Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Naar het bos, trakteren en een watergevecht in week 23-2023

Maandag 5 juni 2023

Vandaag nam een kindje afscheid van de BSO en daarom had ze heerlijke cakejes bij zich voor de kinderen, die ze prachtig had versierd door er alle namen in sierletters op te schrijven. We vinden het natuurlijk altijd jammer als er iemand weg gaat, maar dat is nu eenmaal het lot van een buitenschoolse opvang. Uiteindelijk worden kinderen zo groot dat ze gemakkelijk alleen thuis kunnen blijven en dat is alleen maar goed. Ook komt er zo weer een plekje vrij voor nieuwe kinderen.
Naast dat we lekker hebben gesmuld van de traktatie, hielden we een waterpistolengevecht en speelden we onder de sproeier. Tijdens dit soort zomerse weken, hebben we bij Sportstuif eigenlijk altijd wel ruimte voor waterspelletjes. Omdat het fijn is, maar ook omdat bijna alle kinderen er dol op zijn om met water te spelen. Ook wijken we graag uit naar het kleine kunstgrasveldje achter op het sportpark, waar we onder de bomen in de schaduw kunnen spelen.

 

Dinsdag 6 juni 2023

Over bomen gesproken; vandaag speelden we heel de middag bij Speelbos de Kemmer! Wat heerlijk dat we met onze sportieve BSO in Oirschot in zo’n bosrijke omgeving gevestigd zijn. Met een kleine tien minuten staan we in dit heerlijke bos, waar de temperaturen met dit weer al gauw een graad of tien lager liggen dan in de volle zon. Super fijn dus om toch een leuke activiteit te doen, maar niet in de volle zon te staan. Zo ging een deel van de groep vandaag mee naar het nabijgelegen fietscrossbaantje, waar we zo snel mogelijk het parcours aflegden maar de bulten en kuilen ook gebruikten om lekker te klimmen en er vanaf te rollen. De andere kinderen vonden het juist leuk om een mooie hut te bouwen, takken te verzamelen of in de bomen te klimmen. Natuurlijk aten we ook nog wat lekkers op het picknickkleed. Hier gaan ze ons nog wel terug zien deze zomer!

 

Woensdag 7 juni 2023

De week is weer door de helft, wat wil zeggen dat de tijd van onze stagiair Tim ook richting het einde loopt. Tim zit in VWO5 van het Heerbeeck College en kijkt een weekje mee hoe het er aan toe gaat in de beroepspraktijk van de kinderopvang. De kinderen vinden dit fantastisch, want dat soort middelbare scholieren brengen vaak flink wat energie op de groep en spelen lekker mee. Super gezellig dus en voor ons dé reden om elk jaar open te staan voor dat soort maatschappelijke stages.
Qua activiteiten hadden we vandaag het ijscospelletje in petto voor de kids, waarbij ze de bal van elkaars pylon af moesten tikken. Ook speelden we fopbal en bedacht de groep zelf ‘het standbeeldspel’, een soort Anna Maria Koekoek maar dan net anders.

Donderdag 8 juni 2023

Donderdag, de drukste dag van de week bij Sportstuif Oirschot. Twee taxi’s helpen ons op deze dag om alle kinderen veilig op de BSO te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, al het fruit op was gegeten en iedereen een beetje tot rust was gekomen, gingen we van start met het grote dievenspel. Hierbij moesten de kinderen spullen uit elkaars vak proberen mee te nemen naar hun eigen vak, maar werden ze getikt dan moesten ze het weer inleveren én naar de gevangenis. Best wel een spannend spel dus want je moet naast de jacht ook op je eigen spulletjes letten. Uiteindelijk liep ook deze dag uit in één groot watergevecht; pistolen, sponzen, de sproeier aan en zelfs hele emmers water werden over elkaar uitgestort. Het was dan ook bloedheet, maar met een mooi vooruitzicht. Vanaf volgende week krijgen we namelijk onze eigen buikschuifbaan op de BSO, daar zullen we veel gebruik van maken.



Vrijdag 9 juni 2023

Er komen allerlei activiteiten aan de komende tijd! Zo zullen we aanwezig zijn op de Zomeravondmarkten en spelen we woensdag 14 juni mee tijdens de Buitenspeeldag in Spoordonk. Zelf organiseren we de komende weken vrijdagmiddag-activiteiten, voor alle kinderen van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen. Bovendien zijn kinderen bij ons welkom tijdens de Roefeldag!  
Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches