Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Jennemieke Jennemieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mikbal, pietentrefbal en PietenPret in week 47-2023

Maandag 20 november 2023

Deze week merkten we goed dat het winter werd want het word buiten steeds kouder. Gelukkig regende het niet waardoor we naar buiten konden. Vandaag speelden de oudere en jongere kinderen hetzelfde spel alleen met een paar aanpassingen. We speelden vandaag mik bal. Bij dit spel heb je twee teams tegenover elkaar staan en ieder team heeft een x aantal pionnen op hun lijn. Beide teams mogen niet voorbij hun pionnen komen. Het doel van het spel is om de pionnen van de tegenstander om te krijgen. Bij de jongere kinderen stonden deze pionnen wat dichter bij elkaar en mochten ze kiezen of ze de bal deden schieten, rollen of gooien. Bij de oudere kinderen moesten ze doormiddel van schieten de pionnen om krijgen. Om het spel voor de oudere kinderen uitdagender te maken hadden we in het midden van het speelveld verschillende kleine pionnen staan. Deze pionnen mocht je niet omschieten. Schiet je een pion om? Dan mag de tegenstander al hun pionnen weer recht zetten. Het was een goede start van de week!

  

Dinsdag 21 november 2023

Vandaag miezerde het de gehele dag. Ondanks deze miezer zijn we toch naar buiten geweest want frisse lucht en buiten zijn is gezond! Nu Sinterklaas in het land is passen wij onze activiteicten hierop aan. Vandaag speelden de jongere kinderen het pietenspel. Bij dit spel heb je vier vakken waarbij ieder vak een pietennaam heeft. In het midden staat Sinterklaas die de tikker is. De spelbegeleider noemt een pietennaam op. Sta jij in het vak van de piet die genoemd word? Dan moet je rennen naar een ander pieten vak. Welke speler blijft er uiteindelijk over? Vervolgens gingen we verder met het tweelingparcours. Bij dit spel is er een hindernis parcours uitgezet die de spelers af moeten leggen. Het afleggen van dit parcours deden ze niet zomaar, alle spelers zaten in tweetallen aan elkaar vast gebonden. Samen moesten ze dus samenwerken om het parcours af te kunnen leggen. We sloten af  met een kleine race om te kijken welk team het snelste het parcours af legt. De oudere kinderen gingen zone vangbal spelen, dit spel lijkt op rugby. Bij dit spel heb je een speelveld met aan beide kanten van het veld een strook wat de scoor zone is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je doormiddel van overgooien de bal aan de overkant in deze zone krijgt. Vang je de bal in deze zone? Dan heb je een punt. Iedereen speelde goed mee wat ervoor zorgde dat het een leuke dag was.

Woensdag 22 november 2023

Vandaag was het weer een heerlijke dag bij ons op de BSO. We speelden vandaag heerlijk buiten en waren binnen druk bezig met knutselen. Later op de dag speelden we in twee teams een nieuw spelletje genaamd wedden dat ik het kan. Bij dit spel heb je twee teams die tegen elkaar spelen. Het is de bedoeling dat ze een uitdaging moeten bedenken en vervolgens speelt uit ieder team een teamlid tegen elkaar. Zo kan de uitdaging zijn van wie kan er het langste op een been staan tot wie vind er het langste grassprietje. Het winnende team krijgt een punt en zo krijg je op het eind een winnaar. Het leuke van dit spel is dat iedereen op zijn/haar eigen manier mee kan doen, de kinderen verzinnen namelijk zelf de opdrachten. Op onze sportieve BSO sluiten we de dag altijd af met een koekje waarna het alweer tijd is om naar huis te gaan.

Donderdag 23 november 2023

Omdat sinterklaas in het land is speelden we vandaag pieten trefbal op twee niveaus. Bij de jongere kinderen speelden we het spel net iets anders dan bij de oudere kinderen. Bij de jongere kinderen was het veld wat kleiner, stonden er pionnen verdeeld in het vak en hadden alle kinderen roetveeg handen waarmee ze af mochten weren. Raak je een pion bij de tegenstander? Dan mag je deze pion pakken en in jouw vak zetten. Je wint het spel zodra je alle pionnen in jouw eigen vak hebt staan. Word je af gegooid? Dan moet je eventjes aan de kant staan en zodra er een medespeler af is mag je er weer in. De oudere kinderen speelden een moeilijke variant van het spel. Bij hun was het juist de bedoeling dat de kinderen spelers af gooiden om punten te kunnen verzamelen. Bij deze vorm kan je niet af gaan. Kinderen speelden het spel en na een aantal minuten werd het spel stil gelegd en kon je sinterklaas krachten kopen van de punten die je verzameld hebt. Zo kon je roetveeghanden kopen, met deze kracht mag je afweren maar ook kon je kiezen om schoentje te wisselen, met deze kracht kon je een teamlid ruilen tegen een speler uit het andere team. Het hangen van een thema aan een activiteit maakt de kinderen erg enthousiast. Het was weer een leuke dag waarbij we weer lekker actief bezig zijn geweest.

 

Vrijdag 24 november 2023

Wat een droevig weer was het vandaag zeg, de gehele dag heeft het geregend. Omdat het regende zijn we vandaag met het groepje kinderen binnen gebleven. Bij ons op de BSO hebben we een spelletjes kast die we met regelmaat uitbreiden. Vandaag speelden we met de kinderen het nieuwe spel Rolit. Bij dit spel moet je proberen de tegenstander te blokkeren met jouw balletjes, en zo de balletjes van de tegenstander naar jouw kleur draaien. De speler met de meeste balletjes in zijn/haar kleur wint. Vervolgens sloten we de dag af met een Sinterklaas film waarna het alweer tijd was voor weekend!

Zaterdag 25 november 2023

Deze ochtend waren we alweer vroeg aanwezig om alles voor te bereiden in sportcentrum de Kemmer. Vandaag was het namelijk zo ver, het was tijd voor de jaarlijkse PietenPret. De gehele zaal stond vol met super leuke activiteiten die de kinderen af gingen om uiteindelijk een pietendiploma te behalen. Aan de pietenpret deden ruim 60 kinderen mee en ik  kan zeggen dat al deze kinderen hun pietendiploma behaald hebben! Tijdens de Pietenpret oefenden de kinderen met het lopen over de daken, het kruipen door de schoorsteen maar ook oefenden ze het balanceren en het gooien van de cadeautjes in de schoorsteen. De gehele ochtend was de zaal gevuld met lachende kinderen en wat was dit leuk om te zien! Als grote verassing kwamen er tijdens de pauze twee pieten langs, dit was natuurlijk extra leuk voor de kinderen. Deze pieten zorgden ervoor dat alle kinderen wat lekkers en iets te drinken kregen waarna ze op het eind de pietendiploma’s uitdeelden aan de kinderen. Iedereen was vrolijk en deed enorm goed zijn/haar best. Het was een super leuke ochtend, op naar volgend jaar!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches