Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Menselijke knoop, drie is teveel tikkertje en het Sportstuif toernooi in week 15-2024

Maandag 8 april 2024

We beginnen de week met heerlijk weer! Bij ons op de BSO zijn wij bij mooi weer de gehele dag buiten te vinden op het sportpark van voetbalvereniging Oirschot Vooruit. De komende twee weken zullen er drie stagiaires vanuit het Kemphorst college in Oirschot bij ons helpen op de BSO. Gedurende de week zal je ze vast nog wel eens zien! Vandaag aten we het fruit heerlijk in een cirkel op het veld op waarna we aan de slag gingen met de sportactiviteit. We begonnen met iedereen tikkertje. Bij dit tik spel moet je goed in de gaten houden wie jou getikt heeft want zodra jouw tikker getikt word ben je weer vrij. Vervolgens splitsten we de groep op. De grotere kinderen kregen vandaag de keus, of met Brian mee voetvolleyballen of bij Fleur mee een estafette vorm doen. De meeste jongens kozen voor het voetvolleyballen en een aantal meiden wilden mee doen met de estafette vorm. Samen met Brian werd er op het kleine kunstgras veldje heerlijk gespeeld maar ook op het grote veld waren ze bij Fleur lekker bezig. We speelden de ballenrace in combinatie met een hoepel estafette. Eerst moesten de kinderen met twee hoepels en een stok aan de overkant zien te komen. Door in de tweede hoepel te gaan staan konden ze met de stok de andere hoepel naar voren schuiven en hierin gaan staan om zo steeds verder te komen. Zodra ze het hoedje bereikt hebben moesten ze de bal op het volgende hoedje leggen en terug gaan naar het startpunt waarna de volgende mocht starten. We sloten de dag af met een heerlijke ijslolly op het veld waarna de dag er alweer op zat!

 

Dinsdag 9 april 2024

Helaas liet het zonnetje zich vandaag niet zien, maar dat betekent niet dat we er geen leuke middag van maken. Nadat we het fruit op hadden zijn we naar buiten gegaan om flink wat te gaan rennen. We begonnen met een gezamenlijk tik spel waarna we de groep op splitsten. Er werden vandaag door beide groepen twee spellen gespeeld. Het eerste spel was een menselijke knoop, alle kinderen pakten elkaars handen vast in een cirkel om vervolgens de handen van kindjes tegenover ze vast te pakken. Zo ontstaat er van alle armen een knoop. De bedoeling is om uit de knoop te komen zonder dat de handen los gelaten worden. Vervolgens speelden we nog een samenwerkingsspel met een hoepel. Iedereen staat in een cirkel met de handen vast, om een arm hangt een hoepel. De bedoeling is dat de hoepel helemaal rond gaat zonder dat de handen los gelaten worden. Er moet dus goed samengewerkt worden om de hoepel over het hoofd en bij het volgende kindje te krijgen. De andere groep speelden vandaag het kwartet spel. Er zijn vier teams en ieder team heeft een vak. Je moet proberen om vier dezelfde attributen in jouw vak te krijgen. Bij de andere vakken moet je dus gaan proberen om materialen weg te pakken maar let op! Als je een attribuut vast hebt mag je getikt worden. Het team dat als eerste vier dezelfde attributen heeft wint! We sloten deze dag af met een verjaardag waarna we langzamerhand alweer naar huis gingen. Het was een geslaagde dag bij ons op de BSO!

 

Woensdag 10 april 2024

Gelukkig scheen de zon vandaag wel weer heerlijk! Bij ons op de BSO zijn de eerste kinderen al om twaalf uur op de locatie. Met deze kinderen doen we altijd samen lunchen en als ze een boterham met kaas en/of ham mee hebben maken we hier een tosti van. Omdat het zonnetje heerlijk scheen hebben we vandaag buiten op het terras onze boterhammen op gegeten waarna er heerlijk nog even vrij gespeeld kon worden. In de tussentijd werden de andere kinderen van de scholen opgehaald waarna we eenmaal compleet gezamenlijk op het veld fruit gingen eten. In een cirkel werden de fruit bordjes rond geschoven en genoten we allemaal heerlijk van het zonnetje. Vervolgens gingen we starten met de activiteit. we begonnen met drie is teveel tikkertje waarbij er tweetallen verdeeld op het veld liggen en er een tikker en een renner is. De renner moet zich bij een tweetal toevoegen waarna de speler aan de buitenkant snel op moet staan en zich bij een ander tweetal moet zien toe te voegen zonder getikt te worden. Nadat we flink gerend hadden gingen we door met het yoga bal spel. Bij dit spel heb je teams en ieder team heeft een vak dat ze moeten beschermen. Doormiddel van je handen en/of voeten te gebruiken moet je de yoga bal in een vak van de tegenstander krijgen. Lukt het om de bal in het vak te krijgen? Dan heb je een punt. Na de activiteit was er nog wat ruimte om vrij te spelen waarna de dag er alweer op zat!

Donderdag 11 april 2024

Wat was het vandaag toch weer een enorme drukke dag bij ons op de buitenschoolse opvang. Met een kleine vijftig kinderen hebben we de gehele dag heerlijk gespeeld. Vandaag stond er een grotere activiteit op de planning namelijk het Sportstuif lente toernooi. Als warming-up begonnen we met WC-tikkertje waarna we de groep opdeelden in twee. Voor dit toernooitje hebben we twee keer drie velden uit gezet. Aan de ene kant van het veld speelden de grotere kinderen drie sporten namelijk voetbal, handbal en tienbal. De jongere kinderen speelden in hun vakken voetbal, pionnentrefbal en het yoga bal spel. Iedereen is heerlijk bezig geweest en deed fanatiek mee. Iedereen deed lekker mee met de activiteiten en was lekker bezig. Bij de jongere groep zagen we dat het op den duur wat minder liep en daarom pasten we de activiteit aan. We speelden verschillende tikspelletjes waarbij iedereen weer plezier had tijdens de activiteit. Na de activiteit is het altijd tijd voor een koekje en hier kijken alle kinderen dan ook altijd erg naar uit. Vervolgens was er nog eventjes wat tijd om vrij te spelen waarna de dag er weer op zit en het weekend weer een stapje dichterbij komt!

  

Vrijdag 12 april 2024

Vandaag hadden we een relaxt dagje bij ons op de BSO. De gehele dag zijn we heerlijk aan het spelen geweest. We hebben pingpong gespeeld, gevoetbald op het veld, druk gespeeld in de zandbak en heerlijk gepicknickt op het grasveld. vervolgens hebben we nog eventjes vrij gespeeld waarna het alweer tijd was om het weekend te gaan vieren! 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches