Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Makers en krakers, acrogym en een parcours van groot voor klein in week 41-2022

Omdat er steeds meer kinderen komen spelen op onze BSO, kunnen we ook steeds beter spelletjes met teams doen. Zo speelden we de makers tegen de krakers, een spel waarbij je slim én snel moet zijn!
De krakers proberen namelijk om alle pionnen omver te duwen, terwijl de makers ze juist weer rechtop zetten. Het spel is afgelopen als alle pionnen op dezelfde manier in het veld staan, maar voor het zover is hebben we al heel wat af gerend. Tijd dus om even te luieren, want ook dat doen we op onze sportieve opvang regelmatig. We vinden het belangrijk om naast activiteit ook ruimte te bieden voor ontspanning.

 

Kinderen vinden het vaak leuk om te helpen en dus maakten afgelopen week de wat oudere kids een parcours voor de kleintjes. Ze pakten flink uit, zo ongeveer al het materiaal uit onze sportkast was verdwenen. Super gedaan want er werd volop gesprongen, geklommen en gehinkeld over het door hen uitgezette parcours en natuurlijk deden ze zelf ook mee.

Naast de sportvelden van Sportpark Jumbo Moorland, waar onze buitenschoolse opvang gevestigd is, en de kantine die weg gebruiken als we binnen willen spelen, hebben we ook de beschikking over het prachtige terras rondom de kantine. Onder een strakblauwe lucht genoten we van het najaarszonnetje en speelde we spelletjes, zoals in dit geval ‘Mens, erger je niet’.

 

We proberen bij Sportstuif zoveel mogelijk verschillende sportactiviteiten aan te bieden en dus maken de kinderen telkens weer kennis met activiteiten die ze nog niet eerder hebben gedaan. Deze week was het tijd voor acrogym, waarbij ze op allerlei manieren met elkaar samenwerken en de meest kunstige torens bouwen. Als echte acrobaten stonden de kinderen op elkaars knieën, klommen ze bij elkaar op de rug en maakten ze een heuse piramide.

Deze week kregen we ook nog bezoek van Rachelle, onze pedagogisch coach. Zij komt bij elke vestiging van Sportstuif regelmatig langs en geeft de medewerkers dan tips en handvatten over hoe we de opvang voor de kids nóg aangenamer kunnen maken. Zo zorgen we binnen de organisatie continue voor verbetering van de kwaliteit, zodat we samen de kinderen een optimale BSO-ervaring kunnen blijven bieden.

Wil jij nou volgen wat we allemaal nog meer doen? Volg ons dan op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alles rondom onze sport-BSO! Kijk vooral ook eens op Samen bij Sportstuif, waar we plaatsen wat we naast onze activiteit op de BSO allemaal nog meer doen in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches