Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Last man standing, ideeën genoeg en de paashaas op visite in week 14-2023

Maandag

We trapten de week af met een lekker zonnetje. Een warming-up was dan ook niet meer nodig, ook omdat we tijdens het vrij spel al fijn een potje voetbal hadden gespeeld. Op onze BSO starten we elke dag met vrij spel, om de kinderen na school even lekker tot zichzelf te laten komen. Pas als we helemaal compleet zijn en iedereen zijn of haar plekje heeft gevonden, gaan we fruit eten. Hierna speelden we steen-papier-schaar tikkertje, één van de verschillende tikspelletjes die we hier op de velden spelen. Tenslotte deden we last man standing: een soort overlopertje maar dan anders. De tikkers staan namelijk met hun rug naar de rest toe en kunnen dus pas tikken als zij hen voorbij zijn. Uiteindelijk blijft er één supersnel kind over, die zich ‘last man standing’ mag noemen.

Dinsdag

Omdat het inmiddels op sommige dagen zó druk is bij Sportstuif Oirschot, hebben we op deze dagen twee groepen: één voor de kleintjes en eentje waar de wat grotere kinderen zich uit kunnen leven. Op deze manier kunnen we activiteiten meer op het niveau van de kinderen aanpassen. Rugby spelen met kinderen van vier is nou eenmaal anders dan met kinderen van tien jaar oud. Zo hoeven de ouderen zich niet heel de tijd in te houden en de kleintjes niet bang te zijn dat ze telkens omver worden gelopen. Vandaag stond er voor de oudste groep een voetbalclinic op het programma. Natuurlijk werd deze gegeven door onze collega Brian, die met zijn ervaring bij P.S.V. en NEC hier zijn hand niet voor omdraait. Verschillende oefenvormen kwamen aan bod en natuurlijk sloten ze af met een partijtje tegen elkaar. Op onze sportieve BSO geven we geen sportles, maar proberen we de kinderen spelenderwijs wel de basisvormen van verschillende sporten te leren.
De andere groep was op dat moment bezig met een vorm van ‘de vloer is lava’. Door middel van verschillende voorwerpen te gebruiken, moesten ze samenwerken om aan de overkant van het veld te komen. Maar pas op.. niet met je voeten het kunstgras aanraken want dan worden je voeten warm. We sloten af met schipper mag ik overvaren, een klassieker die nog steeds mateloos populair is onder onze kinderen.

Woensdag

‘Leuk, mastermind!’, dachten we toen we de weekplanning maakten. Dit bleek een beetje te hoog gegrepen, want de meeste kinderen vonden het maar moeilijk. Met wat hulp kwamen we er uiteindelijk toch wel uit, maar echt enthousiast werden de kinderen er niet van. Dat kan natuurlijk gebeuren. Hoewel we zoveel mogelijk proberen om de activiteiten voor iedereen toegankelijk en leuk te maken, zit er weleens iets tussen wat minder aan slaat. Precies om deze reden hebben we op onze BSO in Oirschot een ideeënbus gemaakt. Hier kunnen de kinderen zelf hun ideeën in stoppen, waarna wij bekijken of we er wat mee kunnen. Dit mag zijn op het gebied van activiteiten, maar ook bijvoorbeeld ander speelgoed wat ze leuk vinden of een keer een ander stukje fruit na school. Kinderen mogen zich thuis voelen bij Sportstuif, de BSO is van ons allemaal en we vinden het juist leuk als zij zelf aangeven wat ze graag willen. Overigens speelden we na het spelletje mastermind ook nog drie is teveel. Dat ging een stuk beter!

Donderdag

Met de intrede van de lente, komt er altijd iemand mee. De Paashaas natuurlijk! Vandaag was hij bij ons op de BSO en verstopte hij voor elk kind een lekker chocolade ei. Eerst goed zoeken en daarna lekker smullen dus. Helaas was het weer vandaag niet zo geweldig. We probeerden nog een potje iedereentikkertje, maar het bleef maar regenen dus de meeste kids vonden het al gauw wel leuk geweest buiten. Gelukkig hebben we ook binnen voldoende opties en gingen we dus creatief aan de slag of speelden we een spelletje. We zijn dan als BSO wel gericht op sport en buitenspel, maar dat betekent niet dat we ons niet op andere manieren vermaken. Het uitgangspunt is dat elk kind een fijne dag moet hebben en voldaan naar huis gaat.

 

Vrijdag

Er komen allerlei activiteiten aan de komende tijd! Zo vieren we tijdens de eerste week van de meivakantie ons 1-jarig jubileum. Tijdens die week is de BSO toegankelijk voor alle kinderen en mogen zij met ons meespelen. Op woensdag 19 april om 11.00 uur starten we met de eerste gratis peutergym in een reeks van vier en op 12 mei beginnen ook de voor iedereen toegankelijke vrijdagmiddagactiviteiten! Daarnaast komt Koningsdag er nog aan, doen we ook dit jaar weer mee aan Roefeldag én helpen we op woensdag 14 juni mee met de buitenspeeldag van BV de Pullen.
Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches