Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Koekjes bakken, allesbal en de laatste peutergym in week 41-2023

Maandag 9 oktober 2023

Het begin van de week; een mooi moment om met de gehele groep een gezamenlijke activiteit te doen. Vandaag kwam onze pedagogisch coach langs om te kijken hoe het er op onze sportieve BSO aan toe gaat. Ze woont dan de activiteiten bij en geeft ons als begeleiders later feedback. Op deze manier kunnen wij onze buitenschoolse opvang blijven verbeteren en ervoor zorgen dat de kinderen het nog meer naar hun zin hebben. We begonnen met een tikspel, waarbij je één of twee tikkers hebt die een minuut lang de tijd krijgen om zoveel mogelijk kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan moet je gaan zitten. Na de minuut kijken we hoeveel kinderen er getikt zijn en mag een ander tweetal het gaan proberen. Welk tweetal krijgt het voor elkaar de meeste kinderen te tikken? Door er een klein wedstrijdje van te maken, daag je alle kinderen uit en speel je zodoende in op hun belevingswereld. Vervolgens gingen we verder met allesbal. Bij dit spel heb je een veldje met twee goals en bij iedere goal staat een team. In dit veld kunnen vier verschillende spellen gespeeld worden: voetbal, handbal, trefbal en pionnenbal. De begeleider noemt vervolgens het aantal kinderen dat mee kan doen en per team lopen deze spelers het veld in. Vervolgens word er een bal het veld in gegooid en per bal kunnen de kinderen zien welk spel er gespeeld moest worden. Kortom: een leuk spel waarbij ook samengewerkt moet worden.

 

Dinsdag 10 oktober 2023

Wat was het vandaag een leuke dag! We begonnen al vroeg want het was de laatste les van deze peutergym serie. Na een actieve ochtend met een aantal peuters sloten we deze laatste bijeenkomst af met een diploma. Wist je dat we met regelmaat peutergym aanbieden? In het voorjaar komt er weer een nieuwe serie aan, dus houdt onze socials hiervoor goed in de gaten! In de middag kwamen alle kinderen naar de BSO. De kinderen waren vrolijk waardoor de sfeer op de locatie heerlijk was. Na het vullen van alle buikjes met fruit kregen ze de mogelijkheid om te kiezen bij welke activiteit ze mee wilden doen: het safari spel doen en vervolgens een bal estafette of  handballen. Nadat de groep zich verdeeld had, begonnen ze bij Fleur met het safari spel. Bij dit spel heb je vier vakken en ieder vak is een dier. In het midden van het veld staan twee jagers (de tikkers). Alle overige spelers verdelen zich over de vakken. De begeleider noemt een dier en alle kinderen in dat vak moeten rennen naar een ander vak. De jagers proberen de kinderen die rennen te tikken. Hierna gingen we verder met een bal estafette. Bij dit spel heb je twee teams en beide teams hebben een kleine hindernisbaan waarover ze de bal naar het volgende hoedje moeten verplaatsen. Welk team heeft als eerste de bal bij het laatste hoedje? Brian ging zich vandaag meer focussen op de echte regels tijdens handbal. Zo oefenden de kinderen eerst met het overgooien van de bal waarna er het gooien op goal uit werd gelegd. Het gooien op goal gaat namelijk meestal met een sprong. Na een poosje geoefend te hebben kon een partij vorm niet missen. Iedereen is lekker bezig geweest!

 

Woensdag 11 oktober 2023

Een heerlijke dag op de BSO met verschillende kleine activiteiten. Na het eten van alle boterhammen gingen we met een gevulde buik van start met de activiteiten. We begonnen met iemand is hem niemand is hem. Bij dit spel worden er verschillende ballen het veld in gegooid waarna iedereen deze ballen mag pakken. Heb je de bal opgepakt? Dan mag je iemand af gooien. We vervolgden de middag met verschillende trefbalvormen. Zo begonnen we met normaal trefbal waarbij je niet uit je eigen vak mag en de pionnen of de spelers in het vak van de tegenstander af moest gooien. Vervolgens voegden we een ander element toe om het spel nog wat uitdagender te maken voor de oudere kinderen. Bij deze ronde was er namelijk een “sloot” in het midden van het veld waar de kinderen overheen mochten lopen. Op deze manier kunnen ze dichter bij de tegenstander komen en zijn ze veilig op de mat. Door dit element toe te voegen word het voor de kleintjes ook leuker. We sloten af met een allerlaatste variant. Bij deze variant van trefbal mochten de spelers over de lijnen heen en volledig het vak van de tegenstander inlopen. Zodra ze de bal gegooid hebben, moeten ze meteen terug naar hun eigen vak. Dit is een lastigere vorm maar voor de wat oudere kinderen wel erg leuk.

 

Donderdag 12 oktober 2023

Wat een slecht weer was het vandaag zeg. De dag begon al regenachtig maar toch bleven wij hopen dat het in de middag tocht een beetje droog zou worden. tijdens het ophalen van de kinderen was het redelijk droog maar eenmaal op de BSO begon het enorm hard te regenen. Na het fruit moment was de regen gaan liggen en benutten wij dit moment voor de activiteit. We gingen naar buiten en begonnen met knakworsttikkertje. Bij dit spel moet je zodra je getikt bent met de armen wijd gaan staan en zodra een medespeler ze naar beneden doet en knakworst zegt ben je vrij. Hierna stond er eigenlijk een super leuk spel op de planning. Maar helaas gooide de regen deze activiteit letterlijk in het water. Na het tikspel begon het namelijk te gieten en zijn we allemaal snel naar binnen gerend waar we vervolgens nog wat gingen knutselen en vrij spelen. Wist je dat we bij Sportstuif ook als het regent, we toch proberen een moment te vinden om naar buiten te gaan? Miezert het een beetje? Geen probleem dan gaan we toch, we zijn immers niet van suiker gemaakt. Vandaag was het echter te gek en speelden we binnen.

 

Vrijdag 13 oktober 2023

De vrijdag is bij ons op de BSO nog een redelijk rustige dag, waardoor wij op de dag vaak ook kijken waar de behoefte van de kinderen ligt. Vandaag gingen we samen met de kinderen koekjes bakken. Iedereen mocht zelf het beslag kneden en vormen waarna de koekjes werden afgebakken en de kantine van Oirschot Vooruit heerlijk rook. Sommige kinderen probeerden super leuke vormpjes te maken zoals cijfers of Mickey Mouse terwijl anderen er platte ronde koekjes van maakten. Tussendoor hebben alle kinderen lekker gespeeld, zo hebben we torens gebouwd en met iedereen leuk getekend. De vrijdag is meestal een rustigere dag doordat het weekend voor de deur staat en omdat het een kleinere groep is.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches