Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kickbal, peperenoten bakken en schattenrovertje in week 48-2023

Maandag 27 november 2023

Wat een weertje was het vandaag. Nat en koud is wat de dag beschrijft. Desondanks het weer maakten we er binnen toch een leuke dag van. Na dat we heerlijk fruit hadden gegeten kregen alle kinderen een keus. Optie een was om samen met juffrouw Fleur een Sinterklaas te gaan maken van een papieren bordje, optie twee was om samen met meester Brian een dobbelsteen bootcamp te spelen. Bij de dobbelsteen bootcamp had ieder nummer van de dobbelsteen een oefening die uitgevoerd moest worden. Samen met juffrouw Fleur konden de kinderen die wilden hun creativiteit kwijt. Iedere Sinterkaas die gemaakt werd zag er weer anders uit wat erg leuk was om te zien. We sloten de dag af in thema met een Sinterklaasfilm waarna het alweer tijd was om naar huis te gaan.  

Dinsdag 28 november 2023

Vandaag was het een koude maar droge dag. Daarom hebben we de gehele middag buiten kunnen spelen. Voor het fruitmoment hebben een aantal kinderen in de boomhut bij ons op de BSO gespeeld waarna we na het fruiteten weer naar buiten gingen voor de gezamenlijke activiteit. De jongere kinderen speelden samen met juffrouw Femke en Fleur kickbal. Een super leuk spel dat lijkt op slagbal alleen mogen de kinderen tegen de bal aan schoppen. In het midden van het veld daar staat het veld team. Zodra de bal het veld in is geschopt moet de speler die schopt gaan rennen rond de honken. Heeft het veld team de bal te pakken, dan moeten ze deze tegen de oranje pion in het midden van het speelveld duwen en stop roepen. De rennende speler moet dan stoppen bij de pion waar hij/zij staat. Zodra iedereen geweest is met het schoppen tegen de bal wisselen de teams om. Welk team heeft er op het eind de meeste punten binnen gehaald? De oudere kinderen speelden vandaag wedden dat ik het kan. Bij dit spel moeten de kinderen onderling uitdagingen bedenken en het tegen elkaar op gaan nemen. Wint  jouw team de uitdaging dan krijg je een punt. Welk team heeft er uiteindelijk de meeste punten en wint het spel.

 

Woensdag 29 november 2023

Vandaag een kleine groep maar ook met een kleine groep kan je leuke activiteiten doen. We begonnen de middag met het eten van onze boterhammen waarna alle kinderen heerlijk vrij hebben gespeeld. Na het eten van wat fruit zijn we begonnen met een tik spel genaamd popcorn tikkertje. Bij dit spel heb je de popcorn die rond rent en de caramel die de popcorn probeert te tikken. Zodra je getikt bent plak je vast aan de caramel en probeer je samen de andere spelers te tikken. We eindigden met landje pik. Bij dit spel heb je een cirkel van pionnen en bij iedere pion staat een speler. Er blijft een pion over. De speler van deze pion staat in het midden van de cirkel en probeert bij de lege pion te gaan staan. De andere spelers in de cirkel proberen snel onderling te schuiven zodat de overige pion steeds bezet is en de speler in het midden dus niet bij de pion kan gaan staan. Lukt het deze speler om bij de pion te staan? Dan gaat er een andere speler het veld in om het te proberen. Het was een leuke dag waarbij we lekker druk bezig zijn geweest.

  

Donderdag 30 november 2023

Wat was het vandaag weer een heerlijk drukke dag op onze BSO in Oirschot. Nadat alle kinderen er waren gingen we met iedereen fruit eten. Fruit is namelijk erg gezond en zorgt voor energie die de kinderen tijdens het sporten nodig hebben. We splitsten de groep op zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. Door te werken op deze manier beleeft iedereen het plezier tijdens de activiteiten. De jongere kinderen gingen samen met juffrouw Femke en Fleur schattenrovertje spelen. Bij dit spel heb je een speelveld met in het midden een lijn. Aan beide kanten van veld heeft ieder team een gevangenis en een schatkamer. De bedoeling is dat de spelers bij de tegenstander zonder getikt te worden in de schatkamer komen. Eenmaal in de schatkamer ben je veilig en mag je een schat pakken. Vervolgens moet je de schat weer aan jouw helft van het vak krijgen zonder dat je getikt word. Word je getikt? Dan moet je de gevangenis in en zodra een ander teamgenoot getikt word mag je eruit Je wint het spel door de meeste schatten in jouw schatkamer te hebben. De oudere kinderen speelden vandaag kickbal. Bij dit spel gelden dezelfde regels als bij slagbal alleen schoppen de kinderen de bal het veld in. Eenmaal de bal geschoten moet de speler die geschoten heeft langs alle honken rennen en zo proberen binnen te komen. Het veldteam probeert de bal te vangen en terug te gooien naar het brandpunt. Is de bal bij het brandpunt dan moet de rennende speller stoppen. Nadat iedereen is geweest wisselen de teams om. Welk team heeft er op het eind de meeste punten verzameld?

 

Vrijdag 1 december

Het is alweer vrijdag en wat was het koud. Vandaag hadden we zes meiden op onze BSO en deze meiden vinden bakken altijd erg leuk. Vandaag begonnen we de dag dan ook met het bakken van onze eigen pepernoten. Iedereen kreeg zijn eigen deeg waarna ze helemaal zelf hun pepernoten mochten maken. De pepernoten verschilden enorm, sommige maakte kleine pepernoten en andere maakten grote pepernoten. Hierna was het tijd om nog eventjes vrij te spelen waarna het gehele gebouw heerlijk rook naar onze pepernoten. Toen de pepernoten klaar waren hebbe we deze heerlijk op gegeten tijdens een Sinterklaas film. Hierna was het alweer tijd om opgehaald te worden en om van het weekend te genieten.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches