Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie 2023

Woensdag 27 december 2023

De kerstdagen zitten er weer op en we hopen dat iedereen fijne dagen gehad heeft en zijn/haar buik goed rond heeft gegeten. Vandaag was het dan tijd voor de eerste BSO dag van de kerstvakantie. We gingen vandaag bij onze Sportstuif vrienden in Best op bezoek om hier de gehele dag te spelen. In de ochtend mochten alle kinderen lekker vrij spelen waarna we fruit gingen eten. Nadat het fruit op was gingen we gezamenlijk Levend Memorie spelen. Bij dit spel werden er twee kinderen aangewezen die de ruimte even moesten verlaten. De overige kinderen maakten tweetallen. Per tweetal moest er een  beweging of move bedacht worden. Zodra iedereen een beweging of move had mochten de kinderen van de gang terug komen. Per beurt mochten de kinderen van de gang twee kinderen uitkiezen die hun beweging of move moesten laten zien. Vinden ze het tweetal met dezelfde beweging? Dan hebben ze een punt en zijn deze kinderen af. Dit spel is super leuk en iedereen kan mee doen. Tijdens het spel word het geheugen van de kinderen getest en moeten ze goed samenwerken. Vervolgens was het tijd voor de lunch. Tijdens vakanties verzorgen wij altijd het eten en drinken voor de kinderen. Nadat iedereen hun boterhammen op had was er nog tijd om vrij te spelen. De een speelde buiten en de ander was binnen aan het knutselen. Ondanks dat we in de ochtend al fruit op hebben aten we in de middag nog een keer fruit. Iedereen moet namelijk de vitamines ook binnen krijgen. We eindigden de dag met het spel genaamd dode vis. Bij dit spel moeten de kinderen op de rug liggen op de grond en mogen ze niet bewegen of praten. Een speler probeert de kinderen aan het lachen of bewegen te krijgen zonder ze aan te raken. De speler die dit het langste vol houd wint. Nadat we dit spel hadden gespeeld was het alweer tijd om terug te gaan naar onze BSO in Oirschot waarna de kinderen moe maar voldaan naar huis gingen. Het was een geslaagde start van de eerste vakantie week!  

Donderdag 28 december 2023

Het is alweer de tweede dag van de eerste vakantie week op onze BSO. Vandaag hadden we een grotere groep wat betekend dat we vandaag op onze BSO in Oirschot bleven. Ondanks dat we niet weg konden maakten we er alsnog een super leuke dag van. Wist je dat we tijdens de vakantiedagen iedere dag twee hoofdactiviteiten hebben? Zo hebben we in de ochtend een activiteit en in de middag. Buiten deze hoofdactiviteiten hebben de kinderen verder alle ruimte om zelf vrij te spelen. Vandaag stond er in de ochtend een bak activiteit op de planning. We gingen vandaag met alle kinderen worstjes in bladerdeeg maken. Terwijl de worstjes in bladerdeeg in de oven stonden zijn we gezamenlijk naar buiten gegaan waar we een tik spel speelden. Iedereen kon even lekker zijn/haar energie kwijt waarna de worstjes klaar waren en we deze tijdens de lunch heerlijk op hebben gegeten. Na de lunch mocht iedereen nog eventjes buiten vrij spelen want binnen werd alles snel klaar gezet voor de middag activiteit. Het was namelijk tijd voor de Alleskunner. In twee teams werd er tegen elkaar gestreden tijdens allerlei verschillende opdrachten. Per opdracht mag er per team een speler gekozen worden die de opdracht uit voert. De opdrachten verschillen van iemand uit je team in een mummie veranderen tot aan het vouwen van een vliegtuigje en deze zo ver mogelijk te gooien. Iedereen deed erg enthousiast mee tijdens deze activiteit wat het leuk maakt voor iedereen. Tijdens dit spel moet er goed samengewerkt worden en tactisch nagedacht worden over wie de opdracht uit gaat voeren. Het team dat op het eind de meeste punten heeft wint het spel. Hierna was er nog wat tijd om vrij te spelen waarna iedereen langzamerhand opgehaald werd. 

  

Vrijdag 29 december 2023

Vandaag was het dan echt de laatste BSO dag van dit jaar. We kijken met een goed gevoel terug naar afgelopen jaar en zijn erg enthousiast om er volgend jaar weer volle bak voor te gaan! Vandaag stonden er weer verschillende activiteiten op de planning. In de ochtend hebben we heerlijk geschilderd. Iedereen was vrij in wat hij/zij wou maken wat ervoor zorgt dat het voor iedereen leuk is en er verschillende leuke resultaten uit kwamen. Nadat iedereen een mooi schilderwerkje gemaakt had is iedereen vrij gaan spelen. De een ging buiten op de steps spelen terwijl de ander binnen ging knutselen. Nadat iedereen vrij heeft gespeeld was het tijd om fruit te eten om vervolgens heerlijke pita pizza’s te maken. Iedereen kreeg twee pita broodjes die ze helemaal zelf mochten beleggen. Nadat iedereen zijn/haar pita broodjes gemaakt had gingen deze de oven in waarna het tijd was voor de lunch. Tijdens de lunch kreeg iedereen zijn/haar pita pizza en mochten ze deze heerlijk op eten. Nadat iedereen zijn/haar buik vol had ging iedereen heerlijk vrij spelen. Later op de middag stond er de volgende activiteit op de planning. We gingen namelijk bingo spelen. Tijdens deze bingo waren er te gekke prijzen te winnen. Iedereen kreeg een papiertje waarop ze zelf 9 cijfers mochten schrijven. Vervolgens gingen we starten met de bingo. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren en hoe goed iedereen elkaar hielp als iemand het wat moeilijker vond of iets niet wist. We speelden verschillende rondes waarbij er iedere keer een winnaar was. Tijdens deze bingo maakte het niet uit als je niet won, want iedereen kreeg vandaag een prijs. Na de bingo gingen alle kinderen binnen samen een spel spelen waarbij iedereen een kleur had waarvan ze de meeste materialen moeseten verzamelen. Een spel dat ze creatief bedacht hadden en waarbij iedereen zich vermaakte. Het was een heerlijke dag en een mooie afsluiter van het jaar. Op naar volgend jaar!

 

Dinsdag 2 januari 2024

De eerste BSO dag van  het nieuwe jaar starten we super leuk. Deze ochtend gingen we namelijk  koekjes bakken. Iedereen kreeg een bolletje deeg waarvan ze zelf hun koekjes mochten maken. de een maakte er figuurtjes van en de ander maakten een 4 omdat het nieuwe jaar 2024 is. Terwijl deze koekjes in de oven aan het bakken waren speelden we nog eventjes buiten waarna het alweer tijd was voor de lunch. Nadat we lekker gegeten hadden gingen we een beetje opruimen waarna we op pad gingen. Vandaag brachten we een bezoekje aan doe boerderij de Steenuil in Oirschot. Ondanks het slechte weer speelden de kinderen volop binnen en buiten. Binnen konden de kinderen heerlijk klimmen en klauteren en buiten speelden de kinderen in de stal. De jonge kalfjes waren erg interessant voor de kinderen maar ook de katten kregen vandaag genoeg aandacht van onze BSO kinderen. Binnen konden de kinderen zich laten schminken en later op de middag gingen we buiten zelf marshmallows roosteren boven het vuur. Iedereen kreeg een aantal marshmallows die ze zelf boven het vuur mochten houden. Iedereen genoot van de warme marshmallows waarna er nog even gespeeld mocht worden op de boerderij waarna we weer terug naar de BSO gingen waarna het langzamerhand alweer tijd was om naar huis te gaan. Het was een heerlijke dag en een wel belovende start voor het nieuwe jaar!

  

Woensdag 3 januari 2024

Wat was het vandaag toch een droevige dag buiten. De gehele ochtend regende het waardoor we niet naar buiten konden. Vandaag werd ook de kantine bij ons op de BSO gerenoveerd waardoor er erg veel mensen aan het werk waren. De kantine is wel echt super mooi geworden met een zithoek waar wij als buitenschoolse opvang erg blij mee zijn. Deze ochtend was er vooral erg veel ruimte om zelf te spelen. Binnen hebben we allerlei spelletjes gespeeld en hebben we ons goed vermaakt. Voor vandaag hadden we een super lekkere lunch, we aten namelijk pannenkoeken die we zelf gingen versieren voordat we ze opaten. De een versierde de pannenkoek met stroop en de ander met poedersuiker en hagelslag. Na de lunch klaarde het weer buiten gelukkig op en hebben we in de middag lekker buiten kunnen spelen. De een s peelde in de zandbak en de ander speelde met de steps. De kinderen hebben het vandaag weer goed naar hun zin gehad!

 

Donderdag 4 januari 2024

Wat was het vandaag toch een drukke dag bij ons op de BSO. We hadden vandaag 23 kinderen wat voor een vakantie dag vrij veel is. Ondanks de drukte hebben we er vandaag toch een leuke actieve dag van gemaakt. In de ochtend hebben alle kinderen heerlijk vrij gespeeld. In groepjes werden er allerlei spelletjes bedacht waardoor de kinderen zich goed hebben vermaakt. Rond 12  uur gingen we dan onze boterhammen eten. Nadat iedereen hun buik vol had gingen alle kinderen eventjes buiten spelen zodat het binnen een beetje opgeruimd kon worden. Nadat alles opgeruimd was zijn we met de gehele groep lopend naar sportcentrum de Kemmer gelopen. Dit was een wandeling van een half uur en ongeveer 1,5 kilometer lang. Eenmaal aangekomen bij de gymzaal speelden we eerst lijnen tikkertje. Bij dit spel zijn er twee tikkers die de kinderen proberen te tikken. De spelers en tikkers mogen zich alleen verplaatsen doormiddel van het lopen over de lijnen op de grond. Ben je getikt? Dan ga je op de bank zitten en zodra een andere speler getikt is mag jij er weer in. Na dit spel zijn we verder gegaan met trampoline springen. We gingen in twee groepen te werk, de ene groep waren de oudere kinderen en de andere groep waren de jongere kinderen en de kinderen die het eng vonden. Een aantal van de oudere kinderen maakten meteen een radslag over de kast heen en bij de jongere kinderen gingen we stapsgewijs te werk. We sloten af met de dikke matten race. Bij dit spel heb je twee teams en beide teams hadden een dikke mat op dezelfde lijn liggen. Doormiddel van met je team op de mat te springen moet je de mat aan de andere kant van de zaal krijgen. Het team dat dit als eerste lukt wint. Hierna was het alweer tijd om terug te wandelen naar onze BSO. Dit betekend weer een wandeling van 30 minuten en weer 1,5 kilometer. Uiteindelijk hebben we deze dag dus ongeveer 3 kilometer gewandeld. Het was een geslaagde dag waarbij iedereen moe en voldaan naar huis ging!

  

Vrijdag 5 januari 203

Vandaag is het alweer de laatste BSO dag van de vakantie en deze sluiten we goed af! In de ochtend hebben alle kinderen samen gespeeld en speelden ze een spel waarbij ze hun fantasie los konden laten gaan. De een was een konijn, de ander een kat en sommige waren de boeven. Heerlijk om te zien hoe ze hun fantasie gebruiken en omzetten in een leuk spel. Halverwege de ochtend was het tijd om wat fruit te eten. Na het fruiteten was er  nog eventjes de ruimte om vrij te spelen. De kinderen speelden met iedereen verstoppertje terwijl de lunch klaar gemaakt werd. Vandaag hadden we een super lekkere lunch. Alle kinderen kregen eerst twee pannenkoeken die ze zelf mochten versieren en opeten. Na dat deze pannenkoeken op waren kreeg iedereen nog een stukje pizzabrood, een stukje donut en een stukje kerststol kregen. Zodra iedereen zijn buik vol had gingen we snel opruimen en onze jassen aantrekken want we gingen op pad. Vandaag gaan wij namelijk glowgolfen in Eindhoven. In twee groepen gingen we van start. Er waren 18 verschillende banen die we allemaal voltooid hebben. Uiteindelijk kwamen er twee winnaars uit. We sloten af met een waterijsje waarna we terug reden naar de BSO. Eenmaal terug op de BSO werden alle kinderen langzamerhand opgehaald en zat de vakantie er weer op. Het is een super leuke vakantie geweest met te gekke activiteiten.

  



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches