Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kat en muis, mijnenveger en stoeispelletjes in week 50-2022

Maandag

Vandaag werd er getrakteerd! Niet alleen op een weekje vorst, maar ook op een lekker stukje cake met slagroom. Onze collega Dafne was namelijk jarig, van harte gefeliciteerd! Het weer leverde fraaie taferelen op want de heldere lucht in combinatie met de af en toe felle zon, hing als een soort roze deken boven de uitgestrekte velden van Sportpark Jumbo Moorland waar de BSO van Sportstuif is gevestigd. De kou hield ons niet tegen om naar buiten te gaan. Daar speelden we knakworsttikkertje, een klassieker onder de tikspelletjes natuurlijk. Om te bevrijden moeten beide armen omlaag worden gedrukt: knak - worst en rennen maar! Daarna deden we levend mijnenveger. Wie komt er ongeschonden aan de andere kant van het veld, zonder op de bom te stappen?

   

Dinsdag

Het was vandaag zo mogelijk nog kouder dan gisteren, dus duurde ons spelletje kat en muis wat korter dan gepland. Het rennen en springen om aan de katten te ontkomen, was voor de muisjes niet genoeg om écht warm te worden. We zetten de activiteiten voort binnen in de kantine, waar we met onze buitenschoolse opvang méér dan genoeg ruimte hebben om leuke dingen te doen. In dit geval gingen we zonnetjes maken van hoepels. De kinderen werden verdeeld in groepjes en moesten zo snel mogelijk de juiste kleur wasknijper zoeken, 1 per keer natuurlijk en als je hem had gevonden bracht je hem zo snel mogelijk naar de hoepel. Uiteindelijk zat heel de hoepel vol met kleurtjes en hadden we ons eigen zonnetje gemaakt. Als het weer niet meewerkt, zorgen we zelf wel voor wat licht!

Woensdag

Als warming-up speelden we eerst lijnentikkertje, een soort overloopspelletje. Daarna haalden we alles uit de kast voor trefbal, een van de favoriete spellen van veel kinderen. Onze nieuwe materialen, met de opvallende uitnodigende kleuren, zorgen ervoor dat het veld er voor de kids meteen erg uitnodigend uitziet. Bij Sportstuif denken onze collega’s, die ervaren zijn in het geven van gymlessen, niet alleen na over wat voor activiteit we aanbieden maar ook hoe we dat doen. Trefbal kan je simpel doen, met twee helften en twee ballen. Je kunt het ook wat specialer maken door er bijvoorbeeld een verhaal bij te vertellen of in dit geval, door het veld wat aantrekkelijker te maken. Zo proberen we op onze BSO telkens weer in te spelen op de belevingswereld van de kinderen.

 

Donderdag

Tijd om eens de krachten met elkaar te meten. Uiteraard in groepjes van eigen leeftijd en lengte, deden we stoeispelletjes. Zo stonden we tegenover elkaar in een hoepel, en probeerden we elkaar eruit te duwen. Kinderen vinden competitie over het algemeen leuk en willen graag laten zien hoe snel, sterk of slim ze al zijn. Daarnaast zijn dit soort spelletjes goed om het zelfvertrouwen te vergroten en de kids een beetje meer weerbaar te maken. Op het begin duwen sommige kinderen nog niet terug, maar na een paar keer incasseren worden ze steeds een beetje fanatieker. Voor jezelf opkomen is belangrijk en dat leren ze op onze BSO al vroeg door onder andere dit soort spelletjes.

 

Vrijdag

De laatste dag van de week is bij Sportstuif Oirschot nog eventjes de rustigste en dus sloten we aan bij onze vrienden van Sportstuif Best voor een middagje sportieve gezelligheid op de accommodatie van Best Vooruit. In het nieuwe jaar komen er elke dag nieuwe kinderen, ook op vrijdag. Zeer waarschijnlijk duurt het dus niet lang meer voordat we alle dagen een volwaardig BSO-programma hebben op onze eigen locatie in Oirschot.

Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches