Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ijs koning tikkertje, slagbal en haasje over in week 13-2024

Maandag 25 maart 2024

Wat was het toch weer heerlijk weer vandaag! We aten vandaag heerlijk het fruit op het veld. In een grote cirkel gaven we de bordjes door aan elkaar. Nadat het fruit op was gingen we meteen door naar het volgende spel. We begonnen vandaag met ijskoning tikkertje. Bij dit spel heb je twee ijskoningen die de andere kinderen proberen te tikken. Word je getikt dan bevriezen je voeten en kan je niet meer lopen. Doormiddel van twee vuurballen kun je bevrijd worden. Word de bal naar je toe gegooid en vang je deze dan ben je weer vrij en mag je mee spelen. Vervolgens gingen we door met eierbal. Dit spel lijkt op kickbal alleen spelen we het met een rugbybal. Een speler schopt de bal het veld in en probeert vervolgens om de pionnen heen te rennen. Er waren twee routes uitgezet, een kortere en een langere. De ene route was voor de jongere kinderen en de grotere route voor de oudere kinderen. Ieder team mocht twee keer schieten en twee keer in het veld staan. Er werd erg goed mee gedaan en we zijn de gehele middag heerlijk bezig geweest. Het was een goede start van de week!

 

Dinsdag 26 maart 2024

Het Paasweekend staat voor de deur en dat betekent dat wij bij ons op de buitenschoolse opvang onze activiteiten hierop aanpassen. Vandaag speelden we eerst Paashaas tikkertje. Bij dit spel werd er heerlijk veel gerend en zijn we druk bezig geweest. Bij dit spel waren er twee jagers die je probeerden te tikken. Werd je getikt? Dan moest je als een paashaas springen naar het vak aan de zijkant waarna je weer mee mocht doen. Vervolgens splitsten we de groep op. De ene groep begon met het spel Paashaas kooi. Bij dit spel gingen we kijken welke Paashazen er de meeste eieren naar de overkant konden brengen zonder getikt te worden. De andere groep ging eier pong spelen. bij dit spel stonden er tweetallen achter de pannenkoeken. Er moest met een pittenzakje op de pannenkoeken bij de tegenstander gegooid worden. Werd er raak gegooid? Dan werd de pannenkoek weg gehaald. Het team dat de meeste pannenkoeken weg speelt wint het spel. Na een aantal minuten wisselden de groepen om en werd er het andere spel gespeeld. We eindigden de middag met een koekje waarna we nog eventjes vrij konden spelen waarna we alweer naar huis gingen!

  

Woensdag 27 maart 2024

Vandaag was het weer lekker weer en met lekker weer zijn we bij ons op de BSO veel buiten te vinden. De gehele middag is er veel ruimte geweest om vrij te spelen. Nadat we het fruit op hadden zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. We begonnen met haasje over tikkertje. Bij dit spel moet je gehurkt gaan zitten zodra je getikt bent. Zodra er een andere speler over je heen springt mag je weer mee doen. Na dit spel gingen we door met politie en boefje. Een speler is de politie agent en de andere spelers zijn de boeven. Werd  je getikt? Dan ga je de gevangenis in. Zodra een speler het juist gekleurde pittenzakje bij jou in de gevangenis gooit ben je vrij en mag je weer mee doen. Word je getikt met een pittenzakje in de hand? Dan gaat dit pittenzakje het spel uit en kan de speler in deze gevangenis niet meer ontsnappen. Lukt het de politie agent om alle boeven op te sluiten? Na de activiteit zijn hebben we nog eventjes heerlijk buiten gespeeld waarna de dag er alweer op zat!

 

Donderdag 28 maart 2024

Wat was het vandaag weer een heerlijk drukke dag bij ons op de BSO in Oirschot. Het Paasweekend komt steeds dichterbij en daarom speelden we vandaag ook weer in het paas thema. We begonnen de activiteiten met haasje over tikkertje. Bij dit spel moet je gehurkt gaan zitten zodra je getikt word. Zodra een andere speler over je heen springt ben je weer vrij en mag je weer mee doen. Vervolgens splitsten we de groep op en gingen we in twee groepen aan de slag. De ene groep begon met slagbal. Bij deze slagbal vorm werd er met een tennisracket tegen een grote bal geslagen. We gingen kijken welke kinderen er een hole in one konden rennen. De andere groep begon met pionnen roof. Het ene team probeert de pionnen van de tegenstander te stelen en veilig terug naar de overkant te brengen. Halverwege wisselden de groepen om en speelden we het andere spelletje. Het was weer een heerlijk drukke dag bij ons op de buitenschoolse opvang waarbij we veel buiten bezig zijn geweest.

 

Vrijdag 29 maart 2024

Het einde van de week is in zicht en we besteden de laatste paar uurtjes voor het lange weekend bij onze Sportstuif vrienden van DBS. De gehele middag zijn we hier lekker bezig geweest en hebben we heerlijk gespeeld met de kinderen van deze BSO. Er werden nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en wat hebben we toch lekker gespeeld. van het spelen van superhelden tot aan het voetballen buiten op het veld. De gehele dag zijn we erg druk bezig geweest waarna we op het einde van de dag terug gingen naar onze eigen BSO om hier nog eventjes rustig te kunnen spelen. Vervolgens was het dan echt tijd om het lange Paas weekend in te gaan. Het was weer een geslaagde week!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches