Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeltrefbal, zakdoekje leggen en loomen tijdens het zomerse weer in week 29-2022

Trefbal kennen we allemaal, maar kennen jullie ook hoepeltrefbal? Je mag dan nog steeds de tegenpartij afgooien met de bal, maar je mag óók proberen om alle hoepels aan jouw kant van het veld te krijgen. Hoe? Door de bal erin te gooien! Als jouw bal in de hoepel van de tegenstander komt, mag je hem gaan pakken. Maar pas op want je kunt nog steeds afgegooid worden als je terug bent in je eigen veld. Een erg actief spelletje dus, wat goed past binnen onze sportieve BSO.

 

Wat we bij Sportstuif ook leuk vinden, zijn spelletjes van vroeger. Die worden namelijk nooit saai, daarom bestaan ze al zo lang. Een voorbeeld hiervan is zakdoekje leggen, dat al ruim honderd jaar wordt gespeeld. Eerst zingen we zittend in de kring het welbekende liedje, terwijl de legger zijn zakdoek voor of achter iemand neerlegt. Degene bij wie hij ligt, moet daarna proberen om de legger te tikken voordat deze op zijn plaats kan gaan zitten.

Terwijl de temperaturen opliepen en we op onze buitenschoolse opvang de sproeiers weer aan hadden gezet, zodat de kids lekker met water konden spelen, werd er binnen in de schaduw nog een andere oude traditie opgepakt. Net zoals dat gaat met knikkertijd, is momenteel loomen ineens weer in de mode. We vinden het op onze kinderopvang belangrijk dat we voldoende bewegen en in aanraking komen met sport en spel, maar vinden ook dat BSO de vrije tijd van de kinderen is. Creatief bezig zijn behoort zeker ook tot de mogelijkheden dus werden er deze week verschillende mooie armbandjes, kettinkjes en sleutelhangers geloomd.

Vind je het leuk om ons te volgen? Dat kan via onze socials! We zijn zowel op Facebook als Instagram actief dus klik vooral eens op de link om te zien wat er allemaal te beleven valt op onze sport-BSO!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches