Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, nieuwe spelletjes en een ochtend naar Jumpsquare in week 49-2022

Maandag

Eindelijk was het dan zo ver: 5 december en dus pakjesavond. Wat hadden de kinderen er lang naartoe geleefd want de Sint is tegenwoordig nogal lang in het land. Dat vinden de ouders ook en dus was het fijn dat de spanning hierna een beetje afgebouwd kan worden. Maar eerst natuurlijk nog de cadeautjes openmaken. Ook op onze BSO waren de Pieten langs geweest en kregen we allerlei cadeautjes, bijvoorbeeld een tafeltennis set, keepershandschoenen en allerlei leuke spelletjes. Natuurlijk had de Sint precies voor ogen dat er bij Sportstuif Oirschot kinderen van verschillende leeftijden rondlopen en dus had hij zijn presentjes daar ook op afgestemd. De meeste kinderen werden deze dag op tijd opgehaald om op tijd klaar te zijn voor misschien wel de spannendste avond van het jaar…

Dinsdag

The day after… voor heel veel kinderen een enorme ontlading, laat geworden en dus een vermoeiende dag. Vandaar dat de meeste scholen ervoor kiezen om een studiedag in te lassen op 6 december. Kinderen zijn op studiedagen de hele dag welkom op onze sportieve BSO, vaak kiezen we er dan voor om iets extra leuks te gaan doen en zo de lange dag een beetje te breken. In dit geval zijn we naar Jumpsquare geweest, waar we samen lekker hebben gesprongen op de trampolines en gedoken in de foampit. In de middag werd de groep aangevuld met de kinderen die géén studiedag hadden en hebben we verschillende gooi- en vangspelen met de bal gedaan.

 

Woensdag

De rust was weer een beetje wedergekeerd en dus konden we ons opmaken voor een potje hoepelpong, waarbij het de bedoeling is om de bal in de hoepels te gooien en te zorgen dat je zelf niet wordt afgegooid. Een soort trefbal, maar dan net effe anders. We vinden het op onze buitenschoolse opvang leuk om bekende spelletjes een twist te geven waardoor het soms eenvoudiger wordt voor de kleintjes of juist uitdagender voor de wat grotere kinderen. Omdat we werken met collega’s die écht verstand hebben van sport en bewegen op kindniveau, kunnen we ons activiteitenaanbod doordacht neerzetten en op die manier werken aan verschillende doelen zoals samenwerken, omgaan met winst en wachten op je beurt. Zo hebben we het leuk, maar is het ook nog van nut voor de ontwikkeling van de kinderen.

 

Donderdag

Wat een beestenweer! Wij hebben een chilldag gehouden want door alle sportieve activiteiten die we hebben gedaan, was er nog helemaal geen tijd om de cadeautjes die we van de Sint hebben gekregen uit te proberen. We bleven dus binnen en speelden lekker spelletjes. Ondanks dat we een sportieve BSO zijn, hebben we binnen ook echt alle gelegenheid om lekker te spelen. We richten ons activiteitenaanbod op sport, bewegen en buiten spelen maar dat wil niet zeggen dat we alléén maar daar daarmee bezig zijn. Soms vinden kinderen het ook lekker om even rustig aan te doen en die mogelijkheid bieden we ook, zeker in de wat koudere maanden.

Vrijdag

Misschien is het een béétje enthousiast, maar we zijn alvast begonnen met de voorbereidingen van Koningsdag. Vorig jaar nam Sportstuif Oirschot het initiatief om deze dag voor de kinderen op de Markt te organiseren. Zo kon je speelgoed verkopen tijdens de vrijmarkt, lekker springen op het springkussen, meedoen met de verschillende sportieve activiteiten of cupcakes maken bij onze vrienden van Queen Bean! Omdat het allemaal nogal last-minute was afgelopen keer, zijn we dit keer op tijd begonnen. In 2023 willen we het namelijk véél groter aanpakken en er echt een soort mini-festival voor kinderen van maken. Samen met o.a. Visit Oirschot zijn we aan het bekijken hoe we dit het beste kunnen doen, maar 1 ding is zeker: we doen het met z’n allen!

 

Zo doen we ook buiten de BSO-uren nog voldoende in ons mooie dorp, omdat we zichtbaar willen zijn en ons maatschappelijk betrokken voelen. We houden jullie hiervan op de hoogte via onze socials Facebook en Instagram. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor  activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches