Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Jennemieke Jennemieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoedjesmonster, hoepelflip race en apenkooien in week 10-2024

Maandag 4 maart 2024

Wat was het vandaag toch lekker weer! Op deze zonnige ochtend hadden we een studiedag met een aantal kinderen. We speelden de gehele ochtend voornamelijk buiten in het zonnetje en later in de ochtend gingen we koekjes bakken. We zijn de gehele ochtend heerlijk bezig geweest waarna het tijd was voor de boterhammen. Eenmaal alle boterhammen opgegeten was er nog eventjes wat tijd om vrij te spelen waarna de andere kinderen alweer op school opgehaald moesten worden. Eenmaal compleet op de BSO was het alweer tijd om lekker wat fruit te gaan eten waarna we gingen beginnen met de activiteit. We begonnen met tunneltikkertje waarbij je zodra je getikt bent met de benen wijd moet gaan staan. Kruipt er iemand onder je benen door dan ben je vrij en mag je weer meedoen. We eindigden de middag met een stopdans. Bij dit spel dans je op de muziek, stopt de muziek? Dan moet je zo stil mogelijk staan. Beweeg je op het moment dat de muziek stopt dan ben je af. Na de activiteit sloten we de dag af met een ijsje want wat was het toch een lekker weer. Het was weer een heerlijke dag bij ons op de buitenschoolse opvang!

 

Dinsdag 5 maart 2024

Het mooie weer was vandaag nog steeds aanwezig en daarom zijn we lekker lang buiten geweest. We begonnen met een gezamenlijk tik spel waarna we de groep opsplitsten. De ene groep begon met hoedjes monster. Bij dit spel dribbelen alle spelers op een of twee na met een bal rond in een vierkant. De hoedjesmonsters proberen hun hoedje op een bal te leggen. Lukt het ze om hun hoedje op een bal te leggen is de speler met deze bal af. De andere groep speelden de hoepelflip race. Bij dit spel moest je van een afstand het pittenzakje in de hoepel proberen te gooien. Lukt het om raak te gooien dan flip je de hoepel over. Het team dat als eerste de hoepel over het eindpunt krijgt wint. Na de activiteit aten we binnen op de BSO nog een koekje waarna de eerste kinderen alweer opgehaald werden.

 

Woensdag 6 maart 2024

Vandaag was het weer een heerlijke dag op onze sportieve buitenschoolse opvang. De gehele middag waren we buiten te vinden. Vandaag waren er vier jongens van het Heerbeck College die vanuit hun school bij ons op de BSO kwamen helpen. Deze jongens zijn de gehele middag heerlijk buiten bezig geweest met onze BSO kinderen. Tijdens de activiteit deden deze vier jongens mee wat het voor de kinderen nog leuker maakte om mee te doen. We begonnen met de vloer is lava tikkertje. Bij dit spel liggen er hoepels in het veld. Sta je in een hoepel dan ben je voor tien seconden vrij. Word je getikt door een van de tikkers dan moet je op een knie gaan zitten met de hand de lucht in. Zodra iemand de hand naar beneden duwt ben je vrij en mag je weer mee doen. We eindigden de middag met mijnenveld. Bij dit spel liggen er pannenkoeken op de grond en moet je samen met je team aan de overkant komen zonder op de bommen te springen. Bij dit spel moet je goed onthouden onder welke pannenkoek de bom ligt zodat je niet op deze pannenkoek springt. Het was weer een heerlijke dag waarbij we enorm veel buiten zijn geweest!

 

Donderdag 7 maart 2024

Vandaag was het weer een drukke dag bij ons op de buitenschoolse opvang. Gelukkig was het  vandaag weer heerlijk weer waardoor we lekker veel buiten hebben kunnen spelen. De een speelde in de boomhut en de ander was buiten op de sportvelden aan het spelen. Nadat we onze buik vol hadden van het fruit zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. We begonnen met een iedereen tikkertje. Bij dit spel is iedereen de tikker en mag iedereen elkaar dus tikken. Word je getikt dan ga je zitten. Bij dit spel moet je goed opletten en onthouden welke speler jou getikt heeft want zodra degene die jou getikt heeft af gaat ben jij weer vrij. Na dit spel was het tijd om de groep op te splitsen. De jongens gingen met Brian mee om flag football te spelen. Bij dit spel heb je een speelveld met aan ieder uiteinde een score zone. De bedoeling van het spel is om aan de overkant bij de tegenstander de bal in deze zone te vangen. Vang je de bal in de score zone aan de overkant dan heb je een punt. Alle spelers speelden dit spel met een lintje achter in hun broek. Als de tegenstander het lintje uit jouw broek trekt dan ben je af en sta je even langs de zijlijn. We werkten met een drie is teveel systeem zodat het spel goed op gang bleef en er niemand te lang stil stond. De meiden en de jongere kinderen speelden eerst pannenkoeken jager. Bij dit spel krijgt iedereen een pannenkoek die ze op de hand balanceren. Er zijn twee spelers zonder pannenkoek en deze proberen om de pannenkoek van de hand af te slaan. Valt jouw pannenkoek op de grond dan ben je af. Na dit spel gingen we door met de vloer is lava oversteek. Bij dit spel heb je verschillende teams. Ieder team heeft een x aantal materialen en moet proberen om de overkant van het speelveld te bereiken zonder de grond aan te raken. Er moet dus goed samengewerkt worden want de materialen moeten door de laatste speler moet het materiaal oprapen en doorgeven naar voren zodat ze het weer neer kunnen leggen. Na de activiteit gingen we snel naar binnen toe want juffrouw Fleur was jarig en had een heerlijke traktatie bij. Vervolgens was er nog eventjes tijd om vrij te spelen waarna iedereen langzamerhand naar huis ging.

 

Vrijdag 8 maart 2024

Het is alweer vrijdag, wat is de week toch weer voorbij gevlogen. Vandaag sluiten we de week heerlijk af met de laatste vrijdagmiddag activiteit van deze reeks. De gehele middag waren wij te vinden in sportcentrum de Kemmer waar we deze middag gingen apenkooien. Samen met onze eigen BSO kinderen en nog 50 andere kinderen uit Oirschot en omgeving hebben we ons in de zaal heerlijk uit kunnen leven We hadden twee zalen gevuld met allerlei materiaal. De ene kant van de zaal was voor de wat jongere kinderen en de andere kant van de zaal voor de oudere kinderen. Ongeveer 1,5 uur lang zijn we fanatiek bezig geweest in de zaal en hebben we heerlijk onszelf uit kunnen leven. Van het slingeren in de touwen, het springen over kasten tot aan het rennen over de matten. Iedereen heeft zich heerlijk vermaakt. Na het apenkooien gingen we nog eventjes terug naar de BSO waarna het dan tijd was om het weekend te gaan vieren! Voor nu zitten de vrijdagmiddag activiteiten erop maar vanaf april komen er weer nieuwe super gave activiteiten aan. Hou onze socials goed in de gaten want hier delen wij al onze nieuwtjes op!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches