Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Heel veel ballonnen, rupsbal en bakken met regen in week 2-2023

Maandag

De kerstvakantie zit er weer op en dat was wel een beetje te merken deze week. Sommige kinderen moesten echt weer een even wennen aan het oude ritme, waarin ze naar school en de BSO gaan.
Zoals jullie weten houden we bij Sportstuif van rennen en bewegen, maar wist je dat het nog leuker om te doen is met een ballon aan je voet? Dan is het namelijk moeilijker om vooruit te komen, zéker als er ook nog een tikker in het spel is die je niet alleen probeert te tikken maar ook nog je ballon probeert plat te stampen. Maak dus snel dat je weg komt!

Dinsdag

We hadden nog wat ballonnen over van gisteren, maar we doen natuurlijk niet elke dag hetzelfde op onze buitenschoolse opvang. Vandaag gingen we eens onderzoeken wat je met een ballon nog meer kunt doen. Zo maakten we ze statisch en lieten we onze haren recht overeind staan. Ook probeerden we een toren van bekers omver te gooien, zo vaak mogelijk hoog te houden en de ballon naar elkaar toe te blazen. Je kunt eindeloos spelletjes doen met iets simpels als een ballon, zeker als de kinderen zelf ook nog eens met goede ideeën komen.

 

Woensdag

De week is weer doormidden en wij speelden rupsbal op een van de sportvelden van Oirschot Vooruit. Wat is het toch fijn dat we zoveel ruimte hebben op deze locatie om dit soort spellen te kunnen spelen. Rupsbal is een soort honkbal, waarbij de bal weg wordt geslagen in plaats van geschopt. De spelers in het veld proberen de bal daarna zo snel mogelijk te pakken te krijgen, terwijl degene die schopt zoveel mogelijk rondjes om het veld rent. Als de veldspelers de bal hebben, geven ze deze als een rups achterlangs aan elkaar door. Natuurlijk spelen de kinderen dit spel super fanatiek en ontstaat er vanzelf een echte wedstrijd, waarin we hen proberen te leren dat meedoen belangrijker is dan winnen. Bij Sportstuif hechten we veel waarde aan leren omgaan met winst en verlies.

 

Donderdag

Wij zijn echt niet van suiker, maar soms gaat het zelfs ons echt te ver. Donderdag was zo’n dag, op een paar fanatiekelingen na was er niemand die graag naar buiten wou. Het water kwam heel de middag met bakken uit de lucht en dus zetten wij alles aan de kant zodat we in de kantine genoeg ruimte hadden om te spelen. Het was een drukke dag, zo druk dat we voor het eerst met drie medewerkers op de BSO stonden. Sportstuif Oirschot groeit enorm, volgende week komt er zelfs een nieuwe auto bij! In de kantine speelden we fopbal, een spelletje waarbij we het reactievermogen uittesten. Met de handen op de rug staan de kinderen in een cirkel, terwijl iemand in het midden staat en willekeurig de bal gooit naar de verschillende kinderen. Je moet dus zo snel mogelijk reageren om de bal te kunnen vangen, erg leuk om met z’n allen te spelen in zo’n grote groep!

Vrijdag

De laatste dag van de week is voorlopig nog behoorlijk rustig, al zitten er wel kinderen aan te komen die gaan starten op deze dag. We vinden het eigenlijk wel fijn dat we zo gestaag groeien, alles op z’n tijd. Op deze manier hebben we echt de gelegenheid om de kinderen en hun ouders goed te leren kennen en kunnen we het persoonlijke contact goed in stand houden. Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches