Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Fortnite-trefbal, Harry Potter tikkertje en zone vangbal in week 19-2023

Maandag

Sportstuif Oirschot groeit! Ook deze week ontvingen we weer nieuwe kinderen op onze BSO. Niet voor niets natuurlijk, want bij ons staan er elke dag toffe activiteiten op het programma waarbij de kinderen het telkens zichtbaar naar hun zin hebben. Vandaag speelden we bijvoorbeeld zone-vangbal, waarbij in teams de bal naar het juiste vak moet worden gebracht. Eenmaal in het vak, is het de bedoeling om hem in de hoepel te leggen. Maar pas op: er mag niet gelopen worden met de bal, dus samenwerken is erg belangrijk!

 

Dinsdag

We gaan natuurlijk mee met de tijd en trends die daarin passen. In dat geval ontkom je er niet aan om aandacht te besteden aan Fortnite; een spel dat onder kinderen al jaren erg populair is en waarop inmiddels allerlei varianten op zijn bedacht die in het echt gespeeld kunnen worden. Tijdens deze trefbal variant, kunnen teams met hun punten allerlei spullen kopen om hun fort te verdedigen. Zo wordt het voor de tegenpartij steeds moeilijker om hen af te gooien. Wie wint deze battle royale? Ook speelden we Belgisch verstoppertje, de omgekeerde versie van waarschijnlijk het meest gespeelde spel ooit. Slechts 1 iemand gaat verstoppen en de rest gaat hem zoeken. Gevonden? Dan sluit je aan bij de verstopper. Oja het regende super hard, maar daar geven we op deze BSO niet zo heel veel om. Lekker naar buiten!

Woensdag

Een beetje chaos maken vinden we af en toe best leuk, daar kunnen we flink wat energie in kwijt. Twee spellen zijn daar enorm voor geschikt. Neem nou allesbal; in twee teams probeer je punten te maken, maar hoe? Dat ligt er aan wat er geroepen wordt. Dat kan namelijk voetballend zijn, maar net zo goed met een hockeystick. Of werd er toch handbal geroepen? Moeilijk hoor, zo snel schakelen! Alsof we nog niet genoeg in de war gebracht waren, speelden we ook nog ‘zoek een plaats’. Deze soort van stoelendans wordt gespeeld met hoepels. Telkens moet je een andere hoepel zoeken om in te staan maar als deze bezet is, heb je pech. Ook weer snel zijn dus en vooral proberen om de anderen te slim af te zijn. Omdat het daarna wel erg hard begon te regenen, deden we binnen nog een potje limonade-pong. Maar niet voordat we flink in de plassen hadden gestampt!

 

Donderdag

Tikspelletjes zijn er in talloze varianten en vandaag kozen we voor Harry Potter tikkertje. Vanzelfsprekend ben je de bevrijder als je Harry Potter speelt. Maar oh wee als je als Voldemort wordt aangewezen… Dan moet je natuurlijk jagen op de anderen. Wanneer je een tikspelletje in een verhaalvorm uitlegt, zul je merken dat kinderen het veel spannender en leuker vinden om te spelen. Bij Sportstuif proberen we zodoende in te spelen op de belevingswereld van de kinderen en de ervaring voor hen zo leuk mogelijk te maken. Na dit tikspel, deden we ook nog wat potjes jachtseizoen. Eigenlijk is dit ook een soort politie en boefje spelen, maar dan moet het binnen de afgesproken tijd. In dit geval moesten de polities de boefjes binnen vijf minuten vinden, tikken én naar de basis brengen. Rennen maar!

 

Vrijdag

Wil jij nou ook eens ervaren hoe een dag bij Sportstuif eruit ziet? Of wil je eens kennis komen maken? Neem contact met ons op via oirschot@sportstuif.nl zodat we een afspraak kunnen maken. We hebben nog ruimte genoeg, maar met de zomervakantie in zicht en de vele interesses gaat het wel snel. Op Facebook en Instagram zijn we natuurlijk ook te volgen. We zien je graag gauw op onze BSO in Oirschot.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches