Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Flipperkast, schoentjes maken en Pietenpret in week 47-2022

Maandag

Stand in de mand en de bal is voor…? Nadat de bal omhoog is gegooid, gaat 1 kind er achteraan. Wanneer het de bal in bezit heeft, mag deze tussen de benen van de andere kinderen door gerold worden. Een actief spel waar alle kinderen makkelijk aan mee kunnen doen. We vinden het op onze sportieve buitenschoolse opvang belangrijk dat álle kinderen, van klein tot groot, mee kunnen doen. Daarom passen we ons programma aan op de samenstelling van de groep. Zo zorgen we voor verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijden maar ook juist eenvoudige maar leuke spelletjes waar iedereen aan mee kan doen. Het groepsgevoel vinden we namelijk ook erg belangrijk op onze BSO. Het spelletje flipperkast, waarbij de bal geen seconde stil ligt, is ook zo’n voorbeeld van een groepsactiviteit. Kinderen leren zo met elkaar samen te werken en te spelen.

 

Dinsdag

Op dinsdag had KC de Plataan, of zoals de kinderen zeggen ‘basisschool de platte haan’, een studiedag. Dat gaf ons de ruimte om eens creatief aan de slag te gaan en zelf schoentjes te knutselen. We hebben ons uiterste best gedaan om ze zo mooi mogelijk te versieren dus wellicht dat Sint en Piet er deze week wel iets in stoppen… We sloten de dag af met een potje ballonvolleybal, vanwege het weer helaas wel binnen maar gelukkig is er ruimte genoeg in de mooie kantine van Oirschot Vooruit waar onze BSO gevestigd is.

 

Woensdag

Ook vandaag waren we weer druk met het maken van de schoentjes, tenslotte moet wel iedereen de kans krijgen om er een te maken en klaar te zetten voor Sinterklaas. Zeker nu het wat kouder wordt en vroeger donker is, merken we dat veel kids het leuk vinden om binnen lekker te knutselen. We hebben hier op onze BSO alles voor in huis want ondanks dat we ons op sport- en beweegactiviteiten in de buitenlucht richten, weten we ook wel dat sommige kinderen het soms ook fijn vinden om even wat rustigs te doen en creatief bezig te zijn. Ons doel is dat elk kind als het naar huis gaat een leuke dag heeft gehad.

Donderdag

We speelden de makers tegen de krakers. De makers zetten de pionnen rechtop en de krakers duwen ze juist om. Het spel is afgelopen wanneer één van de twee partijen geslaagd is en alle pionnen op hun manier staan. Dit gebeurt maar zelden als het fanatiek wordt gespeeld en dus kan dit spel heel lang duren. We sloten de dag af met rupsslagbal, een variant op honkbal maar dan met de voeten en waarbij de bal als een rups moet worden doorgegeven naar achteren.

 

Vrijdag

Bijna weekend, maar voor ons nog niet want op zaterdag stond het evenement ‘Pietenpret’ gepland. Op vrijdag waren we druk bezig met de voorbereidingen. Zo haalden we de spullen in onze loods op het hoofdkantoor, waar we de wat grotere materialen hebben liggen die we delen met de andere zeventien vestigingen van Sportstuif Buitenschoolse Sportieve Opvang. Ook spraken we met twee Pieten af dat zij een kijkje zouden komen nemen. Zij konden ons als ervaren Pieten ook helpen met het maken van het parcours.

Zaterdag

Eindelijk was het dan zo ver en togen we richting Sportcentrum de Kemmer om te gaan klimmen, klauteren, springen en balanceren over de daken. Mét cadeautjes, waar we ook nog eens een grote toren van gingen bouwen! Ruim 65 Pietjes uit de groepen 1 t/m 4 van de Oirschotse basisscholen kwamen langs om hun kunsten te laten zien. Halverwege kwamen er ineens twee Pieten binnenvallen. Zij hielpen de kinderen mee en gaven ze tips over het vak van een echte Piet. Aan het eind van de middag kregen alle kinderen een officieel Pietendiploma omdat ze hadden laten zien dat ze volwaardige hulpjes van Sinterklaas kunnen worden.



Activiteiten buiten de BSO om organiseren we regelmatig. Deze worden altijd gecommuniceerd via onze  socials: Facebook en Instagram. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor dit soort activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve aangelegenheid!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches