Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Emmerbal, kat en muis en overloopspelletjes in week 11-2023

Maandag

Bij Sportstuif Oirschot vinden we het belangrijk om te kijken naar de interesses en samenstelling van de groep. Onze activiteiten passen we hier op aan, maar we schakelen soms ook ter plekke omdat er leuke ideeën vanuit de groep komen. Vandaag begonnen we met een potje voetbal, maar waren de kinderen in een creatieve bui. Zo werden er al gauw TikTok dansjes nagedaan en werd er flink gezongen. Super gezellig natuurlijk, zeker omdat er ook nog een vriendinnetje van een van de kids was meegekomen. Af en toe kan dat, omdat er nog een plekje over is in één van onze busjes. Als dat het geval is, vinden we het hartstikke leuk als er nog een extra kindje kennis komt maken met onze sportieve BSO.

 

Dinsdag

De warming-up bestond deze dag uit kat en muis, een goed spel om de basis beweegvaardigheden wenden en keren te stimuleren. Zo werken we op onze BSO dag in dag uit aan dit soort ontwikkeling, maar altijd op een leuke en speelse manier. Toen de beentjes allemaal gestrekt waren, gingen we over op emmerbal. Dit is een variant op rugby, waarbij we het spel wat veiliger maken. In plaats van elkaar te tackelen, trekken we een lintje uit de broek om elkaar af te stoppen. Twee teams namen het op het veld tegen elkaar op en probeerden zoveel mogelijk ballen in de emmer aan de overkant te gooien. Op deze manier wordt rugby ineens een stuk laagdrempeliger en is het leuk voor kinderen van alle leeftijden. Fanatiek waren ze dan ook zeker!

 
 

Woensdag

Prachtig weer, vrolijke kinderen en allerlei leuke ideeën; alle ingrediënten voor een topmiddag. Zo maakten we een groot parcours, waar we onze 'paarden' overheen lieten rennen, en maakten we veel plezier tijdens het extra lange vrij spel deze middag. Soms gaat iedereen zelf aan de slag met wat ze leuk vinden en is het zonde om hen uit hun spel te halen. Op deze manier laten we de eigen creativiteit haar gang gaan, ons uitgangspunt is dat elk kind voldaan en blij naar huis gaat. Oja, we bouwden ook nog een superhoge toren!



Donderdag

Een activiteit die de papa's en mama's ook nog wel kennen: schipper mag ik overvaren? Ja of nee? Deze klassieker zorgt tot op de dag van vandaag voor een lach op veel gezichten en is bovendien voor elke leeftijd goed te doen. Op donderdag hebben we inmiddels een flinke groep kinderen bij elkaar verzameld en dat, samen met het zonnetje, maakte het weer een hele mooie dag op de BSO. Nadat we een keer of wat waren overgevaren, was het tijd voor een reactiespel waarbij de kinderen in tweetallen moesten proberen om sneller te reageren dan hun maatje. Telkens kregen ze een commando en probeerden ze degene tegenover hen te slim en te snel af te zijn, een fraai gezicht zo met z'n allen op een rij op één van de prachtige velden van Sportpark Jumbo Moorland. Vandaag kregen we ook nog hoog bezoek, de GGD kwam namelijk langs voor een onverwachte controle. Natuurlijk hebben we bij Sportstuif alle zaakjes goed op orde en verliep het allemaal soepel. Zelfs de dames van de GGD vonden de activiteit en locatie aan de Drieterskuil 6B erg mooi, een compliment voor het team van Sportstuif Oirschot!

 

Vrijdag

Een rustige dag nog op onze BSO, maar voor ons extra tijd om activiteiten voor te bereiden. Zo zit de jubileumweek er aan te komen en starten we binnenkort met zowel peutergym als vrijdagmiddagactiviteiten. Wat we nog meer doen, kun je natuurlijk ook volgen via de socials, via Facebook en Instagram houden we jullie op de hoogte van wat we zoal doen gedurende de week. Voor alle andere activiteiten neem je een kijkje op Samen bij Sportstuif, waar je jezelf ook kunt inschrijven voor een eenmalige activiteit. Tot snel op onze sportieve BSO!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches