Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dobbelsteen bootcamp, ballen race en een voetbalclinic in week 50-2023

Maandag 11 december 2023

Een nieuwe week met leuke activiteiten! Vandaag merkten we dat alle kinderen erg veel energie hadden dus hier paste wij onze activiteit op aan. We begonnen met de lijnen race. Bij dit spel moeten de kinderen rennen naar de lijn die opgenoemd word. Ben je op het eind als laatste? Dan moest je een kerstliedje zingen. vervolgens gingen we verder met drie is teveel. Dit is een tik spel waarbij er in het speelveld tweetallen op de grond liggen/staan. In het begin heb je een tikker en een renner. De renner moet proberen om binnen 10 seconden bij een ander tweetal te gaan liggen zonder getikt te worden. Lukt het de renner om bij een ander tweetal te gaan liggen? Dan moet een van de spelers van het tweetal rennen en zich bij een ander tweetal proberen te voegen. Een super leuk spel waarbij er goed opgelet moet worden. We eindigden met een kleine bootcamp. Kinderen voerden allerlei oefeningen uit zoals squats, jumping jacks, sit ups  en noem maar ook. Ook kregen de kinderen de kans om een oefening te bedenken. Iedereen deed goed mee wat ervoor zorgde dat we heerlijk de gehele middag buiten hebben kunnen spelen.

 

Dinsdag 12 december 2023

Vandaag was het weer een heerlijke dag bij ons op de BSO. De oudere kinderen speelden samen met juffrouw Femke en meester Brian een dobbelsteen bootcamp. Ieder nummer van de dobbelsteen had een oefening. Iedereen mag de dobbelsteen een keertje gooien. De oefeningen verschillen van het rennen naar een lijn tot het maken van tien jumping jacks. Iedereen was lekker bezig en deed goed mee. De jongere kinderen speelden samen met juffrouw Fleur 3 verschillende spelletjes. De kinderen willen graag slinger tikkertje doen dus daar starten we dan ook mee. we begonnen met slinger tikkertje waarna we doorgingen met makers en krakers. Bij dit spel heb je twee teams. Het ene team moet de hoedjes goed op de grond leggen en het andere team moet de hoedjes op de kop neer leggen. Welk team heeft er na een paar minuten de meeste hoedjes op zijn/haar manier? We eindigden de middag met een ballen race. Bij dit spel moeten de spelers zo snel mogelijk de bal verplaatsen naar het volgende hoedje. Het team dat als eerste de bal op en neer heeft wint. 

     

Woensdag 13 december 2023

Vandaag kwamen onze Sportstuif vrienden uit Strijp bij ons op bezoek. We aten gezamenlijk onze boterhammen op waarna iedereen heerlijk vrij mocht spelen. De een speelde op de step en andere waren binnen met de knikkerbaan aan het spelen. Nadat we fruit hadden gegeten gingen we met iedereen naar buiten toe. We begonnen met een tik spel waarbij we gingen kijken welke tikkers er het snelste iedereen af kon tikken. Vervolgens speelden we de ballen race. De kinderen uit Strijp speelden tegen de kinderen van onze BSO. Iedere keer start er een speler van ieder team. Deze speler draait een rondje om een pion waarna hij/zij door moet rennen naar de bal. Deze bal moeten ze zo snel mogelijk op het volgende hoedje leggen. Ligt de bal stil op het hoedje? Dan mag je terug rennen en de volgende speler een high-five geven. vervolgens mag de volgende speler starten. Het team dat als eerste de bal op en neer heeft wint het spelletje. Het was een leuke dag op de BSO met veel bekende en onbekende kinderen.

 

Donderdag 14 december 2023

Vandaag stonden er weer leuke activiteiten op de planning bij ons op de BSO. Nadat iedereen heerlijk fruit had gegeten splitsten we de groep op. Alle kinderen van 4 tot 6 jaar gingen samen met juffrouw Femke en Fleur twee spelletjes spelen. Ze begonnen met de Chinese muur. Bij dit spel moeten de spelers oversteken zonder dat ze getikt worden. Word je getikt? Dan moet je in met midden van het speelveld gaan staan en ben je een muur. Zodra er andere kinderen getikt worden voegen deze zich toe aan de muur. De kinderen die nog niet getikt zijn kunnen de kinderen in de muur bevrijden door tussen de benen door te kruipen. Vervolgens gingen we verder met de vis estafette. Bij dit spel moesten de kinderen eerst door een hoepel heen en vervolgens een rondje draaien om een pion voordat ze mogen gaan vissen. Doormiddel van een stok moet je de hoedjes op proberen te tillen en zo snel mogelijk terug brengen naar je eigen team. Het team met op het eind de meeste vissen wint het spelletje. Alle kinderen vanaf 7 jaar gingen samen met meester Rudi en Brian een voetbalclinic doen. De groep werd opgesplitst zodat de jongens en meiden op hun eigen niveau mee kunnen doen. De ene groep begon met het oefenen van allerlei trucjes. Zo leerde ze de enkele en dubbele schaar en oefenden ze het dribbelen met de bal. De andere groep ging het geven van een schouder duw oefenen. We sloten de training af met een gezamenlijk partijtje. Het was een geslaagde dag waarbij iedereen goed heeft mee gedaan en met een glimlach op zijn/haar gezicht naar huis ging.  

    

Vrijdag 15 december 2023

Het is alweer bijna weekend en wat hebben we er een leuke week op zitten bij ons op de BSO in Oirschot. We hadden vandaag een groter groepje dan normaal met toevallig alleen maar meiden. We begonnen de dag met het eten van wat fruit waarna we een heerlijke knutselmiddag hadden. Wij Sportstuif zijn dan wel een sport BSO maar dat betekent niet dat we geen ruimte en tijd hebben voor knutselactiviteiten. Wist je dat we iedere week een knutselactiviteit op de planning hebben staan? Vandaag hadden we dus een knutselmiddag. Samen met alle meiden gingen we een kerstboom verven. Deze kerstboom hebben we toen die helemaal droog was versierd. De een maakte er een echte glitterboom van terwijl iemand anders er allerlei kerstballen in maakten. Het was een heerlijke week, tijd voor weekend!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches