Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste sneeuw, minigames en pret met de parachute in week 4-2023

Maandag

Op de meeste plekken was alle sneeuw al gesmolten, maar om voor ons ook onduidelijke redenen bleef deze op de voetbalvelden nét even iets langer liggen. Voor ons geen probleem, want we haalden onze zelfgemaakte slee weer van stal en bouwden nog een paar sneeuwpoppen. Na een tijdje werd het toch wat fris en zijn we naar binnen gegaan, waar we verder speelden met onze grote parachute. Deze kun je, als je hem precies allemaal tegelijk los laat, naar het plafond laten zweven. Dat was wel even oefenen, en het is nog steeds niet perfect gelukt, maar van proberen kun je leren dus de volgende keer lukt het vast!

 

Dinsdag

Kennen jullie het spel ‘Bommetje’? Daarbij doen we net alsof we een tikkende tijdbom in onze handen hebben, die we natuurlijk zo snel mogelijk door willen geven aan de volgende in de rij. Wanneer de hoepel stopt met draaien, ontploft de bom namelijk! Met name voor de wat kleinere kinderen is dit een enorm spannend spel, waarbij ze soms vergeten de bom door te geven omdat ze zo op de hoepel aan het letten zijn. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk om de spellen af te stemmen op de leeftijd en groepsgrootte, zodat er voor elk kind altijd wat te doen is. Vandaag speelden we bijvoorbeeld ook met de parachute, maar deden we weer hele andere dingen. We voegden ballonnen toe, die de kinderen in de lucht moesten houden, en verstopten hen in de parachute.

 

Woensdag

Op woensdagmiddag hebben we net wat meer tijd dan op de andere dagen, omdat niet alle basisscholen in Oirschot een continurooster hebben. De kinderen van KC de Linde bijvoorbeeld, halen we al om 12.30 uur van school. Tijdens vakanties verzorgen we vanuit Sportstuif de lunch, tijdens dit soort langere middagen (en op studiedagen) nemen de kinderen zelf boterhammen mee. Nadat we samen hebben gegeten, hebben de kinderen tijd om even vrij te spelen tot de rest van de groep er is. Daarna zijn we gauw begonnen met de activiteit van deze dag: minigames. Dit is een soort alleskunner, waarbij allerlei kleine spelletjes individueel of in groepjes kunnen worden afgewerkt. Zo deden de kids een bottleflip, speelden ze limonadepong, bouwden ze een hele hoge toren en verplaatsen ze dopjes met sushistokjes van de ene naar de andere kant.

 

Donderdag

Zoals wel vaker begonnen we met een kleine warming-up in de vorm van een tikspelletje. De kinderen op onze buitenschoolse opvang kennen deze spelletjes inmiddels wel, we hebben tikspelletjes in allerlei varianten, en dus zijn ze eenvoudig in te zetten om hen snel en zonder al teveel uitleg in beweging te brengen. Daarna was het tijd voor het safarispel, wat gelukkig gespeeld kan worden met een grote groep. Op donderdag loopt de BSO inmiddels namelijk aardig vol! We zijn dan ook druk bezig met weer een extra medewerker aan te trekken, waarover we jullie hopelijk heel snel meer kunnen vertellen.

 

Vrijdag

Zoals jullie weten vinden we het niet alleen belangrijk om een fijne BSO-ervaring te bieden, maar willen we ook ons steentje bijdragen aan het vergroten van het aantal beweegmomenten voor kinderen. Samen met Oirschot Vooruit, Hockeyclub Oirschot, de gemeente en Do iT Oirschot, maakten we het kinderboekje van Leef Oirschot. Hierin worden niet alleen sportieve, maar ook culturele activiteiten aangeboden door allerlei verenigingen uit Oirschot, Spoordonk en de Beerzen. Zodoende kunnen kinderen gratis kennismaken met een sport of hobby die hen leuk lijkt. Het eerste boekje werd door wethouder Corine van Overdijk uitgereikt op OBS de Korenbloem en met veel enthousiasme door de kinderen ontvangen.

Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches