Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De complimentensteen, Color Run en boksen op zomeravondmarkt in week 28-2023

Maandag 10 juli 2023

Bij Sportstuif houden we van nieuwe sporten en spelletjes, maar ook van de gouwe ouwe. Straatspelen uit de oude doos bestaan niet voor niets nog steeds, dat is zo omdat ze nooit gaan vervelen en van generatie op generatie worden doorgegeven. Vandaag was het tijd voor buskruit; een bal ligt op het veld en één kind is de zoeker. De rest verstopt zich maar schopt, als de kans zich voordoet omdat de zoeker te ver uit de buurt is, de bal weg. Alle gevonden kinderen zijn dan weer vrij en het spel begint eigenlijk weer opnieuw. Kan de zoeker alle kids vinden vóórdat de bal wordt weggeschoten? Wat overigens ook nooit gaat vervelen, is iets maken van spullen uit de natuur. Zoals een katapult! Natuurlijk schieten we hiermee niet op elkaar, maar we vinden het wel tof dat de kinderen dit soort dingen bedenken en er zelf mee aan de slag gaan.



Dinsdag 11 juli 2023

Lekker weer vandaag, dus speelden we met water en bleven we een beetje uit de zon. Binnen waren we creatief bezig, door bijvoorbeeld het Sportstuif-logo na te maken met verf. Een van onze kinderen had vandaag wel een héél goed idee; de complimentensteen! Ze zocht deze steen zelf uit op het terrein en beschilderde hem in allerlei mooie kleuren. Het kindje dat de complimentsteen op zak heeft, mag complimenten geven aan de andere kinderen, maar de rest mag dit natuurlijk ook. Kunnen de kinderen raden wie de steen in bezit heeft? Het mooie effect wat een ‘spelletje’ als dit heeft, is natuurlijk dat de kids elkaar de leukste complimenten geven. Dat zien we natuurlijk graag op onze BSO, waar we met respect met elkaar omgaan en elkaar proberen te helpen.

 

Woensdag 12 juli 2023

Een uitnodiging die we niet af konden slaan kwam van onze collega’s van Sportstuif Best; of we wilden meedoen aan de door hen georganiseerde Color Run. Maar natuurlijk! Met een enorme groep kinderen klommen we over allerlei obstakels en onder een groot net door. Onderweg werden we bekogeld met poeder in alle kleuren van de regenboog, per ronde die we renden werden de kids kleurrijker. Aan het eind nog een mooie afsluiting waarbij iedereen een zakje in de lucht gooide, wat voor een mooi effect zorgde, en wat lekkers en deze zeer geslaagde dag zat er alweer op. Tijd om terug te keren naar onze eigen BSO in Oirschot.

 

Donderdag 13 juli 2023

Kennen jullie flagfootball? Dat is een soort American football. In plaats van je tegenstander te tackelen, probeer je zijn vlag te veroveren om de aanval te stoppen. Een stukje veiliger dus voor onze kleinste kids, waardoor het voor iedereen leuk blijft. We vinden het op onze BSO belangrijk dat elk kind mee kan doen aan de activiteiten en zorgen er dus ook voor dat we deze afstemmen op de samenstelling van de groep. Nadat de laatste kinderen opgehaald waren op de BSO, was het haasten naar de Markt waar we aansloten op de Zomeravondmarkt om daar een leuke activiteit te verzorgen. Vanavond gingen we boksen, iets wat erg in de smaak viel en waar veel kinderen maar ook ouderen aan deelnamen. Bij Sportstuif Oirschot vinden we het erg leuk om het lokale karakter te bewaken en zichtbaar te zijn tijdens dit soort evenementen.

 

Vrijdag 14 juli 2023

De week zit erop, maar niet voordat we de gezellig samen met ál onze collega-vestigingen aanwezig zijn op de traditionele Sportstuif barbecue! Elke jaar, op de vrijdag voor de zomervakantie, vieren we het einde van het schooljaar (of het begin van de zomervakantie?). Samen gaan we zes supertoffe weken tegemoet, hopelijk vol sportieve activiteit en zon!
Wil je ons volgen? Dat kan via Facebook en Instagram. De inschrijvingen voor activiteiten lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit. Voor nu: fijne vakantie!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches