Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bingo, pionnenvoetbal en apenkooi in week 46-2023

Maandag 13 november 2023

Een nieuwe week met leuke activiteiten. De week begon goed want het was vandaag weer droog! Doordat het droog was hebben we de gehele middag heerlijk buiten kunnen spelen op de voetbalvelden bij ons op de BSO. Vandaag begonnen we gezamelijk met wc tikkertje. Bij dit spel moet je zodra je getikt bent op een knie zitten met de hand in de lucht. Zodra iemand langs loopt en je arm naar beneden duwt ben je vrij en mag je weer mee doen. Na dat we klaar waren met dit spel splitsten we de groep op. De oudere kinderen gingen samen met meester Brian pionnen voetbal doen. Bij dit spel heeft iedereen een pion in het veld die ze moeten beschermen. Terwijl je je eigen pion aan het beschermen bent moet je kijken of je de bal te pakken kunt krijgen en daarmee de pion van een andere speler om kunt schieten. Welke speler schiet er de meeste pionnen om? De jongere kinderen gingen samen met juffrouw Fleur pionnen roof spelen. Bij dit spel heb je twee teams namelijk de rovers en de beschermers. De beschermers staan achter een witte lijn met voor iedere beschermer een pion. De rovers proberen met zijn allen om zoveel mogelijk pionnen te pakken te krijgen. De beschermers mogen proberen om de rovers af te schrikken maar zodra ze rennen en dus over de witte lijn gaan moeten ze iemand tikken. Tikt de beschermer die over de witte lijn gaat niemand? Dan is deze beschermer af en word het voor de rovers makkelijker om pionnen te pakken. Word de rover getikt door de beschermer? Dan is deze rover af. Het was een leuke dag waarbij alle kinderen super goed mee deden. Op naar morgen! 

Dinsdag 14 november 2023

Vandaag was er weer een stdiedag. Studiedagen betekenen dat de kinderen de gehele dag bij ons terecht kunnen. Deze ochtend hadden we drie kinderen van een school en dat betekend dat we er een leuke ochtend van maken. In de middag moeten we namelijk alle andere kinderen van de scholen ophalen. Deze ochtend hebben we allerlei leuke dingen gedaan. We hebben een aantal verschillende kaartspelletjes gespeeld waarna we fruit gingen eten. Wist je dat we bij ons op de buitenschoolse opvang een kast gevuld hebben met allerlei spelletjes en speelgoed? De kinderen hebben zo enorm veel keus en hierdoor vervelen ze zich niet bij ons op de BSO. Nadat de kinderen hun fruit op hadden gegeten zijn we een film gaan kijken. Buiten was het namelijk erg regenachtig. Halverwege de film hebben we met iedereen heerlijke pita pizza’s gemaakt die vervolgens de oven in gingen. Na de film was het tijd om deze zelf gemaakte pita pizza’s op te eten. Nadat we gegeten hadden speelden we met zijn allen nog verstoppertje waarna de kinderen weer opgehaald werden. Later kwamen alle andere collega’s naar de locatie en had onze nieuwe collega Femke haar eerste werkdag bij ons op de BSO. Femke komt ons team op de dinsdag en donderdag versterken. Toen eenmaal alle kinderen opgehaald waren begon het buiten de gehele middag te regen. Maar ook als het regent zorgen wij voor een leuke activiteit. Vandaag speelden wij met alle kinderen bingo. Ieder kind kreeg een papiertje waar ze zelf 6 cijfers op mochten zetten. Vervolgens gingen wij de balletjes draaien waarbij er steeds een nummer opgenoemd werd. Wie heeft er als eerste een juiste bingo? Heb je als eerste bingo dan mocht je bij ons een cadeautje uit komen zoeken. Heb je een valse bingo? Dan moet je een liedje zingen. Ondanks het weer maakten we er met alle kinderen toch een super leuke dag van.

Woensdag 15 november 2023

Vandaag was het weer erg afwisselend, we gingen van zon naar regen en dit zorgde voor mooie resultaten. Eerst speelden we met de gehele groep buiten een potje voetbal waarna de kinderen zelf met een idee kwamen voor een activiteit. Ook bij ons op de BSO is er ruimte voor eigen ideeën van de kinderen. Vandaag hadden een paar van de kinderen een super leuke speurtocht in elkaar gezet die we vervolgens met de gehele groep gingen lopen. Het is altijd erg leuk om kinderen met hun eigen ideeën bezig te zien. Na het lopen van deze super leuke speurtocht sluiten we altijd af met iets lekkers waarna de dag er al weer op zat!

  

Donderdag 16 november 2023

Vandaag was het een droge en drukke dag bij ons op de buitenschoolse opvang. Onze BSO in Oirschot groeit namelijk enorm en daarom word het steeds drukker. Daarom zal Femke standaard op de dinsdag en donderdag ons team komen versterken. Vandaag speelden we verschillende spelletjes. De oudere kinderen gingen samen met meester Brian siamees voetballen. Bij dit spel zitten de kinderen in tweetallen aan elkaar vast. Samen moeten ze proberen om te scoren. Omdat de kinderen aan elkaar vast zitten zorgde dit voor leuke acties. De kinderen vonden het zelf erg leuk maar uiteindelijk speelden ze ook nog een potje normaal voetbal. Bij juffrouw Femke en Fleur gingen de kleine kinderen eerst een kat en muis spel spelen. Bij dit spel heb je twee katten die de staarten van de muizen af proberen te pakken. Word de staart van een muis afgepakt dan geeft deze muis de staart door aan het eerst volgende kindje in de rij. Door op deze manier te spelen blijft iedereen bezig en staat niemand lang stil. Vervolgens gingen we verder met een spel dat we nog nooit eerder gespeeld hadden namelijk diamantenroof. Bij dit spel heb je drie bewakers in het midden van het speelveld staan. Deze bewakers moeten proberen om de rovers tegen te houden door ze te tikken. Alle rovers werken in teams van 5 tot 6 kinderen en per team mag er een rover gaan proberen om een diamant te stelen. De diamanten liggen aan de andere kant van het speelveld achter een lijn. Achter deze lijn zijn de rovers veilig, maar als de rovers hun diamant mee terug willen nemen moeten ze weer door het speelveld heen. Word je getikt? Dan moet je terug naar je groepje en mag een andere speler het proberen. Welk team heeft er aan het einde van het potje de meeste diamanten verzameld? Het was een super leuke dag waarbij de kinderen met een lach terug naar huis gingen!

  

Vrijdag 17 november 2023

Vandaag was het zover, de laatste vrijdagmiddag activiteit. De activiteit van vandaag was apenkooi en hier kamen een kleine vijftig kinderen op af. Doordat we een grote groep hadden met een redelijk leeftijdsverschil hebben we de groep in tweeën gesplitst. De vrijdagmiddag activiteit vond plaats in gymzaal de Kemmer waar we twee zalen hadden. Aan de ene kant hadden we een wat eenvoudigere vorm van apenkooi uit gezet voor de jongere kinderen en aan de andere kant van de zaal hadden we het uitdagender en moeilijker uitgezet voor de oudere kinderen. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau mee doen en haalt iedereen er plezier uit. Bij het spel apenkooi heb je tikkers die de spelers af proberen te tikken. Het is bij dit spel de bedoeling dat je over de materialen loopt en de grond niet aanraakt. Bij de jongere kinderen werkten we met een drie is te veel systeem. Bij dit systeem moet je als je af bent aan de zijkant gaan staan en zodra er een derde speler bij komt mag de eerste erin. Vervolgens speelden we bij deze jongere groep ook een klein wedstrijdje. We gingen kijken welk tik duo er de meeste kinderen binnen 1,5 minuut af kon tikken. De oudere kinderen werkten met een bevrijder. Deze bevrijder is voor de tikkers onbekend en mag spelers zodra ze getikt zijn bevrijden. Apenkooi blijft een super leuk spel en valt onder de kinderen altijd enorm goed. Voor nu zitten alle vrijdagmiddag activiteiten erop maar er komen zeker weer nieuwe datums en activiteiten aan. Hou onze socials goed in de gaten want hier kondigen wij al onze activiteiten op aan. Het was een geslaagde editie, op naar de volgende!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches