Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

BillyBird Park Hemelrijk, acrogym en een obstacle run in week 39-2023

Maandag 25 september 2023

We begonnen de week met een studiedag van OBS de Korenbloem. Wist je dat we op studiedagen regelmatig een leuk uitstapje op de planning hebben staan? Zo gingen we deze keer naar BillyBird Park Hemelrijk. een super leuk park waar zowel binnen als buiten veel te doen is. Van spelen in het piratenrijk tot buiten de berg beklimmen en het zoeken naar goud bij de dino’s. Een erg leuke ochtend die we afsloten bij de waterglijbaan waar je superhard in een bootje naar beneden glijdt. Na de lunch keerden we terug naar de BSO in Oirschot om in de middag nog leuke activiteiten te doen met de andere kinderen.

In eerdere blogs heb je vast al eens gelezen dat wij zelf over allerlei sportmaterialen beschikken maar ook in de gelegenheid zijn om deze te lenen van andere vestigingen. Zo hadden we voor vandaag lacrosse in huis gehaald, wat we eerder speelden tijdens de vrijdagmiddag-activiteit. Wist je dat we tot en met vrijdag 17 november om de week op de vrijdag een toffe activiteit aanbieden voor kinderen uit Oirschot en omgeving? Alle activiteiten verschillen van elkaar en zijn bedoeld om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met verschillende soorten sporten en spelletjes. Aanmelden voor deze activiteiten kan nog steeds op Samen bij Sportstuif en is helemaal gratis!

We begonnen met een kleuren kans spel als warming-up. Hierbij heb je een speler in het midden staan met zijn ogen dicht. De andere spelers kiezen zelf in welk gekleurd vak ze willen gaan staan. De speler in het midden noemt met zijn ogen dicht een kleur vak en zegt zijn of haar keuze hardop. Alle spelers die in het vak staan met de genoemde kleur is af, wie blijft er als laatste over? Hierna gingen we dus aan de slag met lacrosse. Voordat we startten met het oefenen, werden er wat basisregels verteld zodat het veilig en leuk blijft voor iedereen. Zo werd er bijvoorbeeld verteld hoe je de sticks het beste vast kon houden. Hierna was het tijd om in tweetallen de bal over te gaan gooien. Bij iedereen ging het erg goed waardoor de kinderen het zelf lastiger kunnen maken door de afstand te vergroten. Het kennis laten maken met spelvormen die de kinderen nog niet kennen, bevalt vaak erg goed en dit proberen we dan ook regelmatig te doen.

 

Dinsdag 26 september 2023

Zoals we wel eens vaker op onze sportieve buitenschoolse opvang doen, splitsen we ook de groep vandaag op. De oudere kinderen vinden het nog wel eens leuk om elkaar fysiek uit te dagen. Omdat we proberen te kijken naar wat kinderen leuk vinden om te doen, gingen de oudere kinderen onder leiding van Brian stoeien. Om dit zo veilig mogelijk te doen werd er een bal aan het spel toegevoegd. Een speler houdt de bal vast en de andere speler probeert deze bal juist af te pakken. Wie heeft er na een paar minuten de bal en wint de ronde?

De andere groep ging met Fleur twee spelletjes doen. Het eerste spel dat we deden was wasknijper grijper. Iedere speler heeft twee wasknijpers die onder aan hun T-shirt vast gemaakt wordt. Vervolgens verdeel je je over het veld en probeer je bij andere spelers de wasknijpers af te pakken. Heb je een wasknijper afgepakt? Dan maak je die op je eigen shirt vast. Wie heeft er na 3 minuten de meeste wasknijpers? Vervolgens gingen we door naar het volgende spel: de vloer is lava estafette. Bij dit spel heb je drie teams en ieder team heeft dezelfde materialen: een paar hoepels, een touw en twee lintjes. Door over de materialen te lopen, moeten de kinderen aan de overkant van het veld zien te komen maar zij hebben daarvoor maar een bepaald aantal materialen. Er moet dus goed samengewerkt worden om de materialen weer naar de voorste persoon te krijgen. Het team dat als eerste aan de overkant is gekomen zonder de grond aan te raken wint het spelletje.

 

Woensdag 27 september 2023

De week doormidden dus tijd voor een proefje. Benodigdheden: een ballon, gist, suiker, water en een flesje. Verder is het eigenlijk heel gemakkelijk: je doet alle ingrediënten in het flesje en plaatst er een ballon bovenop. Schud vervolgens het flesje op en neer en wacht een paar minuten, als het goed is blaast de ballon zichzelf nu op. It’s magic!

Verder waren de kinderen vandaag creatief en bedachten zij het spel standbeeld race. Dit spel lijkt erg op Annemaria koekoek alleen in plaats van dat de speler die omgedraaid staat dat op één plek doet, mag hij zich verplaatsen door het speelveld. Deze speler word ook wel het standbeeld genoemd. Als jij als speler in de rug van het standbeeld staat mag je lopen en proberen deze speler op zijn/haar schouder te tikken. Draait het standbeeld zich om dan moeten de spelers in het veld bevriezen. Bij Sportstuif Oirschot is het momenteel vooral een komen van heel veel nieuwe gezichten maar soms ook een gaan omdat kinderen nu eenmaal ouder worden. Vandaag kregen wij wel een héél bijzonder afscheidscadeautje, gemaakt door I-Koekie. Super leuk!

 

Donderdag 28 september 2023

Vandaag weer een grote groep op onze buitenschoolse opvang dus stonden er maar liefst drie leuke activiteiten op de planning. Vandaag ging de ene groep lummelen en twintig tellen in de rimboe spelen en ging de andere groep acrogymmen. Tijdens het lummelen staat er een speler in het midden die de bal moet afpakken als deze in de lucht gegooid wordt. Vervolgens met twintig tellen in de rimboe gingen we kijken wie er het snelst was en wie er in een steeds kortere tijd de beste verstopplek kon vinden. 

De andere groep ging in kleine groepjes eerst wat makkelijkere acrogym-oefeningen doen. Zo waren er oefeningen waarbij je bij elkaar op de rug moest klimmen en waar je gekke houdingen aan moest nemen. Stapje voor stapje werden de oefeningen groter en groter waarna we met iedereen een te gekke oefening uitvoerden waarbij er iemand de lucht in ging en anderen op de grond gekke houdingen aannamen. Alle kinderen op de BSO hadden vandaag geluk want er waren twee traktatie: eentje om op te eten en eentje om mee naar huis te nemen.



Vrijdag 29 september 2023

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: het was tijd voor de obstacle run in Oirschot! Vanuit onze BSO-locatie hebben we voor kinderen uit Oirschot en omgeving in Speelbos de Kemmer een route uitgezet van ongeveer 1,5 kilometer met allerlei obstakels en hindernissen die de kinderen moesten afleggen. Met een groep van ongeveer 60 kinderen startten we om 15.30 uur aan een gezamenlijke warming-up, waarna er groepjes steeds het parcours op gestuurd werden. Kinderen klommen over netten heen, liepen over een spanband boven de grond, renden door auto banden en tijgeren onder een legernet door. Super leuk! Een hele hoop kinderen vonden het parcours zo leuk dat ze hem zelfs vaker liepen. Het was een geslaagde dag gevuld met plezier en goede energie! Wist je dat wij vaker dit soort activiteiten organiseren? Hou ons goed in de gaten of neem een kijkje op Samen bij Sportstuif om te kijken wat er op de planning staat voor de komende periode.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches