Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Beat the card, kat en muis en naar de bios in week 5-2023

Maandag

Als de ratten worden geroepen, gaan zij de raven tikken. En andersom natuurlijk! Het mooie van dit spel, is dat je eindeloos kunt variëren. Voor de kinderen krijgt het een heel andere dynamiek als ze niet als ratten tegen de raven spelen, maar bijvoorbeeld jongens tegen de meisjes of PSV tegen Ajax. Niet alleen de spelvorm zelf vinden we op onze BSO belangrijk, het gaat ook om de manier hoe je het overbrengt op de kinderen en hen meeneemt in het verhaal. Er werd flink wat af gelachen, waardoor kinderen die op een nabijgelegen veld aan het spelen waren met ons mee kwamen doen. Super leuk natuurlijk want bij Sportstuif zijn alle kinderen welkom om mee te doen!

 

Dinsdag

Als warming-up speelden we kat en muis, gewoon met een lintje als staart en rennen maar. Zeker voor de wat kleinere kinderen, is het fijn als spelletjes regelmatig ook lekker eenvoudig zijn. Mee kunnen doen en het spel snappen, zorgt ervoor dat ze zich zelfverzekerder zullen voelen en gemotiveerd raken om ook bij wat moeilijkere spellen een poging te wagen. Hierna speelden we makers tegen de krakers; een intensief spel waarbij de ene groep pionnen omver duwt, terwijl de andere groep ze juist weer rechtop zet. Het spel is klaar als alles is gekraakt, maar voor het zover is hebben we al heel wat af gerend.

 

Woensdag

Op woensdagmiddag hebben we net wat meer tijd dan op de andere dagen, omdat niet alle basisscholen in Oirschot een continurooster hebben. De kinderen van KC de Linde bijvoorbeeld, halen we al om 12.30 uur van school. Tijdens vakanties verzorgen we vanuit Sportstuif de lunch, tijdens dit soort langere middagen (en op studiedagen) nemen de kinderen zelf boterhammen mee. Nadat we samen hebben gegeten, hebben de kinderen tijd om even vrij te spelen tot de rest van de groep er is. Daarna zijn we gauw begonnen met de activiteit van deze dag: Clics estafette. Om de beurt rennen jij en je teamgenoten richting het voorbeeld van Clics, en maak je dit zo snel mogelijk na. Pas als de hele groep is geweest en iedereen terug over de lijn is, heeft het snelste team gewonnen!

 

Donderdag

De drukste dag van de week en dus hadden we versterking in huis gehaald. We zijn achter de schermen druk bezig om een derde persoon aan te nemen voor onze BSO. Tenslotte halen we inmiddels op alle scholen in Oirschot kinderen op en dat gaat natuurlijk niet met z’n tweeën. De derde auto staat ook al voor de deur dus Sportstuif kan de komende tijd lekker door blijven groeien! Binnenkort hopen we jullie meer te vertellen over onze bezoeker van vandaag. We speelden in ieder geval vast zeekomkommertikkertje, één van de vele varianten op tikkertje die we regelmatig spelen op onze buitenschoolse opvang. Daarna speelden we ‘beat the card’, waarbij de bal zo vaak moet worden overgegooid als de cijfers op de kaart aangeven. Het team dat het vaakst heeft overgegooid wint en we speelden dit in de keiharde regen, maar op de één of andere manier geven de kinderen op onze BSO daar helemaal niets om. Weer of geen weer: er wordt hoe dan ook buiten gespeeld! Daarna was er binnen nog tijd om creatief bezig te zijn; de kids maakten een lied over Sportstuif én een grote lijst van moppen en raadsels die ze vervolgens aan elkaar gingen vertellen. De kans is aanwezig dat die laatste trend de komende tijd nog wel even blijft hangen. Leuk natuurlijk! Want naast sporten, bewegen en spelen willen we dat er op onze buitenschoolse opvang zoveel mogelijk gelachen wordt!

 

Vrijdag

De laatste dag van de week is nog héél even erg rustig, maar binnenkort komt ook daar verandering in en beginnen er wat nieuwe kinderen. Vandaag waren we met wel een héél klein groepje en dus gingen we lekker naar de bioscoop om naar de Gelaarsde Kat II te kijken. Een spannende film over het laatste van de in totaal negen levens van deze dappere held, waarbij natuurlijk een lekkere bak popcorn niet mocht ontbreken. Dit doen we natuurlijk niet elke week, maar af en toe. Zeker tijdens studiedagen of in de vakanties, vinden we het leuk om net even wat anders dan normaal te doen!

Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches