Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Baseball, de president beschermen en verspringen in week 22-2023

Maandag

Vandaag waren we gesloten vanwege Tweede Pinksterdag, hopelijk heeft iedereen genoten van deze extra vrije dag! Wist je trouwens dat wanneer jouw vaste dag op een feestdag valt, je bij Sportstuif deze uren tegoed krijgt? Deze kunnen op een later moment gewoon weer ingezet worden, natuurlijk in overleg maar omdat we zo flexibel zijn kan dit bijna altijd wel geregeld worden.

Dinsdag

Onze wat kleinere kinderen zijn er dol op om tegen elkaar te strijden, bijvoorbeeld in estafettevorm. Vandaag deden we dat met een bal die zo snel mogelijk op een pylon moest worden gelegd. Dat is nog best lastig, want deze zijn niet heel stabiel. Goed dus voor het oefenen van de coördinatie. Hierna maakten we drie op een rij; wederom in twee teams legden we een parcours af waarna we aan het eind pittenzakjes op de juiste plek legden. Tenslotte deden we een spel waarbij je van ‘huisje’ moet wisselen, maar elkaar dat non-verbaal duidelijk moet maken. Niet alleen snel zijn dus, maar ook goed opletten want anders weet je niet waar je naartoe moet.

 

Woensdag

Wist je dat we op onze BSO ook een grote zandbak hebben? Daarin bakken we taarten, bouwen we torens en graven we de diepste kuilen. Maar wat je er ook kunt doen is verspringen. Na een flinke aanloop werd een grote sprong gemaakt en met de voeten trokken de kids een streep om aan te geven waar ze geland waren. Eenmaal uitgesprongen, was het tijd voor het bodyguard-spel. Hierbij staat de president in het midden van de cirkel en moet de bodyguard ervoor zorgen dat de rest geen bal tegen hem aan kan gooien. Dat is erg moeilijk want er zijn zoveel ballen om tegen te houden. De bodyguard heeft het er maar druk mee.

 

Donderdag

Vandaag stond er weer eens een nieuwe sport op het programma bij Sportstuif Oirschot, we speelden namelijk baseball. Eerst oefenden we, nadat iedereen de grote handschoen had aangetrokken, met het gooien en vangen van de bal. Toen dat goed ging, probeerden we om vanaf een statief de bal in het veld te slaan. Ook moesten de regels natuurlijk nog even worden uitgelegd, want dit spel is niet zo simpel als het misschien lijkt. Uiteindelijk begrepen alle kinderen het en werden er zelfs homeruns geslagen, super stoer! Voor de kleintjes was dit nog iets te hoog gegrepen, zij oefenden wel met bal slaan maar deden verder hun eigen ding. Zo speelden zij reactiespelletjes, waarbij ze zo snel mogelijk van positie moesten veranderen of een bepaald lichaamsdeel aan moesten tikken. Als afsluiter aten we nog een lekker ijsje en speelden we met water want de zomer is wat ons betreft nu echt wel begonnen.

 

Vrijdag

Er komen allerlei activiteiten aan de komende tijd! Zo zullen we aanwezig zijn op de Zomeravondmarkten en komen we spelen tijdens de Buitenspeeldag in Spoordonk. Zelf organiseren we vanaf volgende week vrijdagmiddag-activiteiten, voor alle kinderen van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen én zijn kinderen bij ons welkom tijdens de Roefeldag!  
Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches