Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballen race, Kickbal en schattenrovertje in week 3-2024

Maandag 15 januari 2024

We starten de week met een hoop sneeuw en wat zorgde dit voor mooie uitzichten. De velden van Oirschot Vooruit zagen spierwit wat de kinderen extra leuk vinden. Sneeuw of niet wij halen altijd de kinderen op van school om ze vervolgens naar de BSO te brengen. Toen eenmaal alle kinderen op onze buitenschoolse opvang waren was iedereen heerlijk vrij aan het spelen. De een speelde binnen en de ander was buiten een sneeuwpop aan het maken. Na het fruit moment zijn we naar buiten gegaan. We begonnen met sneeuwbal tikkertje. Bij dit spel moet je zodra je getikt bent stil staan en je armen voor je uit houden alsof je een grote sneeuwbal vast houdt. Wanneer een andere speler jouw armen naar beneden duwt ben je vrij. Hierna splitsten we de groep op. De oudere kinderen speelden vandaag kwartet voetbal en de jongere kinderen een ballen estafette met een extra uitdagend parcours. Het was een heerlijke dag waarbij we lekker veel in de sneeuw hebben gespeeld.

    

Dinsdag 16 januari 2024

Vandaag lag de sneeuw van gisteren er nog steeds wat betekend dat we lekker veel buiten spelen. Nadat we het fruit op hadden gingen we naar buiten toe. We starten met een gezamenlijk tik spel. Vandaag speelden we slinger tikkertje. Bij dit spel vorm je een slinger als je getikt bent. De slinger word steeds groter waardoor het veld voor de spelers steeds kleiner word. Na dit spel splitsten we de groep op. De ene groep begon bij meester Brian en de andere groep begon bij juffrouw Fleur. Bij meester Brian werd er kickbal gespeeld. Dit spel lijkt op slagbal alleen schop je de bal het veld in. Lukt het jou om langs alle honken te rennen en binnen te komen dan heb je een punt. Bij juffrouw Fleur speelden de kinderen schattenrovertje. Bij dit spel heb je een speelveld met een middenlijn. Ieder team met rovers heeft in hun vak een schatkamer met verschillende schatten. Lukt het jou om zonder getikt te worden in de schatkamer van de tegenstander te komen en een schat terug jouw vak in te nemen? Dan is de schat voor jou. Welk team rovers heeft er op het eind de meeste schatten in zijn/haar schatkamer? Na een aantal minuten wisselen de groepjes en spelen ze  het andere spel. We zijn vandaag lekker lang buiten geweest en hebben heerlijk gespeeld.

  

Woensdag 17 januari 2024

Vandaag was het buiten weer lekker koud. Ondanks het koude weer hebben we vandaag toch heerlijk buiten gespeeld. Op de woensdag eten  we altijd boterhammen op de BSO met de kinderen die er dan al zijn. Sommige scholen zijn namelijk eerder uit dan de andere scholen. Na het eten van de boterhammen was er ruimte om lekker vrij te spelen. De een ging knutselen en de ander ging buiten in de sneeuw spelen. Later in de middag kwamen ook de kinderen die later uit waren naar onze buitenschoolse opvang waarna we fruit hadden gegeten. Na het fruit eten zijn we met iedereen naar buiten gegaan om verschillende spelletjes te spelen. We begonnen met de vloer is lava tikkertje. Bij dit spel heb je een speel vak met verschillende kleine vakken. Als je in het vak staat ben je vrij. Na dit spel gingen we door met jachtseizoen. Bij dit spel heb je twee teams. Het ene team zoekt en het andere team verstopt zich. Ben je gevonden door het zoekende team dan moet je rennen en ervoor proberen te zorgen dat je niet getikt word. Ben je getikt? Dan ben je af. Na een ronde wisselden we om. Het was een heerlijke dag waarbij we lekker bezig zijn geweest.

Donderdag 18 januari 2024

Wat was het vandaag toch een drukke dag bij ons op de BSO. Een hele hoop kinderen met enorm veel energie. Omdat de kinderen zoveel energie hadden zijn we na het fruit eten snel naar buiten gegaan. We begonnen met een tik spel waarna we de groep opsplitsten in drie groepen. Iedere groep startte bij een spel en na ongeveer tien minuten werd er doorgedraaid. Het eerste spel was hoofd, schouder, knie, lintje. Dit is een commando spel waarbij er goed opgelet moet worden. Het volgende spel was een steen, papier, schaar estafette. Bij dit spel heb je twee teams die zo snel mogelijk naar elkaar toe springen via de pannenkoeken op de grond. Kom je bij elkaar aan speel je steen papier schaar en moet je als je verliest terug naar het begin en mag de winnaar door springen. Heb je de kant van de tegenstander bereikt? Dan heb je een punt. Het laatste spel was de clicks game. Bij dit spel is er van de clicks een figuur  gemaakt en de kinderen moeten dit figuur na proberen te maken. Uit ieder team mag er steeds een iemand naar de spelbegeleider rennen om een stukje clicks te halen en te kijken hoe het figuur eruit ziet. Het team dat als eerste het figuur na heeft weten te maken wint. Iedereen is lekker bezig geweest en heeft goed mee gedaan. Het was een drukke geslaagde dag!

 

Vrijdag 19 januari 2024

Vandaag was het een rustige dag bij ons op de BSO. Er waren maar een paar kinderen die vandaag alsnog heerlijk met zijn allen gespeeld hebben. Er werd voornamelijk geknutseld waarna we nog verstoppertje zijn gaan spelen. Alle kinderen waren erg fanatiek met het verstoppen en vonden de meest originele verstopplekken. Omdat het weekend voor de deur stond hebben we het vandaag lekker rustig aan gedaan. alle kinderen hebben zich goed vermaakt en er zijn leuke knutselwerkjes mee naar huis gegaan!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches