Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Jennemieke Jennemieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

American football, het dievenspel en volleybal in week 10-2023

Maandag

De kinderen mee laten bedenken wat we doen op een dag bij Sportstuif vinden we erg belangrijk. Op onze BSO telt ieder kind mee en is er voor ieder wat wils. We vergeten soms dat kinderen zelf al heel veel spelletjes kennen. Deze leren ze van elkaar; tijdens de gymles, op het schoolplein of terwijl ze in hun eigen wijk buiten aan het spelen zijn. Zo leren wij ook weer van de hen en kunnen we ons sport- en spelaanbod uitbreiden met activiteiten waarvan we zeker weten dat ze aanslaan. Met name tikspelletjes lenen zich hier goed voor, omdat één klein detail het hele spel kan veranderen. Vrijkomen bij knakworsttikkertje is bijvoorbeeld heel anders dan bij lieveheersbeesttikkertje. Zeker wanneer je het spel in een verhaalvorm giet en de kinderen mee krijgt in hun rol tijdens het spel, zijn de simpelste tikspelletjes soms het leukst om te doen. Als afsluiting hadden we een parcours uitgezet, waar de kinderen tegen elkaar streden wie zo snel mogelijk het pittenzakje in de juiste hoepels kon gooien.

 

Dinsdag

Het is nog niet vaak voorgekomen, sinds we onze sportieve BSO ruim een jaar geleden openden op Sportpark Jumbo Moorland, maar vandaag was het zo’n beestenweer dat veel kinderen echt geen trek hadden om naar buiten te gaan. Op een klein half uurtje na, waarin we een variant op volleybal speelden, bleven we dus in de kantine. Nu is dat ook geen straf, omdat ook daar allerlei mogelijkheden zijn. Er werd dan ook volop gekleurd, geknutseld, spelletjes gespeeld en zelf een hut gebouwd. Toch zullen we blij zijn als de lente zich echt laat zien, want voor de meeste kinderen is de dag een stuk fijner als ze ook lekker hun energie buiten kwijt kunnen.

 

Woensdag

Het werd nog gekker want vandaag werden we ineens getrakteerd op een sneeuwbui. Helaas geen lekkere dikke sneeuw waar je poppen en sneeuwengelen mee kunt maken, maar toch. We hebben ons vermaakt met glijden over het gras en speelden voetbal in de sneeuw. Hierna gingen we naar binnen om touwtje te springen. Het record lag boven de zestig sprongen achter elkaar, sommige kinderen konden het ook samen tegelijkertijd en iedereen was dan ook bekaf aan het eind van de dag.

 

Donderdag

We speelden het dievenspel! Vier groepjes namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk spullen uit de hoepel van de tegenstanders te pikken maar wanneer je werd getikt, moest je het weer terug geven. Dat was nog best een kunst, want je mocht ook nog eens niet je honk blijven bewaken. Zodoende werd het een chaos op het veld, omdat iedereen tegen elkaar speelde en de kinderen erg fanatiek waren. Op deze BSO vinden we het leuk om hen op een positieve manier te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om hen duidelijk te maken dat het niet erg is als je eens verliest. Dat hoort bij sport en spelletjes, je kunt niet altijd de beste zijn maar het loont wel om dat altijd te proberen. Zo leer je en wordt je beter in alles wat je doet. Wat nieuw was deze week, was het American football. Spelenderwijs laten we de kinderen kennis maken met nieuwe sporten, vandaag oefenden we bijvoorbeeld hoe je gooit met zo'n rare vorm bal en hoe je hem het best kunt vangen. Dat was al lastig genoeg, maar biedt wel een basis waarmee we een volgende keer verder kunnen.

Vrijdag

We zijn vandaag vooral druk geweest met het voorbereiden van verschillende aankomende evenementen. Zo komt ons 1-jarig jubileum eraan, waar we een speciale feestweek aan koppelen. Ook gaan we vanaf de eerste week van april starten met gratis peutergym én vrijdagmiddagactiviteiten! Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches