Middagactiviteit Sportstuif Weert, bezoek GGD en rondleidingen | Week 11, 2024

Maandag 11 maart
Op maandag hebben we zes kinderen opgehaald van OBS De Klimop en ICK Kerneel. Gezien de vele regen, kwam de paraplu goed van pas bij het ophalen en hebben we deze dag in de kantine gespendeerd.

Na het vrij spelen en het aanvullen van de vitamineniveaus, hebben we de kantine omgetoverd in een volleybalveldje. Allereerst is er een zittende variant van ballonvolley gespeeld met 3 tegen 3 en daaropvolgende is het veld groter gemaakt voor de staande variant, met één en meer ballonnen.

Uiteindelijk hebben we gezamelijk afgesloten met een tijdsopdracht: hou de ballonnen samen zo lang mogelijk in de lucht. Afsluitend mochten de deelnemers allemaal een ballon naar keuze meenemen naar huis, om thuis verder te oefenen. Rond 17:45 werd deze geslaagde dag afgesloten.

 

Dinsdag 12 maart
De groep van vandaag bestond uit 7 kinderen van 3 verschillende scholen, waarmee wederom veel accessoires is gemaakt van loombandjes, nog vóór het fruithapje.

Volgens een vast controlemoment, komt de GGD langs in de eerste 3 maanden na opening van een nieuwe vestiging en vandaag was deze dag. Middels observatie en het beantwoorden van een aantal vragen hebben we kunnen laten zien hoe we bij BSO Sportstuif te werk gaan en wat onze visie erachter is. Aan activiteiten is er Chinese Muur tikkertje gedaan en een worpestafette.

Naast bezoek van de GGD, hebben we wederom een rondleiding gegeven aan geïnteresseerde ouders. De interesses en aanmeldingen blijven in rap tempo binnenstromen en daarom zijn op de achtergrond al een tijdje bezig met het uitbreiden van ons team in Nederweert, van 2 naar 4 medewerkers!

Woensdag 13 maart
De dag begon iets eerder dan de meeste dagen en om 12:00 werden de eerste voorbereidingen op de BSO al gedaan, om vervolgens om 12:30 klaar te staan bij De Schrank. Omdat onze buurvestiging Weert vandaag een speciale woensdagmiddagactiviteit (WMA) gepland had, is er vorige week afgesproken om bij hen langs te gaan. Uiteraard worden de ouders op de hoogte gesteld op voorhand, zodat ze weten dat hun kind niet op de BSO in Nederweert is maar op de desbetreffende locatie.

Tot 13:30 is er Triominos gespeeld en geluncht. Vervolgens zijn we in onze blauwe Sportstuifauto naar Sportstuif Weert gereden bij MMC Weert. Na een korte kennismaking, speelden de kinderen al snel samen met de autootjes. Voor zowel de kinderen als begeleiders is een dag als deze ideaal, omdat we bij lage groepsaantallen kunnen aansluiten en ondersteunen bij andere vestigingen.

In Weert is er vandaag Archery Tag op hoepels, Twister XXL, een obstakelestafette en een groot levend kaartenspel spel gedaan, genaamd Spons-Water-Vuur. Kort voor het officiële einde van de WMA, zijn we terug naar Nederweert gereden voor het ophaalmoment.

 

Donderdag 14 maart
Met één kind van een proefdag, wordt er vandaag een groep van 6 kinderen gevormd. De 18 graden Celsius vandaag zorgde voor blije gezichten bij de kinderen. Bij aankomst bij de BSO zijn de jojo’s, legerpoppetjes en blokken gebruikt, maar is er ook gekleurd. Op het kunstgrasveld zijn er na het fruithapje 4 spellen gedaan.

De warming-up bestond uit steen-papier-schaar-estafette, waarbij deelnemers van beide partijen proberen naar de overkant te komen via een hoepelparcours. Daarna is de groep opgesplitst en hebben we minibowlen en hoepelwerpen om prikkers en pionnen gedaan.

Uiteindelijk is er afgesloten met stop-dans, een eenvoudig maar geliefd spel, waarbij de dansende deelnemers veranderen in een standbeeld zodra de muziek stopt. Ook vandaag stond er weer een kennismaking op de planning en is de dag na het afmaken van de kleurplaten rond 18:15 weer afgelopen.

 



Ons team

Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden Vestigingsmanager
Gilles Taalman
Gilles Taalman
Yannick Coenen
Yannick Coenen
Dylano Diemant
Dylano Diemant
pedagogisch coach
Pedagogisch coaches