Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Optocht, Carnavalsbingo en paardrijden in week 7 - 2024

Maandag 12 februari
Vandaag was de eerste vakantiedag en het was natuurlijk carnaval, iedereen kwam verkleed natuurlijk. -We zijn in de ochtend lekker gaan spelen bij Sportstuif Venray MHCV. Daar waren namelijk nog veel meer kinderen en daar konden we lekker mee spelen. Daar werden de kinderen allemaal leuk geschminkt, en was het perfect weer om lekker buiten te spelen. Toen het ongeveer 2 uur was werd het tijd om richting Horst te gaan. We gingen namelijk de optocht kijken, dit vonden de kinderen erg leuk. Er waren allerlei mooie wagens en er werd snoep uitgedeeld. Vervolgens hebben we nog een kleine wandeling gemaakt richting de auto. Toen we terug waren op de BSO mochten de kinderen een snoepje pakken en hebben we spelletjes gedaan. Een geslaagde eerste dag van de vakantie!

  

Dinsdag 13 februari
Vandaag beginnen we de dag met vrijspelen, daarna was het tijd voor een bordje fruit. Vervolgens hebben we nog verstoppertje in het donker gespeeld. Toen was het tijd voor de eerste activiteit van de dag, namelijk ballonnen estafette. Hierbij moest je een parcours afleggen met een ballon tussen je benen, deze mocht je niet laten vallen of laten knappen. Hierna was het tijd voor de lunch, toen deze op was hadden alle kinderen weer zin in verstoppertje in het donker. In de vakantie verzorgd Sportstuif de lunch en eten we gezellig samen. Ook vandaag was de tafel gedekt met vers beleg en groenten. Tijdens de lunch kletsen we dan ook over de andere plannen in de vakantie. Zo leren de kinderen de pedagogisch medewerkers elkaar steeds beter kennen. In de middag stond de tweede activiteit weer op de planning. We speelden carnavalsbingo. Binnen en buiten waren allerlei kleine carnavalsplaatjes verstopt. De kinderen hadden hun bingokaart binnen liggen en als ze een plaatje gevonden hadden, renden ze naar binnen om dit af te tekenen op hun eigen bingokaart. Omdat alles goed verstopt was, hebben ze zeker 45 minuten gerend en gezocht. We hebben daarna nog even een lekker filmpje gekeken en vervolgens nog lekker gespeeld tot de ouders de kinderen weer kwamen halen.

  

Woensdag 14 februari
Vandaag zijn we weer naar Sportstuif MHCV geweest. Het is leuk voor de kinderen om met andere kinderen te spelen. Ook hebben ze hier net weer andere spellen/speelgoed dus hier kunnen ze zich goed vermaken. We hebben een aantal activiteiten gedaan. We begonnen met het ballonnenspel waarbij je allerlei trucjes met de ballon moest doen. Daarna hebben we nog gevoetbald maar ook binnen allerlei bordspellen gespeeld. We waren op tijd weer terug op de BSO en tot de ouders de kinderen kwamen halen hebben we nog lekker met de loombandjes gespeeld en mooie kunstwerken van strijkkralen gemaakt!

  

Donderdag 15 februari
Woehoee het is donderdag en dat betekend goed nieuws omdat het heerlijk weer wordt vandaag. Nadat iedereen naar Sportstuif is gebracht beginnen we met vrij spelen. Er wordt flink geloomd, spelletjes gespeeld en boekjes gelezen. Hierna beginnen we met fruit eten. We bespreken de carnaval met elkaar, er zijn er een paar die de optocht hebben gelopen en gezien. Iedereen heeft met confetti gespeeld en was mooi geschminkt! Hierna starten we met de activiteit. Namelijk dansmemorie en olifantenjacht! Bij de olifantenjacht proberen de jagers de olifanten af te gooien met een bal. Heb je de olifant geraakt? Dan bij jij de nieuwe olifant! Na de activiteit is het tijd om boterhammen te gaan eten. We stimuleren de kinderen om gezonde keuzes te maken. Zo bieden we veel verschillende soort vleeswaren aan, kaas, zuivelspread etc. Ook eten we een lekker bordje met groente bij de lunch! Toen de buikjes rond waren hebben we een rustmoment ingepland. Zo kunnen de kinderen even tot rust komen met een filmpje. Na het rustmoment hebben we weer genoeg energie om lekker buiten te gaan spelen. We spelen het spel jagersbal! Hier zijn de kinderen zelf mee gekomen, aan kinderparticipatie geen gebrek! De kinderen kregen er geen genoeg van. Het weer was heerlijk dus we zijn lekker lang buiten gebleven. Na al dat geren krijgen we ook dorst…. Het is tijd voor een beker ranja en wat fruit. Toen alles op was hebben we de dag afgesloten met spelen in het bos. In het bos waren we bij de dierenweide, glijbaan en liepen we over de boomstammen.

  


Vrijdag 16 februari
Het belooft weer een toffe dag te worden bij Sportstuif Horst. De eerste kinderen waren om 07:30 binnen en begonnen meteen met loomen. Er werd een hele lange slinger gemaakt waar we zelfs limbo mee konden doen! Het was tijd voor het fruitmoment waarbij we het hebben over logeren. Dat is ook echt iets wat bij de vakantie hoort! Na het fruit eten gaan we buiten spelen. We spelen de spellen kat en muis en steen papier schaar estafette. De kinderen doen lekker fanatiek mee en gaan er helemaal in op. Dan gaan we nog even lekker binnen spelen. Er wordt gekleurd, met de auto’s gespeeld en met de Kapla gebouwd. We hebben vandaag een uitje op de planning staan! We gaan namelijk naar JumpXL bij de Riet in Horst. Hier doen we coole trucjes, springen van de hoge toren, spelen we tikkertje en natuurlijk doen we een wedstrijd wie het hoogste kan springen! De tijd vliegt voorbij. Na al dat gespring is het tijd om boterhammen te eten! Hierna plannen we weer een rustmomentje in zodat we nog even kunnen opladen voor de volgende activiteit…. We gaan namelijk ook nog paardrijden vandaag! Onze pedagogisch medewerker Laura heeft een eigen paard waarop we kunnen rijden, poetsen en natuurlijk verdiend het paard ook iets lekkers!

Tot volgende week!

  

 



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches