Omdat deze locatie bij het bos ligt kunnen de kinderen lekker in het bos spelen maar ze doen ook super leuke activiteiten op het veld!

Eefje Eefje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Halloweenbingo, pompoenen uithollen en een heksenrace in week 44 - 2023

Maandag 30 oktober
Deze week begon onze Halloweenweek. De week stond dus in het thema van Halloween. Maar vandaag was het ook een studiedag voor een aantal kinderen in Horst en Melderslo. Een van de ouders brouwt zelf bier en doet dit bij Graaf ter Horst. Hier mochten we in de ochtend een kijkje gaan nemen en kregen we een rondleiding. Ze zagen hoe het bier werd gebrouwen en mochten ook even in de keuken kijken. Een leuke, leerzame ochtend. In de middag hadden we nog meer Halloweenactiviteiten. We maakten mummies van knakworst, speelden een heksenrace en versierden glazen potjes voor de Halloweenbingo. Al met al een drukke dag! Op het eind van de dag ging iedereen lekker met de loom bandjes spelen en kozen we om de beurt een liedje.

  

Dinsdag 31 oktober
Op 31 oktober is het natuurlijk echt Halloween. Na het fruit eten gingen de kinderen naar buiten voor een echte heksenrace. Met bezemstelen werd er een parcours afgelegd. De kinderen die nog wilden knutselen voor de bingo konden dit eerst doen. Rond 17:00 uur aten we gezamenlijk wat boterhammen voor degene die niet tussendoor naar huis gingen. Want om 18:00 uur stond de Halloweenbingo op het programma. Het bos was versierd met lampjes, heksen en de versierden glazen potjes. De kinderen kregen een kaart mee met allerlei kaartjes, die gevonden moesten worden in het donker. Gelukkig had iedereen een zaklamp meegenomen. Als je bingo had, dan ging je andere kinderen helpen met zoeken. Toen iedereen bingo had, werd de verrassing uitgedeeld. Dracula snoepjes was de verrassing van vandaag. Ook was er een prijs voor de engst verkleedde kinderen. Het was een geslaagde avond met 19 kinderen die mee hebben gedaan!

  

Woensdag 1 november
Op woensdag zijn we naar Sportstuif Venray SV gegaan. Zij bestonden namelijk één jaar. Tijdens het fruit eten werden en cadeau uitgepakt die gebruikt konden worden op de BSO. Stiften en tennisrackets maar ook spellen. Buiten stonden er twee springkussens klaar. Het gras was nat maar dat mocht de pret niet drukken! Ook konden ze lekker voetballen buiten. Daarna was het voor ons alweer tijd om te gaan omdat de kinderen vroeg werden opgehaald. Evengoed hebben we ons hier prima vermaakt en met andere kinderen kunnen spelen.

  

Donderdag 2 november
Vandaag was Halloween alweer even geleden natuurlijk, maar evengoed hadden we nog een hele leuke activiteit op de planning. Na het fruit eten gingen we naar buiten. Daar lag een zeil klaar met allerlei pompoenen erop. De kinderen gingen namelijk pompoenen uithollen. Iedereen kreeg een eigen pompoen. Eerst mochten alle pitjes eruit gehaald worden, dit was nog wel een werkje. Daarna werden de gezichten eruit gesneden (natuurlijk onder begeleiding). Iedereen had iets moois gemaakt en kon dit mee naar huis nemen.

  

Vrijdag 3 november
Deze vrijdag helaas geen kinderen op de BSO. Maar we zijn alweer druk bezig met andere activiteiten organiseren. Zo is er op 22 november Pietenpret in Sporthal de Berkel en op 29 november een nieuwe woensdagmiddagactiviteit: Escaperoom. Mocht je hieraan mee willen doen of meer informatie willen kijk dan op Samen bij Sportstuif en geef je op!!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches