Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bean bag, verstoppertje en Chinese muur in week 15 - 2023

Maandag 10 april
Op maandag 10 april was het Pasen. Wij hopen dat jullie allemaal een fijn lang weekend hebben gehad. Van sommige kinderen hoorden we dat ze op vakantie gingen, andere gingen een dagje weg en ook wij van Sportstuif vierden Pasen met vrienden en familie. Een lekker lang weekend gehad en weer klaar voor een week bij Sportstuif! De paaseierenactie was dan ook afgelopen. Drie van de vijf eieren zijn uiteindelijk gevonden en de winnaars hebben hun prijs al opgehaald!



Dinsdag 11 april
Op deze dinsdag hielpen we een handje bij Sportstuif Helmond de Braak. Het zonnetje scheen een beetje en het werd steeds warmer. De kinderen werden van school gehaald en aten gezamenlijk fruit. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we Chinese muur en hoepel dans. Chinese muur is een tikspel waarbij je als je getikt bent een deel van de muur wordt. Hoe meer kinderen er getikt zijn, hoe groter de muur en hoe moeilijker het wordt voor de overgebleven kinderen om langs de tikker te komen. Kinderen in de muur staan met de benen wijd zodat de overige kinderen tussen de benen door kunnen. Later speelde we nog een variatie waarbij de kinderen in de muur bevrijd werden als er iemand door de benen kroop, dan moest de tikker weer opnieuw beginnen. Hoepeldans is een variatie op stoelendans. De muziek gaat aan en iedereen rent om de hoepels heen, stopt de muziek, dan moet je zo snel mogelijk naar een lege hoepel rennen. Elke ronde gaat er een kindje en een hoepel aan de kant tot er nog één hoepel en twee kinderen over zijn. De rondes gingen lekker snel dus iedereen kon meerdere keren meedoen. Zo hebben de kinderen lekker in het zonnetje buiten gespeeld!

 

Woensdag 12 april
Deze woensdag beloofde het weer niet veel goeds. Er was onweer voorspelt met regenbuien. Niet fijn voor de woensdagmiddag activiteit die gepland stond, maar we bleven positief. Vandaag stond er bootcamp op het programma. Een mooie tocht door de Kasteelse bossen met allerlei hindernissen en spellen. Helaas moesten we dit in verband met het weer afblazen. Maar deze activiteit houden jullie nog te goed van ons. Vanwege het weer hadden wij extra tijd om te organiseren. Zo hebben we woensdagmiddagactiviteiten gepland staan tot en met juni. Jullie hoeven je dus niet te vervelen!
Ook was er vandaag een rondleiding. De ouders kregen een rondleiding en de kinderen hebben lekker binnen met de auto’s gespeeld en een mooie tekening gemaakt.

Donderdag 13 april
Het weer is heerlijk vandaag! Vandaag hebben 3 kinderen een proefmiddag op de BSO. Zo krijgen de kinderen een indruk hoe het eraan toe gaat bij Sportstuif Horst. We haalden vandaag niet alleen de kinderen op bij de Twister maar ook bij de Brink in Melderslo! Toen iedereen uit school was, hebben we eerst fruit en groente gegeten en wat gedronken. De kinderen wilden graag naar de kasteelse bossen. We pakten onze jas en er ging natuurlijk ook wat speelgoed mee! Bean bag, een bal en vang en gooi spellen en de steppen werden mee genomen. Eerst hebben we een stukje gewandeld. Toen vonden we een goed plekje om bean bag te spelen! Hierbij probeer je een pittenzakje door het gat heen te gooien van een plank. Hierna ging Lotte over het hindernisparcours die in het water stond, maar haar voeten zijn niet helemaal droog gebleven… oepsie…. Maar dat mag de pret niet drukken want we zijn ook naar de dierenweide geweest! Even lekker knuffelen met de geitjes.Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken in het bos is verstoppertje spelen! Dit hebben we in verschillende varianten gedaan. Normaal verstoppertje, buutverstoppertje en 10 tellen in de rimboe. Het was een zonnige en gezellige middag!

  

Vrijdag 14 april
Op de laatste dag van de week werken wij thuis of op kantoor. Buiten alle leuke activiteiten moet er van alles geregeld worden. Zo ook de organisatie van de oefenmiddag van Rundje um ut hundje. De grote dag is 29 april maar voorafgaand zijn er een aantal dagen waarop de kinderen mogen oefenen. Op woensdag 19 april zijn alle kinderen welkom bij de Peelrunners om te oefenen voor dit hardloopevenement. Wij van Sportstuif zullen daarbij aanwezig zijn met een leuke activiteit waar iedereen aan deel mag nemen, ook als je niet mee doet met rundje um ut hundje. Dus zien wij jullie woensdag 19 april van 14.30-15.30 bij de Peelrunners!?



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches