Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje in het donker, tikspellen en Zoo veldhoven in week 29 - 2022

Maandag 18 juli

En toen was het in een keer alweer de laatste week voor de grote zomervakantie. De laatste weken zijn voorbij gevlogen en wat hebben we veel plezier gehad met de kinderen samen. Helaas hebben we de afgelopen weken van een aantal kinderen afscheid genomen bij ons op de BSO omdat zij volgende schooljaar alweer naar de middelbare school gaan. Maar gelukkig komen ze nog wel een keertje langs. Daarnaast zullen er na de zomervakantie weer een aantal nieuwe kindjes op de BSO starten die na de zomer ook voor het eerst naar school zullen gaan, super spannend allemaal. De week begon met veel zon maar eigenlijk wel iets te veel zon. Het was zo warm en de zon scheen zo fel dat we, nadat alle kinderen uit school waren gehaald en we gezamenlijk fruit hadden gegeten, ervoor hebben gekozen om te starten met een binnen activiteit. Aangezien de rolluiken al dicht waren om de warmte een beetje tegen te houden werd dat vandaag verstoppertje in het donker. De lichten gingen uit en de muziekbox ging aan. Het verbaast ons steeds weer dat de kinderen, hoe vaak we dit spel ook spelen, altijd weer goede verstopplekken weten te vinden. Wat later op de middag zijn we heel even een half uurtje met de kinderen naar buiten gegaan waarbij ze even konden afkoelen onder de watersproeier. We hebben de dag afgesloten met een lekker ijsje.

 

Dinsdag 19 juli

Wat een hitte vandaag. Je hoefde alleen uit buiten te staan en het zweet stond al op je voorhoofd. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald was het tijd voor een fruit momentje met extra veel drinken vandaag. De rolluiken bleven ook vandaag weer naar beneden om het toch enigszins minder warm te houden binnen. Omdat de zon vandaag ook weer heel fel scheen en het nog warmer was als gisteren hebben we ook vandaag gekozen voor een activiteit binnen. Dat vonden de kinderen helemaal niet erg want het maakt niet uit hoe vaak we verstoppertje in het donker spelen, ze vinden het altijd leuk! Zelf als we het twee dagen achter elkaar spelen. Nadat we verstoppertje in het donker hadden gespeeld was het tijd voor een waterijsje. Edo en Desiree hadden buiten al van alles klaargezet zodat de kinderen ook vandaag weer even af konden koelen buiten. Aan een kant van het veld stond de water sproeier waar de kinderen doorheen konden rennen. In het midden stond een heel klein zwembadje en aan de andere kant van het veld stonden een heleboel emmer met sponzen er in en hier konden de kinderen een sponzenwatergevecht houden. Ondanks het warme weer hebben de kinderen gelukkig wel een leuke dag gehad. Ook al was deze net was anders als ze gewend zijn bij Sportstuif.

Woensdag 20 juli    

De woensdag is altijd weer een korte dag op school waardoor de kinderen al op tijd klaar zijn en ze lekker veel tijd door kunnen brengen bij Sportstuif. Het was vandaag gelukkig wat minder warm dan de afgelopen dagen waardoor we net als normaal na het insmeren gewoon weer lekker buiten konden gaan spelen. Vandaag kwam ook Sportstuif Brandevoort weer op bezoek om gezellig samen te spelen. Nadat we fruit hadden gegeten en genoeg hadden gedronken was het tijd voor de activiteit van vandaag. We begonnen met WC tikkertje, iedereen wilde natuurlijk graag de tikker zijn dus we hebben lekker lang doorgespeeld. We begonnen met 2 tikkertje maar later werd het steeds moeilijker doordat er 3 of zelfs 4 tikkertjes kwamen. Na WC tikkertje hebben we nog viesland lekkerland gespeeld en toen was het tijd voor een verkoelend ijsje. Omdat het toch stiekem nog best warm was werd en na de activiteit vooral binnen gespeeld en hebben we bijna alle puzzels gemaakt samen.

Donderdag 21 juli    

Deze week hebben we bijna alles wel voorbij zien komen qua weersverwachtingen. Van de week was het super warm en vandaag was het heel de middag regenen. Nadat we de kinderen niet helemaal droog uit school hadden gehaald en we gezamenlijk fruit hadden gegeten mochten de kinderen vandaag zelf een activiteit verzinnen. Vanwege het slechte weer was het helaas wel een activiteit binnen en verrassend genoeg werd er vandaag gekozen voor verstoppertje in het donker. Zo zie je maar weer dat dat dus echt de favoriete activiteit van de kinderen is. We hebben lang doorgespeeld en toen we eenmaal klaar waren hadden de kinderen wel een koekje verdiend. Gelukkig was het later in de middag nog wel even droog waardoor de kinderen ook nog even buiten hebben kunnen spelen.

 

Vrijdag 22 juli

De laatste dag voor de grote schoolvakantie waren er een aantal scholen die studiedag hadden dus de dag begon vandaag al vroeg bij Sportstuif. Tijdens studiedagen gaan we vaak een leuk uitstapje maken en vandaag is pedagogisch medewerker Desiree samen met de kinderen en met Sportstuif Brandevoort naar Zoo veldhoven gegaan. We hebben super veel mooie en ook grote vogels gezien en hebben zelfs een aantal vogels eten mogen geven. Daarnaast waren er vele leuke speeltuintjes te vinden waar we ons lang hebben kunnen vermaken en ook hebben naast de mooie vogels nog veel andere verschillende dieren gespot in de dierentuin. In de middag gingen we weer terug naar Sportstuif en daar waren de kinderen die vandaag nog gewoon school hadden uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Shanou. Na het vaste fruit momentje in de middag stond er ook nog een activiteit op de planning namelijk; schipper mag ik overvaren. Er werd fanatiek meegespeeld en wat waren de schippers snel! Daarna hebben we ook nog knakworsttikkertje en tv tikkertje gespeeld en toen was het mooi tijd voor weekend of voor sommige zelfs al vakantie. Voor degenen die nu al op vakantie gaan, heel veel plezier! De kinderen die nog niet op vakantie gaan zien we gelukkig volgende week weer en dan staan er heel veel leuke dingen op de vakantieplanning!

 

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches