Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuin Helmond West, Waterpistolengevecht en Sponzengevecht in week 24 - 2023

Maandag 12 juni
De week is weer begonnen. De schooldag zit er weer op. Dus dat betekent dat de dag bij de Sportstuif weer mag beginnen. Het is wederom weer heel warm weer en daarom gaan we weer lekker met water spelletjes aan de gang. We hebben ze weer lekker los laten gaan met de waterpistolen en de tuinslang. Met dat warme weer zorgen we er natuurlijk altijd goed voor dat ze ingesmeerd worden zodat ze niet verbranden. Er zijn verschillende maten waterpistolen en natuurlijk zijn de grootste pistolen het populairst! Maar dit is geen probleem want we wisselen gewoon af en toe door. De kinderen blijven de waterpistolen fantastisch leuk vinden. We zijn allemaal weer lekker nat geworden en hebben veel plezier gemaakt
 


Dinsdag 13 juni
Nadat alle kinderen uit school gehaald zijn hebben we eerst lekker fruit gegeten. Daarna hebben we ervoor gezorgd dat iedereen omgekleed en ingesmeerd is. Want het was weer een prachtige zonnige dag vandaag. Buiten hadden de medewerkers de emmers en sponzen alweer klaargezet. We hebben weer een waterpistolen en sponzengevecht gedaan. Iedereen mocht elkaar bekogelen met natte sponzen en elkaar nat spetteren. Wie vindt dit nou niet heerlijk om te doen. Het is afkoelend en heel erg leuk om te doen. Sommige kinderen schrikken af en toe van het wat koudere water maar dit is helemaal niet erg. Uiteindelijk heeft iedereen heel erg veel plezier gemaakt.
 


Woensdag 14 juni
Het is woensdag! En het is weer heel erg warm, dat betekent dat het tijd is voor de buikschuifbaan! Alle kinderen kennen dit al en vinden dat ook allemaal heel erg leuk. Ook hebben we hier het één en ander aan toegevoegd zoals kleine zwembadjes en nieuwe zwembanden. De zwembanden worden voornamelijk gebruikt voor het schuiven op de buikschuif baan. De kleinen zwembadjes zorgde ervoor dat niet iedereen de hele tijd stond te wachten bij de buikschuifbaan maar dat er ook een hoop kinderen lekker bij en met het badje aan het spelen waren.
 


Donderdag 15 juni
Vandaag zijn we weer begonnen met het eten van fruit en daarna het insmeren van de kinderen. Daarna hebben we twee verschillende waterspellen gedaan. Een spel was het ober oversteek spel en het andere was het emmer vul spel. Het emmer vul spel werd gespeeld door de oudere kinderen. Ze moesten doormiddel van sponzen naar elkaar overgooien de lege emmer aan de overkant zo vol mogelijk proberen te krijgen. En het andere spel werd gespeeld door de kleinere kinderen. Er was 1 kindje dat een dienblad met vijf bekers erop vast moest houden en over moest steken. De rest van de kinderen moesten proberen te zorgen dat er bekertjes omvielen en of dat het dienblad op de grond viel. Dit mochten ze proberen te doen met het schieten van waterpistolen. Iedereen heeft met het dienblad mogen lopen en iedereen is dus lekker nat geworden.
 

                


Vrijdag 16 juni
Het is weer bijna weekend! Wat gaan de weken toch weer snel. Vandaag was Sportstuif voor sommige kinderen de hele dag open omdat die een studiedag hadden. In de ochtend hebben we spelletjes gespeeld, gevoetbald, getekend ect. Iedereen heeft zich goed kunnen vermaken in de ochtend. De kinderen hebben heel leuk met elkaar kunnen spelen. Om 12.15 uur hebben we de kinderen van de studiedag verdeeld over 2 auto’s en hebben we de rest van de BSO kinderen van school gehaald. Voor de middag hadden we een super leuk plan! We zijn namelijk naar speeltuin Helmond west geweest! Iedereen had zijn of zwemkleding of reserve kleding mee genomen zodat we ook lekker gebruik konden maken van het water speel gedeelte van deze speeltuin. Lekker klimmen en klauteren en met water spelen. Het was heerlijk! En natuurlijk moeten we een dag als vandaag goed afsluiten met ijsje. Iedereen heeft zo lekker gespeeld en goed geluisterd dat ze die dubbel en dwars verdiend hadden.
 

                



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches