Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nerfbattle, chaosdoelenspel en boompje verwisselen in week 5 - 2024

Maandag 29 januari
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om de kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren aangekomen gingen we lekker gezamenlijk fruit eten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. De eerste activiteit was boompje verwisselen. De kinderen moesten hierbij allemaal in een hoepel staan, er was een tikker die in het midden stond en de kinderen moesten proberen van hoepel te verwisselen zonder getikt te worden. Werd je getikt of ging de tikker in een lege hoepel staan dan was diegene zonder hoepel of die getikt was de nieuwe tikker. De andere activiteit was woordenoverloper. Hierbij stond er een tikker in het midden die een categorie opnoemde bijvoorbeeld fruit, de andere kinderen moesten allemaal verschillende soorten fruit opnoemen maar kon je geen fruit meer opnoemen dan moest je zo snel mogelijk naar de overkant rennen zonder getikt te worden. Werd je getikt dan was je de nieuwe tikker. Na de activiteit gingen alle kinderen nog even vrijspelen, kregen alle kinderen nog een lekker koekje en was het alweer tijd om lekker naar huis te gaan. Een top begin van de week!!

          


Dinsdag 30 januari
Vandaag stond er een lekker bekertje ranja en een lekker bordje fruit op de kinderen te wachten toen ze uit school kwamen. Toen we klaar waren met fruit eten gingen we de activiteit doen. De eerste activiteit was binnen, namelijk nerf. Hierbij hadden we allemaal verschillende targets gemaakt die de kinderen met de nerfpistolen om moesten schieten. Je kon punten verzamelen per target dat je geraakt had, wie kon de meeste punten verzamelen? De andere activiteit was buiten, namelijk chaosdoelenspel. Hierbij hadden doeltjes gemaakt met pionnen, de kinderen moesten allemaal hun eigen doeltje verdedigen terwijl de andere kinderen moesten proberen trefballen in het doeltje bij de tegenstander proberen te gooien, lukte dit dan was diegene af en moest die wisselen met iemand die aan de zijkant stond te wachten. Na de activiteit kregen alle kinderen een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. 

          


Woensdag 31 januari 
vandaag mochten de kinderen lekker een halve dag bij sportstuif spelen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tijdens het vrijspelen werd er gevoetbald, tikkertje gedaan en lekker binnen gespeeld. Na het vrijspelen kregen de kinderen allemaal lekker wat fruit en was het alweer tijd voor de activiteit. We hadden vandaag een gezamenlijke activiteit namelijk de grote nerfbattle. We maakte twee teams die tegen elkaar moesten strijden. We hadden het hele veld vol gelegd met schuilplaatsen voor de kinderen zodat ze een plek hadden om zich te verschuilen voor de pijltjes die door het andere team geschoten werden. Alle kinderen kregen uiteraard een veiligheidsbril zodat de pijltjes niet in de ogen konden komen. De kinderen gingen helemaal op in de strijd. Het was een superleuke activiteit en de kinderen vonden het fantastisch! Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          


Donderdag 1 februari
De dag begon met alle kinderen van school halen. Toen dat gedaan was stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten gingen we de activiteiten doen. De activiteiten van vandaag waren iemand is hem, niemand is hem en hesjesdief. Bij iemand is hem, niemand is hem gingen de kinderen tegen elkaar trefbal spelen. Iedereen speelde voor zichzelf, er waren drie ballen in het veld en de kinderen moesten proberen elkaar af te gooien. Als je af was dan moest je even naar de kant tot er iemand anders af was en dan mocht je weer lekker meespelen! Bij hesjesdief maakte we twee teams en legde we allemaal verschillende kleuren hesjes op een lijn. Het eerste team bestond uit bewakers en het tweede team uit de dieven. De dieven moesten proberen binnen drie minuten alle hesjes van de bewakers te stelen, de bewakers moesten dit voorkomen, dit konden zij doen door de dieven te tikken als zij een hesje vast hadden, na drie minuten wisselde we van dieven en bewakers. Wie had de meeste hesjes gestolen?  Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          


Vrijdag 2 februari
De laatste dag van de week was alweer begonnen en het was tijd om de kinderen van school te halen. Toen we terugkwamen op de BSO gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten was het tijd om lekker vrij te gaan spelen en nog even de laatste kinderen ophalen. Toen iedereen er was gingen we nog even lekker fruit eten en ranja drinken. Daarna stond de activiteit op het programma. We gingen met de hele groep superhelden levend stratego spelen. We deelden de groep op in tweeën en alle kinderen kregen een kaartje met verschillende superhelden erop. We hadden spiderman, Hulk, Batman en ga zo maar door! De kinderen konden doormiddel van elkaar te tikken tegen elkaar battlen op elk kaartje stond wat je kon verslaan, was je verslagen dan kan je naar de begeleider van je groep een nieuw kaartje halen. Wie had als eerste alle kaartjes van de tegenstander verzameld? Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!! 

          

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches