Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nerf battle, slagbal en tien tellen in de rimboe in week 11 - 2023

Maandag 13 maart
De eerste dag van de week was weer begonnen. De kinderen kwamen uit school met leuke verhalen van het weekend. Vaak krijgen we in de auto al de vraag wat voor activiteit we gaan doen. Vandaag was dat ringtikkertje en kwartet. Bij ringtikkertje liggen er allerlei hoepels in het vierkant. In de hoepels ben je vrij voor vijf seconden. Je mag er niet snel uit en er dan weer in. Je moet dan een andere hoepel vinden waar je vrij kan zijn. Als je getikt was ging je even aan de kant staan, was nummer drie getikt dan mocht nummer een weer meedoen. De andere activiteit was kwartet. In principe hetzelfde als het kaartspel. Alleen moet je nu in teams iets gaan verzamelen en wegpakken bij andere groepjes. Maar als je een materiaal probeert te stelen mag je getikt worden. Ben je getikt moet je terug naar jouw honk en kun je het daarna opnieuw proberen. Zo werd er gekeken wie het snelst een kwartet kon maken. Later speelde we nog wie de meeste kwartet kon maken. Na de activiteit was er nog vrije tijd om iets voor jezelf te doen. Er werd veel voor strijkkralen gekozen. We hebben bijna de hele middag gestreken 😉 Zo sloten wij de eerste dag van de week goed af.

  

Dinsdag 14 maart
We hadden dit begin van de week weer geluk met het weer. Droog en de zon scheen af en toe. Ook als het regent gaan we naar buiten, maar met dit weer is het natuurlijk veel fijner. Vandaag speelden we kleuren verplaatsen en Annemaria koekoek. De jongere kinderen speelde Annemaria koekoek. Dit spel vinden ze erg leuk en is ook herkenbaar omdat ze dit op school ook regelmatig spelen. Ze weten precies hoe het werkt en dus kunnen we dit snel en lang spelen. Iedereen kwam meerdere keren aan de beurt. Zodra de ‘tikker’ Annemaria koekoek roept moet je snel proberen te rennen. Maar zodra hij/zij is omgedraaid moet je stilstaan. Want als je beweegt en je wordt gezien, dan moet je terug naar het begin. Zodra er iemand bij de tikker is gekomen, stopt het spel en komt er een nieuwe tikker. De oudere kinderen speelde kleuren verplaatsen. Een tikspel waarbij je in een gekleurd vak staat. Een gekleurd vak is vrij. Wordt jouw kleur genoemd dan moet je zo snel mogelijk naar het vak waar niemand staat. Maar onderweg kan je natuurlijk getikt worden. Werd je getikt dan werd jij de tikker. Een spel wat heel snel gaat en waarbij je goed moet opletten. Ook dit is een bekend spel dus waren we weinig tijd kwijt aan de uitleg en konden we het lang spelen!

  

Woensdag 15 maart
Op woensdag zijn de kinderen eerder uit en is er meer tijd om zelf te spelen of om een uitstapje te doen. Vandaag gingen de helft van de kinderen mee naar Sportstuif Beek en Donk want daar werd een woensdagmiddagactiviteit georganiseerd. Hier werd een nerf battle gehouden. Dit is een spel waarbij iedereen een pistool met nerf pijltjes heeft. Kleine pijltjes waarmee je kunt schieten. Zoals je kunt zien op de foto werd er heel goed gericht. De kinderen die op de locatie bleven zaten ook niet stil. Sportstuif Brandevoort kwam langs en op locatie speelden de kinderen tien tellen in de rimboe. Op het veld waren allerlei verstopplekken gemaakt. De zoeker telde tot tien, dan moest je verstopt zijn. Zag hij iemand was diegene af en vormde een soort loopplank dat de zoeker een stukje dichterbij mocht zoeken. Zag hij niemand meer, dan werd er tot 9 geteld. Zo ging het door totdat iedereen gevonden was. Zo hebben we leuke activiteiten gehad en gespeeld met andere kinderen.

  

Donderdag 16 maart
De een na laatste dag van de week alweer. Met zoveel leuke activiteiten gaat de tijd snel. Ook vandaag hadden we weer leuke activiteiten op de planning, namelijk kamelenrace en slagbal. De jongere kinderen speelden kamelenrace. Om de beurt mochten ze proberen in de korf te gooien, was dat gelukt dan werd de pion een plaats naar voren geschoven. Zo gingen we door tot een team aan het eind was. We speelden het meerdere keren. Soms was het moeilijk om hem in de korf te gooien, maar het is iedereen gelukt! De oudere kinderen speelden slagbal. Je mocht kiezen of je bal wilde schieten of wilde slaan met een tennisracket. Het slagteam probeerde zoveel mogelijk homeruns te maken en het veldteam zoveel mogelijk kinderen ‘af’ te maken. Een spel waarbij je moet rennen, nadenken en soms een beetje risico moet nemen. Wederom een leuke dag gehad in het zonnetje.

  

Vrijdag 17 maart
De laatste dag van de week was alweer aangebroken. Nog een paar weken en het is alweer meivakantie. De weken gaan snel. Gelukkig hebben wij nog genoeg leuke activiteiten voor de boeg. Vandaag was het zo’n mooi weer dat de kinderen de hele dag buiten hebben gespeeld. Zowel voor en na de activiteit. Zo speelden de kinderen voetbal en allerlei tikspelletjes. De activiteit van vandaag was trefbal. In twee teams probeer je elkaar af te gooien en kun je terugkomen als er een vangbal wordt gemaakt. Daarna ging iedereen weer zijn eigen ding doen. Lekker samen buiten gespeeld. De week goed afgesloten op deze manier. Tot volgende week weer!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches