Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃

Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, tweetalbal en volleybal in week 14 - 2021

Maandag 5 april

Op deze dag was onze sportieve buitenschoolse opvang gesloten vanwege tweede paasdag.

Dinsdag 6 april

Vandaag was er een studiedag bij Sportstuif Helmond. Toevallig waren er ook enkele kinderen bij Sportstuif Deurne met een studiedag. We zijn naar Sportstuif Deurne toe gegaan. Als eerste hebben we vrij gespeeld op het schoolplein. Vervolgens hebben we binnen gepuzzeld en hebben natuurlijk geluncht. Na het lunchen gingen we kleien met zoutdeeg. Met zoutdeeg kun je heel veel leuke figuren en vormen maken. Uiteindelijk wordt dit hard en kun je het bewaren. Eenmaal terug bij Sportstuif Helmond was het alweer bijna tijd voor het halen van de andere kinderen. Na het halen van de kinderen konden we meteen aanvallen voor het fruit. Ondanks de lichte regen gingen we lekker naar buiten. We speelden buskruit. De kinderen vonden het geweldig! De beste verstopplekken werden gevonden en er werd goed gespeeld.

 

Woensdag 7 april

Wat een verschil met vorige week woensdag. Van 20+ graden naar 1 graden met sneeuw. Het veld was één grote blubber door het smelten van de sneeuw. Daarom hebben we vandaag een activiteit binnen gedaan.  Vorige week hebben we op dinsdag een Sportstuif puzzel estafette gespeeld zowel binnen als buiten. Vandaag deden we deze puzzelspeurtocht met de kinderen van de woensdag. Zij hadden deze allemaal nog niet gespeeld. Ze vonden het super leuk en waren fanatiek om de eigen zoektijd te verbeteren. Daarna speelden we wederom in twee teams. Hierdoor kregen ze de rollen van verstopper en zoeker. Deze diversiteit vonden de kinderen erg leuk. Ondanks het weer toch een leuke middag bij Sportstuif.

Donderdag 8 april

Vandaag kwam het zonnetje weer tevoorschijn. De kinderen waren opgehaald door pedagogisch medewerkers: Desiree, Anouk, Luc en Maartje. Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten. Vandaag stond tweetal bal op het programma. De kinderen speelde in tweetallen tegen elkaar. Telkens werd er een andere sport gespeeld: voetbal, hockey of handbal. Het tweetal waarbij gescoord werd moesten eruit, daarvoor kwam een nieuw tweetal in de plaats. Een snel spel met veel verschillende sporten. Zo zat er voor ieder kind iets leuks tussen. Het fanatisme kwam er goed in terug.

Vrijdag 9 april

Alweer de laatste dag van de verkortte week bij Sportstuif. Na het lunchen werd er vrij gespeeld door de kinderen. Zo werd er gevoetbald en speelden ze binnen dierenkwartet. Om 14:00 uur begon pedagogisch medewerker Luc aan het snijden van het fruit. Daarna konden de kinderen hier lekker van smikkelen. Daarna gingen we met zijn alle naar buiten voor de activiteit van vandaag. Vandaag was het de sport volleybal. Het werd op een laagdrempelige manier gespeeld die voor alle leeftijden leuk is!

'Eenvoudig volleybal met gooien en vangen. Stuitert de bal één keer en wordt daarna gevangen: doorspelen Stuitert de bal twee keer: één iemand moet het veld verlaten. Wordt de bal in één keer gevangen: een speler mag terug het veld in komen. Wie speelt het veld van de tegenstanders leeg?'



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches