Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Piontrefbal, KidsPlaza, beweegbingo en flagfootball - Week 39 - 2023

Maandag 25 september

Het weekend zit er alweer op en bij Sportstuif Heeze zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe week. Vandaag worden er weer kinderen opgehaald van verschillende scholen in Heeze en Leende. Wat fijn om te zien dat de kinderen enthousiast zijn om weer naar Sportstuif te gaan! Eenmaal aangekomen op de BSO stonden de bekers met ranja of water en het groenten en fruit weer klaar. Even een gezellig moment om wat te eten en drinken en elkaar bij te praten over het afgelopen weekend. Hierna volgde de activiteit van vandaag en dat was piontrefbal. Er werd gespeeld in twee teams, die moesten proberen om de pionnen bij het andere team om te gooien. Elke pion die omging, leverde 5 punten op. Welk team haalt uiteindelijk de meeste punten? De kinderen deden super goed hun best. Hierna was er natuurlijk nog tijd om even lekker vrij te spelen. Er werd gevoetbald, met stoepkrijt gespeeld, geknutseld, met lego gespeeld en nog veel meer. Een goed begin van de week!

     

Dinsdag 26 september

Er staat ons vandaag weer een drukke dag te wachten bij Sportstuif Heeze en daar kijken de medewerkers natuurlijk erg naar uit. Super leuk om te zien dat er al een heleboel vriendschappen zijn gemaakt met kinderen van andere scholen. We begonnen de dag met een studiedag van de Dirk Hezius. We gingen op uitstapje naar KidsPlaza. Hier konden de kinderen hun energie kwijt tijdens het klimmen en klauteren door de speeltoestellen. De begeleiding deed natuurlijk ook mee met tikkertje. Na een gevarieerd bordje met groenten en fruit en wat te drinken was het weer tijd voor de activiteit. Dit keer speelden we de beweegbingo. Rondom het grasveld achter de kantine waren verschillende plaatjes verstopt. De kinderen kregen per tweetal een bingokaart. Met deze kaart gingen ze opzoek naar de plaatjes. Als ze alle plaatjes van de kaart hadden gevonden, hadden ze bingo. Leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen het veld over rennen om de kaartjes te zoeken. Ze vonden het ook nog eens erg leuk. Hierna zijn er in de kantine nog verschillende spelletjes gedaan en is er buiten nog een partijtje voetbal gespeeld. Het was weer een geslaagde dinsdag!

     

Woensdag 27 september

Zelfs de woensdagen worden steeds drukker. Wil je een nog een plekje bemachtigen op deze dag? Ben er dan snel bij! Kijk voor meer informatie op onze website. Na de lunch was het tijd voor onze 2e WMA. Dat staat voor woensdagmiddag activiteit. Dit is een gratis activiteit die wij aanbieden voor alle kinderen uit Heeze-Leende-Sterksel. Veel kinderen hadden zich hier weer voor aangemeld. We speelden deze middag flagfootball. Dit wordt gespeeld met een rugbybal en een soort riempje met twee lintjes eraan. Hierbij moet je proberen om de bal in het vak van de tegenstander te krijgen door de bal te vangen in het vak of door de bal zelf op de grond te duwen in het vak. Als het lintje van je riempje wordt getrokken, moet je de bal aan de tegenstander geven. Dit speelden we met de ouderen kinderen en het ging echt al super goed voor een eerste keer. De kinderen vonden het leuk om iets te spelen wat ze nog niet kenden en ze deden dan ook erg hun best om zoveel mogelijk punten te scoren als team. De kleinere kinderen speelden kat en muis. Ze gebruikten hiervoor ook het riempje met de lintjes. Als beide lintjes waren gepakt door de tikker, moest je de tikker gaan helpen. We gingen door tot we een winnaar hadden. De kinderen wilden verschillende potjes spelen. Dat is een goed teken natuurlijk. Hierna konden de kinderen van de BSO nog even lekker vrij spelen. Er werd een groot zandkasteel gebouwd, getekend, verstoppertje gespeeld en nog veel meer. Het was weer een super leuke dag met een geslaagde 2e WMA.

     

Donderdag 28 september

Er stond wederom een drukke dag op ons te wachten. Met de blauwe Sportstuif auto’s gingen we weer op pad om alle kinderen op te halen. Als alle kinderen op de BSO zijn gearriveerd, is het weer tijd voor het gezamenlijk fruit- en drinkmoment. Vandaag stond vuur-water-spons op het programma. Dit is vergelijkbaar met steen-papier-schaar. Wie uiteindelijk de meeste kaartjes had gewonnen, was de winnaar. Ook hier speelden we meerdere potjes en werd er flink gestreden voor het behalen van extra veel kaartjes. Uiteindelijk gaat het om het plezier van de kinderen en dat hebben wij zeker teruggezien tijdens dit spel. Na de activiteit werden er binnen nog hutten en kaartentorens gebouwd en buiten werd er gevoetbald en in het zand gespeeld. We sloten de dag af met een zelfbedacht toneelstukje. Super leuk!

     

Vrijdag 29 september

En ook de vrijdagen worden alsmaar drukker. Verzeker je nog snel van een plekje en neem contact met ons op! De laatste dag van de week is altijd een iets langere dag. De meeste kinderen worden om 12.30 uur van school gehaald en daarna is het tijd om even lekker te lunchen met z’n allen. Hierna was het tijd voor het museumspel. De kinderen waren af als de beveiliger (de tikker) ze zag bewegen. Ze maakten het de beveiliger erg moeilijk soms. Vervolgens werden er nog verschillende andere spellen gedaan. Er werden grote hutten gebouwd met allerlei materialen. Daarnaast werd er een partijtje gevoetbald en werden er prachtige tekeningen gemaakt. De kinderen konden met een goed gevoel het weekend in gaan. Komende week weer een nieuwe week met nieuwe activiteiten. Het team van Sportstuif Heeze kijkt er alweer naar uit!

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches