Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Kwartet, kickball, obstacle run, kreeftentikkertje en sponzen gooien - Week 24-2023

Maandag 12 juni

Vandaag zijn er weer een aantal nieuwe kinderen bij ons gestart en dat vonden wij natuurlijk super leuk! We moesten vandaag langs verschillende scholen om alle kinderen op te halen. Na het fruit- en drinkmoment stond er natuurlijk weer een toffe activiteit op het programma. Vandaag gingen we kwartetten. Niet het spel met de kaarten, maar op het veld met verschillende materialen. We speelden dit spel met meerdere teams. In het midden lagen verschillende materialen. De teams moesten proberen om de materialen naar hun eigen hoepel te brengen en dan kwartetten te maken met vier dezelfde materialen. Echter kon de begeleiding de kinderen tikken. Als dat gebeurde, moesten ze het materiaal terugleggen in het midden. Het team met de meeste kwartetten won het potje. We speelden meerdere potjes met verschillende winnaars. Hierna hebben we nog een potje voetbal gespeeld en mooie tekeningen gemaakt voor vaderdag. Super leuk!

       

Dinsdag 13 juni

Er stond vandaag weer een drukke dag op het programma. We hebben kinderen opgehaald in Heeze en Leende op verschillende scholen. Vandaag hebben we kickball gespeeld. Kickball is een vorm van slagbal alleen wordt de bal nu weggeschoten met de voeten in plaats van geslagen met een knuppel. De schietpartij moest zo snel mogelijk van honk naar honk zien te rennen en uiteindelijk punten scoren door op tijd binnen te komen. De veldpartij moest de bal zo snel mogelijk in de goal krijgen om ervoor te zorgen dat de schietpartij niet op tijd bij een honk aankomt. Dan volgt namelijk een strafpunt. Bij vier strafpunten was het wisselen. Dan werd de veldpartij de schietpartij. Het was super spannend, want de punten gingen erg gelijk op. Uiteindelijk is er wel een team met de winst vandoor gegaan. Hierna was het tijd voor een ijsje om even lekker af te koelen. We speelden nog een aantal spelletjes, waarbij erg goed nagedacht moest worden. Hierbij ging het om spelletjes als het vakantiegeheim en zwarte magie. Weten jullie nog hoe het werkt? Hebben jullie het thuis ook geprobeerd? Of wil je het nog eens oefenen bij ons op de BSO? De kinderen vonden het in ieder geval erg interessant en leuk!

Woensdag 14 juni

We gingen vandaag op bezoek bij Sportstuif Brandevoort. Zij hadden namelijk een Obstacle Run georganiseerd en dat wilden wij natuurlijk ook meemaken! Op de locatie was een parcours uitgezet met verschillende onderdelen. De kinderen moesten door banden stappen, door een spinnenweb heen, buikschuiven, over tafels heen lopen en onder een net doorkruipen in het zand. De kinderen hebben verschillende rondes gerend en vonden het fantastisch. Hierna hebben we nog even lekker mogen genieten van een ijsje tijdens het warme weer. Toen was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen BSO. We hebben nog een aantal mooie kleurplaten ingekleurd en vervolgens werden de kinderen alweer opgehaald.

Donderdag 15 juni

Ook vandaag zou het weer een drukke dag worden en dat vinden wij alleen maar leuk natuurlijk. We gingen met drie begeleiders op pad om de kinderen op te halen na schooltijd. Eenmaal terug op locatie werd er weer heerlijk fruit gegeten en goed gedronken, zodat we klaar waren voor de activiteit van vandaag. We speelden vandaag kreeftentikkertje. Wanneer je bij dit tikspel getikt wordt door de tikker, verander je in een kreeftje. Je moet dan op je handen en voeten lopen met je gezicht en buik naar boven. Je mag jezelf voortbewegen op deze manier en proberen andere kinderen af te tikken. De kinderen vonden het super leuk, want dit tikspel kenden ze nog niet. We speelden een aantal potjes en hebben daarna op verzoek van de kinderen nog standbeeldtikkertje gedaan. We sloten de dag af met een potje voetbal, een kaartspel en verschillende mooie tekeningen voor vaderdag.

Vrijdag 16 juni

Vandaag waren er ook weer nieuwe kinderen bij ons gestart op de BSO. Het gaat als een trein met alle aanmeldingen en interesses. We begonnen natuurlijk eerst met de lunch en wat drinken. Hierna kwamen de kinderen op het idee om onze auto’s eens een goede wasbeurt te geven. We pakten een aantal emmers met water en een sopje en genoeg sponzen voor iedereen. We gingen samen aan de slag met de twee auto’s. De kinderen gingen helemaal op in hun rol als autowasser en het resultaat mocht er zeker zijn! Hierna stond sponzen gooien op het programma. We hadden met stoepkrijt een puntentelling op de grond gemaakt en de kinderen probeerden zo veel mogelijk punten te scoren. Verder werd er vandaag ook veel balverstoppertje gespeeld, oftewel buskruit. De kinderen gingen met een voldaan gevoel naar huis en het weekend in. Het was weer een super week!

       

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches