Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel (zelfs eerder ophalen op de laatste schooldag op een andere locatie verder weg is geen probleem!).

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Sanne van Ast Sanne van Ast
5 /5
bij Google reviews

Wasknijper spel, de vloer is lava & WeJump! Week 11 - 2024

Verken de opwindende wereld van Sportstuif met ons! Ontdek hoe we elke dag avonturen beleven vol sport, spel en plezier bij Sportstuif Oirschot, Gemert, Helmond Brandevoort en Beek en Donk. Van creatieve activiteiten tot sportieve uitdagingen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Maandag 11 maart

Afgelopen maandag begon de middag bij Sportstuif Oirschot. Bij Sportstuif komen we soms op andere locaties om elkaar te helpen. Het is ook leuk om te zien hoe het er op een andere locatie aan toegaat. Hier kunnen we ook ideeën opdoen voor onze eigen BSO. Zo deden we een superleuke activiteit: het wasknijperspel. Alle kinderen kregen twee wasknijpers die ze ergens op hun jas mochten zetten. Vervolgens probeerden alle kinderen zoveel mogelijk wasknijpers af te pakken en op hun eigen jas te zetten. Degene die aan het einde van het spel de meeste wasknijpers had verzameld, was de winnaar. Een ontzettend leuk spel en een leuke middag bij Sportstuif Oirschot!

   

 

Dinsdag 12 maart

Om kwart voor drie stonden wij weer op de schoolpleinen in Gemert om de kinderen uit school te halen. Vandaag kwamen er ook twee kinderen voor een proefmiddag. Dit maakt dat de dinsdagmiddag al uit een leuke en steeds grotere groep kinderen bestaat. Na het fruit eten en wat drinken gingen we het hockeyveld op waar twee activiteiten klaarstonden. We begonnen met EHBO-tikkertje, waarbij veel gelachen werd. Hierna gingen we verder met een fanatiek potje trefbal. Na de activiteiten wilden de jongens direct doorgaan met voetballen. Aan het einde van de middag werd er toch ook nog een spelletje uit de spelletjeskast gepakt. Zo kwam er een einde aan de sportieve middag.

 

Woensdag 13 maart

Deze woensdag begon met onze allereerste peutergymles. Er stonden 10 peuters met hun papa of mama klaar voor de les. Na kennisgemaakt te hebben met uiltje, die er elke week bij is, verdeelden we de groep in twee voor de activiteiten. Er werd geoefend met het rollen, gooien en schoppen van een bal en er werd op verschillende manieren bloemetjes geplukt en een toren gebouwd. Wat deden de peuters het goed en wat was het leuk. Wij kijken nu al uit naar volgende week voor les 2!

In de middag ging Lisa met Sportstuif Helmond Brandevoort naar een gymzaal voor de woensdagmiddagactiviteit (WMA). Hier stond namelijk 'De vloer is lava' op het programma en ze konden nog wat hulp gebruiken. Leuk om te zien hoe het team van Sportstuif Helmond Brandevoort dit had georganiseerd en het heeft ons geïnspireerd om dit wellicht binnenkort ook als WMA in Gemert op het programma te zetten. Houd onze pagina op www.samenbijsportstuif.nl in de gaten!

 

Donderdag 14 maart

De donderdagmiddag brachten we door bij Sportstuif Helmond Brandevoort. De eerste echte lentedag was deze dag een feit. Met 18 graden en het zonnetje was het werkelijk heerlijk buitenspeelweer. De hele middag waren dan ook alle 45 kinderen vooral buiten te vinden. De gezamenlijke activiteiten werden ook zeer goed meegedaan en lang volgehouden. De oudste kinderen speelden overlooptrefbal, de jongste kinderen deden stopdans en de middelste kinderen deden een competitieve estafette. Hierna verdiende iedereen een koekje en werd er nog lang buiten gespeeld. Het was een erg mooie en warme dag bij Sportstuif.

 

Vrijdag 15 maart

Deze vrijdag stond een proefmiddag op het programma. Na het ophalen en de lunch deden we nog een spelletje en legden we de 10 gouden regels van onze BSO uit. In deze 10 gouden regels staan onze normen en waarden van de BSO. Hier kunnen we altijd op terugvallen, zodat iedereen zich fijn en veilig voelt bij Sportstuif. Vervolgens vertrokken we direct richting Sportstuif Beek en Donk waar we samen doorreden naar WeJump in Helmond. Hier sprongen we op de trampolines en van grote hoogtes in de foam-pit. Er werden handstanden en radslagen geoefend. Het uur was zo voorbij. Op de weg terug speelden we nog even bij Sportstuif Beek en Donk, waarna we de dag afsloten met een potje jeu de boules op onze eigen BSO in Gemert. Het was natuurlijk een meer dan geslaagde proefmiddag, maar bovenal was het heel gezellig.



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches