Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Sneeuw, Kubb en iemand is hem niemand is hem! Week 3 - 2024

Een week met veel sneeuw, lekker buiten spelen en leuke activiteiten. Benieuwd wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 15 januari

De week is weer begonnen. Deze week een extra leuke week, want we zijn deze week 3 dagen geopend in Gemert! Vandaag hebben we 2 kindjes van basisschool de Pandelaar die een proefmiddag hebben bij Sportstuif. Mijn werkdag op de BSO begon met het snijden van een lekker bordje fruit en het klaarzetten van de bekers met ranja. Om 14:45 uur is de Pandelaar uit, dus tijd om naar de school te vertrekken. Een proefmiddag is vaak spannend voor de kinderen, dus samen met de moeder van de kinderen heb ik ze opgewacht. Nadat ik kennis had gemaakt met de kinderen zijn we met de Sportstuif auto naar de BSO vertrokken. Hier hebben we bij aankomst het fruit opgegeten en de ranja opgedronken en zijn we daarna buiten gaan spelen. Ook nog eens een hele speciale dag vandaag, want het heeft gesneeuwd! Het hele veld lag dus vol met sneeuw, dat maakt het nog leuker om naar buiten te gaan. Eenmaal buiten zijn we in de sneeuw gaan voetballen en hebben we nog een potje Kubb gespeeld. De middag vloog voorbij en we sloten de middag af met een lekker koekje.

   

 

Dinsdag 16 januari

Ook vandaag weer een proefmiddag bij Sportstuif Gemert. Deze keer van 2 kindjes van basisschool de Samenstroom. Lekker op loopafstand van de BSO, dus ben ik vandaag de kinderen te voet op gaan halen. Eenmaal terug op de BSO moesten we nog even wachten met fruit eten, want Sportstuif Beek en donk kwam vandaag op bezoek bij ons. Toen zij waren gearriveerd zijn we met alle kindjes fruit gaan eten en ranja gaan drinken en daarna lekker naar buiten gegaan. We zijn begonnen met een sneeuwballengevecht, want het veld lag nog helemaal vol met sneeuw. Na het sneeuwballen gevecht zijn we met alle kinderen het spelletje ‘’iemand is hem, niemand is hem’’ gaan doen. Een spel wat veel kinderen al kennen van de gymles, maar waarbij iedereen lekker fanatiek mee doet. Na het spel was het alweer koekjestijd en tijd voor Sportstuif Beek en donk om terug te gaan naar Beek en donk. Wij hebben nog even lekker binnen gespeeld voordat de kinderen op werden gehaald.

   

 

Woensdag 17 januari

Vandaag stond er weer een gratis activiteit op het programma, deze keer bootcamp. Helaas niet zo aantrekkelijk als ‘’Wie is de mol?’’ want er waren minder deelnemers deze keer. Dat mocht de pret niet drukken. Binnen hadden we verschillende oefening uit gezet voor de bootcamp, omdat het buiten niet mogelijk was door de sneeuw. We begonnen de middag met een korte warming-up, hierna zijn we een parcours gaan doen van de oefeningen. We moesten alle oefeningen 30 seconden uitvoeren, hierna hadden we 10 seconden rust. Dit rondje moesten we 2x doen. Nadat allebei de rondjes klaar waren was het tijd voor wat ranja, want van sporten krijg je nou eenmaal dorst. Na de ranja was het tijd voor een laatste ronde. Deze ronde moesten de kinderen woorden gaan vormen. De kinderen moesten een woord kiezen, dan moesten ze gaan kijken welke oefening bij welke hoorde en deze uit gaan voeren totdat ze het hele woord hadden gehad. Ze moesten zoveel mogelijk woorden maken als ze konden. Het was een intensieve maar hele leuke middag!

   

 

Donderdag 18 januari
De dag begon met flyeren. Omdat we nu officieel open mogen, zijn we veel aan het flyeren in Gemert. Vandaag hebben we rond de Eendracht geflyerd, dus wie weet heb je onze flyer vandaag voorbij zien komen! 😊

In de middag mocht ik naar Sportstuif Helmond Brandevoort, om daar mee te helpen. Een vestiging waar ik nog niet ben geweest. Door de sneeuw mochten we helaas niet op het voetbalveld, dus moesten we creatief zijn. Geen probleem is te groot, bedachten we super leuke activiteiten waarvoor we het veld niet nodig hadden. .

De kinderen mochten zelf kiezen aan welke activiteit ze wilden deelnemen. Het grootste gedeelte van de groep koos ervoor verstoppertje te spelen. Het basketbalveld werd omgetoverd tot voetbalveld, hier werd samen met Roy gevoetbald. Binnen konden degenen die wilden, alleskunner spelen met Jelle! De rest van de middag vermaakte iedereen zich goed met het overgebleven ijs en gleed van een ijs-glijbaan. Zo kwam er langzaam een einde aan de leuke dag.

   

 

Vrijdag 19 januari 

De laatste dag van de week. Vandaag moest ik in de ochtend naar Mierlo toe, om daar een project af te ronden. Toen dat eenmaal klaar was, ben ik terug naar Gemert gegaan om verschillende dingen voor Sportstuif te doen. Voor de opening moet de locatie natuurlijk in orde zijn, alle spelletjes moeten op zijn plek staan, de jassen moeten opgehangen kunnen worden etc. Ook hebben we verschillende gouden regels bij Sportstuif Gemert, hiervoor heb ik een duidelijke lijst gemaakt voor de kinderen. Ik ben de hele dag bezig geweest met het regelen van deze zaken. Een drukke, maar hele leuke middag!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches