Onze kinderen gaan heel graag naar Sportstuif. Veel verschillende activiteiten. En in de vakanties leuke uitjes. Er is altijd iets te doen.

Michelle Michelle
5 /5
bij Google reviews

Sinterklaas, Kanjam en hoepelpong! Week 49 - 2023

Deze week weer een kijkje in mijn week op de BSO in Geldrop. We hebben weer super leuke activiteiten gedaan en Sinterklaas is zelfs langs geweest! Benieuwd naar de activiteiten? lees dan snel verder!

 

Maandag 4 december

De maandag is weer van start gegaan! Wanneer alle kinderen de BSO binnenkwamen zijn we meteen fruit gaan eten. De kinderen hebben veel spanning voor morgen want dan is het pakjesavond! We gaan lekker naar buiten toe. Op de planning voor activiteit staat vandaag eiland bal. Ieder heeft een eigen eiland (hoepel). Je kan iemand afmaken door in de hoepel de bal te stuiteren. Ben je af wissel je met iemand aan de zijkant. Het kan gespeeld worden met meerdere ballen. Je kan het ook in tweetallen spelen. De kids doen allemaal goed mee en willen allemaal voor de winst gaan! We sluiten de middag af met iets lekkers.

 

Dinsdag 5 december
Vandaag is het 5 december wat betekend dat het pakjesavond is. 😊 Afgelopen weken zijn de kinderen flink bezig geweest met het maken van sinterklaasschoentjes op de BSO. Vandaag is sinterklaas met zijn pieten langs geweest want alle schoentjes zijn gevuld met lekkernijen! Maar sinterklaas en zijn pieten hebben ook cadeautjes achtergelaten. We zijn super benieuwd.

Alle vier de auto’s draaide weer warm om iedereen van alle scholen op te halen. Je merkt dat de spanning voor vanavond bij de kinderen langzaam begint te komen. Vooral als de kinderen zien dat hun schoentjes gevuld zijn en dat er cadeautjes liggen. De kinderen maken gezamenlijk de cadeautjes open. We hebben tafelvoetbal gekregen en een tafel air hockey, super leuk voor op de bso. Dankjewel sinterklaas en zijn pieten!

We hebben vandaag 2 activiteiten die gegeven worden door onze stagiaires Sanne en Noortje. We splitsen de groep in tweeën. Groep 1 gaat met Noortje mee en speelt omgekeerd verstoppertje en groep 2 gaat met Sanne mee en speelt fopbal. Daarna draaien we de groepen door zodat iedereen allebei de activiteiten gehad heeft.

Het is alweer tijd voor wat lekkers! De ouders/verzorgers van de kinderen komen allemaal langzaam binnen. Wij wensen iedereen namens Sportstuif een hele fijne pakjesavond!

   

 

Woensdag 6 december 
Vandaag stond Kanjam op de planning voor de gratis woensdagmiddag activiteit. Kanjam is frisbee in een leuke wedstrijdvorm. In Nederland nog niet zo bekend, maar in andere landen wordt het al volop gespeeld. Door de drukke December weken, zijn er deze maand nog meerdere plekjes over bij de activiteit. Dat mag de pret niet drukken, dus met een wat kleiner groepje zijn we lekker aan de slag gegaan! We zijn eerst begonnen met het leren gooien van de frisbee, hier heb je namelijk verschillende technieken voor. Na het leren gooien zijn we gaan leren mikken op de Kanjam ton. Had je raak gegooid, dan mocht je een stapje achteruit. Had je niet raak gegooid, mocht je een stapje vooruit. Helaas begon het op een gegeven moment te regenen, dus dat was een mooi moment om even naar binnen te gaan een lekker wat ranja te drinken. Na het drinken was de regen gelukkig weer wat minder en zijn we ook een echt wedstrijdje Kanjam gaan doen. Erg moeilijk, maar het ging al steeds beter. We hebben de middag afgesloten met vrij spel, zo konden de kinderen kiezen of zij nog even door gingen met Kanjam, lekker gingen voetballen of een ander spel gingen doen. 

Volgende week staat de crazy 88 op het programma! Aanmelden kan nog steeds via https://samenbijsportstuif.nl/

        

 

Donderdag 7 december
De donderdag is alweer aangebroken. Bij de BSO gaan we natuurlijk lekker naar buiten om daar actief bezig te zijn. Maar eerst gaan we natuurlijk wat drinken en eten. Na gezellig gekletst te hebben trokken we allemaal onze jas aan en gingen we dus echt naar buiten.

Vandaag begeleid Jelle onze stagiaire de activiteit. Op de stoep stond de activiteit hoepelpong klaar! Alle kinderen stonden op de witte lijn voor de speluitleg. Toen iedereen wist wat we moesten gaan doen kon de activiteit beginnen. Het waren 2 teams die tegen elkaar strijden. Welk team stuitert de bal het meeste in de hoepels

We sloten de dag af met vrij spel.

 

Vrijdag 8 december 

Vandaag begon de dag met werken op de laptop. Ik heb de samenvatting van de week gemaakt en nog wat andere administratieve taken. Na het thuis werken ben ik naar Geldrop gegaan, want hier moest ik een aantal kindjes ophalen op de school en naar de BSO brengen. Vandaag een korte dag voor mij, want na het ophalen mocht ik weer naar huis en was het tijd voor weekend! 



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches