Onze 2 kinderen gaan altijd met heel veel plezier naar de sportstuif.
Er werken allemaal lieve medewerkers die iedere week wel weer wat leuks bedacht hebben om met en voor de kinderen te doen.
Van spelen in de speeltuin - knutselen - spelletjes tot lekker genieten van een ijsje.

De Wit De Wit
5 /5
bij Google reviews

Poorttikkertje, laser gamen & een kinderfeestje! Week 10 - 2024

Een mooie week met veel verschillende spellen, zo heben we Poorttikkertje gedaan, Lasergame battle en een kinderfeestje gevierd! Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder... 

 

Maandag 4 maart

Vandaag stond er een proefmiddag op de planning. Allereerst werd er wat fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken. Daarna speelden we buiten in de heerlijke zon een potje jeu de boules. Lisa kwam met wat kinderen van Sportstuif Helmond de Braak op bezoek, waardoor we een gezellig groepje hadden om de activiteit van de dag mee te doen. We begonnen met WC-tikkertje en deden daarna poorttikkertje. De kinderen deden erg enthousiast mee! Na de tikspelletjes rustten we even uit op het kunstgras in de warme zon. Alle kinderen verdienden vervolgens wel een koekje en het was tijd voor de kinderen van Sportstuif Helmond de Braak om terug te gaan naar de BSO in Helmond. We speelden nog even binnen totdat het tijd was om naar huis te gaan, zo kwam er een einde aan een geslaagde proefmiddag!

   

 

Dinsdag 5 maart

Dinsdagmiddag stonden we weer in onze blauwe Sportstuif-jassen op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal op de BSO werd er gelijk even gevoetbald. Toen we dorst kregen, gingen we naar binnen om een bekertje ranja te drinken en wat fruit te eten. Na het fruit eten hadden we een verjaardag op de planning staan. Verjaardagen zijn voor de kinderen heel speciaal, daarom nemen we er altijd even de tijd voor om de verjaardagen te vieren bij Sportstuif. Hierna was het tijd voor de activiteit van de dag: laser gamen. Dit is natuurlijk super vet, vooral als er gestreden mag worden tegen de leidsters van de BSO! Er werd weggedoken, gerend en gesprongen; het was een leuke strijd. Daarna kwamen we even bij met een koekje en werd er nog een bordspel gespeeld totdat de dag alweer voorbij was. Wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt!

   

 

Woensdag 6 maart

Vandaag stond er een kinderfeestje op het programma. In overleg met de jarige job waren er verschillende activiteiten voorbereid en was er een gymzaal in Handel gehuurd. We begonnen de middag met een potje trefbal; dit ging er al heel fanatiek aan toe. Hierna gingen we verder met een lasergame battle. De lampen gingen uit en de strijd barstte los. Dit was natuurlijk ontzettend gaaf. Om even bij te komen van de eerste twee activiteiten werd er hierna een glaasje ranja gedronken en werd er op een zakje chips getrakteerd. Ondertussen werd de zaal klaargezet voor de laatste activiteit: zaalvoetbal. Er werd in teams van twee tegen elkaar gestreden, waarbij de jarige job de grote winnaar was. Het was een ontzettend leuke middag waarbij de kinderen een sportief kinderfeestje hebben gehad.

   

 

Donderdag 7 maart

Deze donderdag brachten we een bezoekje aan Sportstuif Helmond Brandevoort. Dit is een BSO met ruim 40 kinderen op deze middag. Na het ophalen krijgt ieder kind een rustmomentje in de eigen basisgroep, waarbij er wat gedronken wordt onder het genot van wat stukjes fruit. Hierna was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteiten. Hierbij wordt de groep van 40 kinderen ingedeeld op leeftijd en wordt er een passend spel aangeboden per leeftijdscategorie. De jongste kinderen speelden poorttikkertje. De middelste kinderen speelden het trefbalspel; vakjagerbal. De oudste kinderen speelden Mens Erger Je Niet, waarbij de kinderen hun eigen poortje/doel moesten beschermen om te voorkomen dat ze afgingen.

Hierna werd er een verjaardag gevierd en werd er een lekkere traktatie uitgedeeld. Na deze opgesnoept te hebben, werd er nog de hele middag voornamelijk buiten gespeeld. Het zonnetje doet het goed en maakt de temperatuur zacht. Langzaam begint het lente te worden en dit maakt de dagen alleen maar fijner bij Sportstuif.

 

Vrijdag 8 maart

We sluiten de week af met een lekker zonnige vrijdag. Zoals elke vrijdag is het vandaag weer tijd om te flyeren. We zijn begonnen bij de Pandelaarschool en daarna hebben we onze mooie blauwe auto ingeruild voor onze fietsen, om daarna door te gaan met het flyeren in de brievenbussen. We zijn begonnen met de Burgemeester Bekkerlaan, daarna de Burgemeester Rietmanstraat. Na de Rietmanstraat zijn we verder gegaan met de Sint Annastraat, Vondellaan, Boekelseweg en de Lodderdijk. Kortom, we hebben een mooi rondje Gemert gemaakt en je hebt ons dus op heel veel verschillende plekken kunnen spotten vandaag!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches