Onze twee energieke boys (6 en 11 jaar) zijn helemaal op hun plek bij de sportstuif. Ze zijn altijd enthousiast als ze geweest zijn. De spelletjes, activiteiten en verwenuitstapjes, het is allemaal even leuk. Het ophalen met de bus bij school is ideaal en daar begint de gezelligheid dan alvast. En als wij ouders aan het werk zijn, komen er regelmatig leuke foto's binnen over de app. Een dikke aanrader!! Zelfs voor de grotere kinderen.

Lesley van de Ven Lesley van de Ven
5 /5
bij Google reviews

Open dag, pionnenvoetbal en het jungle spel! Week 8 - 2024

De eerste week na de Carnavalsvakantie! Voor sommige kinderen ooit weer wennen om in het schoolritme te komen, maar bij Sportstuif kunnen ze zich lekker uitleven. We hebben deze week weer veel leuke activiteiten gedaan, waar de kinderen met veel enthousiasme aan mee hebben gedaan. Benieuwd welke activiteiten deze week voorbij zijn gekomen? Lees dan snel verder!

 

Maandag 19 februari

De Carnavalsvakantie is weer voorbij. Vandaag beginnen we de week bij Sportstuif Beek en Donk. Na een vakantie is het voor kinderen af en toe wennen, maar zoals altijd waren de kinderen bij binnenkomst meteen weer enthousiast. Eerst was er de tijd om even vrij te spelen voor het fruitmoment. Na het fruitmoment was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag werd de groep in tweeën gesplitst: een helft ging aan de slag met voetbal, de andere helft mocht aan de slag met het jungle spel. Het voetballen was niet alleen een partij, maar er werd ook getraind op techniek. De kinderen moesten dribbelen om de pionnen heen om vervolgens te schieten op goal. Na de oefeningen was het tijd om te beginnen aan de partij. Er werd fanatiek gevoetbald en ze wilden elkaar niet laten winnen. Bij het jungle spel waren ze ook fanatiek bezig. In twee groepen moesten zij proberen de aap of de leeuw te redden door samen te werken. De kinderen vonden het geweldig dat ze een dier moesten redden. De jungle moest getrotseerd worden om de leeuw of de aap te kunnen redden. Na de reddingsactie was het tijd om naar binnen te gaan en nog vrij te spelen.

   

 

Dinsdag 20 februari

Vandaag waren we in Gemert wel weer geopend. Hier zijn we eerst de kinderen op wezen halen bij de Samenstroom en bij de Pandelaar. Eenmaal terug op de BSO mochten de kinderen eerst vrij spelen, daarna zijn we fruit gaan eten. Na het fruit eten zijn we met alle kindjes naar buiten gegaan, hier zijn wij de spellen klaar gaan zetten terwijl de kinderen lekker gingen voetballen. Vandaag stonden de spellen pionnenvoetbal en pionnendans op het programma. We zijn begonnen met pionnenvoetbal, hier moesten de kinderen een pion in het vak zetten en deze proberen te verdedigen. Iedereen mocht proberen om de pionnen van de andere kinderen om te schieten met een voetbal. Na pionnenvoetbal zijn we door gegaan met pionnendans. Een soort van stoelendans, maar dan met pionnen. Had je geen pion weten te bemachtigen toen de muziek stopte, dan ben je af. Degene die in de laatste ronde de pion weet te pakken, wint het spel. Twee super leuke spellen waar we een langere tijd mee bezig zijn geweest. Daarna was het al snel genoeg koekjestijd en hebben we nog even buiten kunnen spelen voordat de kinderen op werden gehaald.

   

 

Woensdag 21 februari  

De dag van de open dag! Voor ons een drukkere dag vandaag. Normaal gesproken staat er een gratis activiteit op het programma, maar vandaag was het de open dag. Hiervoor hebben we in de ochtend verschillende dingen moeten voorbereiden. In de middag was het tijd om alles klaar te zetten, om zo onze gasten goed te kunnen ontvangen. Voor de kinderen stonden er verschillende activiteiten klaar, zoals boksen, voetbal, knotshockey een springkussen en lasergamen. Ook konden de kinderen een kleurplaat maken, waarmee een prijs konden winnen! In de tussentijd dat de kinderen lekker aan het spelen waren, konden wij de ouders te woord staan om te vertellen wie wij zijn en wat we bij Sportstuif doen. Het was een hele fijne middag waarbij veel mensen kennis hebben gemaakt met Sportstuif!

      

 

Donderdag 22 februari  

Ook vandaag was het weer tijd om bij een andere locatie te helpen. Vandaag mocht ik bij Sportstuif Helmond de Braak een middagje helpen. Mijn collega’s zijn de kinderen op wezen halen bij de scholen, waarna ze naar de BSO werden gebracht waar ik zat te wachten. Hier kon ik met de kinderen knutselen en spelletjes gaan doen, terwijl mijn collega’s weer door moesten naar andere scholen om kinderen te halen. Na het ophalen was het tijd om fruit te eten en na het fruit eten hadden we 2 verjaardagen om te vieren! Nadat er uit volle borst was gezongen voor de jarigen en de traktaties uit waren gedeeld, gingen de jassen aan en mochten de kinderen naar buiten gaan. Hier stonden de spellen Harry potter tikkertje en wc tikkertje klaar. Twee spellen die bij de kinderen al bekend waren, dus konden we lekker snel aan de gang. De middag vloog voorbij, voordat we het wisten kwamen de eerste ouders al om de kinderen op te halen. Het was een leuke middag bij Sportstuif Helmond de Braak.

   

 

Vrijdag 23 februari  

De laatste dag van de week alweer. We begonnen de dag met thuis werken, hier moest Lisa even naar locatie Helmond de Braak om hier mee de kinderen van school te halen. Daarna was het tijd voor werk achter de schermen. Zoals afgelopen vrijdag bekend is gemaakt, gaat Sportstuif Gemert peutergym aanbieden! Hier hebben we vrijdag de nodige voorbereidingen voor getroffen, zoals het regelen van materialen en het maken van lesvoorbereidingen. Hier zijn we de hele middag zoet mee geweest, maar wederom leuke activiteiten in het verschiet! 

Aanmelden voor de peutergym kan via deze link.



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches