Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Omgekeerd verstoppertje, dierenpark ZieZoo & een kinderfeestje! Week 15- 2024

De lente is in volle gang en dat hebben we gemerkt bij Sportstuif Gemert! Deze week stond bol van buitenactiviteiten, creatieve spelletjes en leerzame momenten. Van omgekeerd verstoppertje tot een hockeyclinic en spannende uitstapjes; elke dag was een nieuw avontuur voor onze enthousiaste kinderen. Lees verder voor een verslag van een week vol plezier, sport en ontdekkingen!

 

Maandag 8 april

Afgelopen maandag begon de week met prachtig weer. Heerlijk om buiten te spelen! Na het eten van fruit en het drinken van water begonnen we met omgekeerd verstoppertje. Hierbij verstopt één kindje zich, en de rest gaat zoeken. Als je het verstopte kindje vindt, moet je er stiekem bij gaan zitten. Het spel is klaar als iedereen op dezelfde plek verstopt zit. Erg leuk en geschikt voor alle leeftijden!

Vervolgens sloten we de activiteiten af met steen-papier-schaar-estafette. Daarna werd er nog een potje ezelen gespeeld en een dominospel gemaakt. Zo was het een zonnige buitenspeeldag op de BSO.

  

 

Dinsdag 9 april

Sinds vorige week staat er een ideeënbus op de BSO. Hierin mogen alle kinderen ideeën voor activiteiten stoppen. Eind vorige week hebben we ideeën uit deze bus gehaald voor de activiteiten van vandaag. We begonnen met kat-en-muis en daarna speelden we nog smurfen-tikkertje. Dat laatste spel was extra grappig omdat de tikkers en bevrijders blind werden gekozen. De kinderen deden erg fanatiek en enthousiast mee. Na deze activiteiten verdienden ze wel een koekje. Er werd daarna nog gevoetbald, getekend en spelletjes gespeeld.

Ook moesten twee jongens zich omkleden en wat eten. Zij werden door ons aan het einde van de middag naar de voetbaltraining gebracht, terwijl de rest van de kinderen gezellig doorspeelde op de BSO totdat iedereen opgehaald was.

  

 

Woensdag 10 april

Het beloofde een drukke woensdag te worden. ’s Ochtends konden we eindelijk de peutergymles buiten geven. Het was stralend weer met een strakblauwe lucht. Deze les stond in het teken van kleuren, wat zorgde voor een vrolijke ochtend. Volgende week is de laatste peutergymles van deze reeks, en deze les wordt extra leuk met een verrassing aan het einde.

’s Middags stond er een WMA op de planning: de hockeyclinic. Met 8 aanmeldingen, waarvan 6 beginnende hockeyers, beloofde het een leerzame middag te worden. We begonnen met het aannemen van de juiste houding en het vasthouden van de stick. Vervolgens oefenden we voorzichtig met passen met de tennisbal. Daarna liepen we een parcourtje en gingen we langzaam over op hockeyballen. Als laatste oefenden we nog even op het afronden op het doel. Hierna konden we veilig en daardoor extra leuk een partijtje tegen elkaar spelen. Iedereen deed het erg goed, en het was een gezellige middag.

We draaiden ook zoals gewoonlijk de BSO. Dit kindje sloot ook aan bij de WMA, en de rest van de middag speelden we verstoppertje, pakkertje en tikkertje. Erg grappig met z'n tweetjes. Ook werden er druiven gegeten en gekleurd.

Het was een geslaagde dag op Sportstuif Gemert met veel activiteiten!

  

 

Donderdag 11 april

Donderdag was er een studiedag van OBS 't Einder. Hierdoor hadden we vanaf de ochtend al twee gezellige kindjes op de BSO. Er was dus voldoende tijd en ruimte voor een uitstapje. Na een regenachtige ochtend stapten we in de blauwe Sportstuif-auto en reden we naar dierenpark ZieZoo in Volkel. Hier zagen we flamingo’s, hyena’s, beren en verschillende reptielen. Ook konden we cavia’s aaien!

Halverwege de middag waren we terug op de BSO en speelden we nog buiten een potje voetbal en verstoppertje.

  

 

Vrijdag 12 april

Ook deze vrijdag had OBS 't Einder een studiedag. Hierdoor hadden we één kindje op de BSO. ’s Ochtends besloten we gezellig naar Monkey Town in Veghel te gaan. Hier werd er gebouwd met blokken en van de glijbanen gegleden. Bovendien was het samen heel gezellig. Eenmaal terug op de BSO lunchten we samen en kwamen we even bij aan de tekentafel.

Halverwege de middag kregen we bezoek voor een kinderfeestje. De activiteiten waren levend cluedo en lasergamen. Het weer was fantastisch, en het was een leuke en enthousiaste groep. Het was een geslaagd kinderfeest.

Een topafsluiting van de middag en een mooie inleiding voor het zonnige weekend dat voor de deur staat!

  



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches