Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Meivakantie week 1! Week 17 - 2024

De eerste week van de meivakantie is voorbij gevlogen. Hier hebben we verschillende leuke uitstapjes en activiteiten gedaan, zoals knotshockey, trefbal, zijn we naar de dierentuin geweest en naar Bouncevalley. Benieuwd wat we allemaal nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder ... 

 

Maandag 22 april 

De vakantie is begonnen! Dat betekent dat de kinderen dan hele dagen bij ons op de bso zijn. Vandaag kwam Sportstuif Beek en Donk bij ons op bezoek. Voordat zij er waren, hebben sommige kinderen buiten gespeeld met Don, en de andere kinderen hebben binnen getekend met Marieke. Toen Sportstuif Beek en Donk arriveerde, zijn we meteen fruit gaan eten. Na het eten van fruit was het tijd om lekker naar buiten te gaan; hier hebben we acrogym gedaan! De kinderen hadden groepjes gemaakt en met hun groepje mochten ze verschillende kunstjes kiezen om na te doen. En wat ging dit goed, er zijn veel mooie kunstjes gedaan. Inmiddels was het al tijd voor de lunch; iedereen mocht zijn eigen boterhammen klaarmaken en meteen opeten. Na de lunch konden we even bijkomen van de goed bestede ochtend, want we mochten zelf kiezen wat we gingen doen. Veel kinderen gingen alsnog lekker naar buiten, terwijl anderen liever een rustigere activiteit kozen. Hierna was het alweer tijd voor de laatste activiteit van vandaag, namelijk: Knotshockey. Helaas maar van korte duur, want halverwege het partijtje begon het te regenen. Iedereen snel naar binnen voor een koekje, en hierna werden de kinderen alweer snel genoeg opgehaald. Ondanks de regen een goed begin van de vakantie!

   

 

Dinsdag 23 april 

Ook vandaag weer een lekker drukke dag op de bso, maar wel een hele leuke dag want er staat een leuk uitje op de planning. Toen alle kinderen aanwezig waren, zijn we naar Sportstuif Beek en Donk vertrokken. Hier hebben we eerst fruit gegeten en zijn we daarna trefbal gaan spelen. Voor veel kinderen is trefbal het favoriete spel, dus iedereen deed ook supergoed mee. Na trefbal was het alweer tijd voor de lunch; we moesten niet te veel eten omdat we 's middags naar ... Bounce Valley gaan! En springen met een volle buik is niet altijd even fijn 😉. Na de lunch was het dus zover, we vertrokken samen met Sportstuif Beek en Donk naar Eindhoven om daar lekker te gaan springen. Het was voor iedereen een superleuke, maar ook vermoeiende middag. Eenmaal terug op de bso hebben de meeste kinderen dus ook gekozen voor een rustige activiteit zoals tekenen, lezen of een spelletje doen.

   

 

Woensdag 24 april 

In de vakanties is het vaak rustiger bij Sportstuif en omdat Sportstuif Gemert nog niet zo lang open is, hebben we in de vakantie nog niet alle dagen kinderen. Vandaag waren we dus een dagje dicht, voor ons dus tijd om wat andere dingen achter de schermen te doen.

 

Donderdag 25 april 

Vandaag een wat rustigere dag dan maandag en dinsdag. Maar dat betekent wel dat we ook vandaag weer op uitstapje kunnen! En deze keer niet zomaar een uitstapje, want we gaan naar Zooparc Overloon! Dus boterhammen smeren, spullen pakken en gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Toen alle kinderen op de bso waren, hebben we zelf onze boterhammen gesmeerd voor in de middag, hebben we alles opgeruimd waar we mee gespeeld hebben en zijn we vertrokken naar de dierentuin. Van tevoren hebben we duidelijke afspraken gemaakt waar de kinderen zich ook goed aan hebben gehouden. Hierna zijn we met onze bingokaart die we gekregen hebben een rondje gaan lopen door de dierentuin. We hebben verschillende dieren gezien zoals pinguïns, kangoeroes, vissen, hertjes en nog veel meer! Wat was het gaaf! Ook leuk aan de dierentuin is dat er veel speeltuintjes te vinden zijn, dus tussendoor hebben we ook nog tijd gehad om lekker te spelen. Na een lange maar leuke dag, is het tijd om weer terug te gaan naar de bso waar de kinderen al snel genoeg werden opgehaald. Het was een geweldige dag en een goede afsluiting voor de eerste week van de vakantie!

   

 

Vrijdag 26 april 

Net als afgelopen woensdag hebben we ook vandaag geen kindjes op de bso en zijn we dus gesloten, kunnen wij ook even bijkomen van deze drukke maar hele leuke week 😉.

 



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches