Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Makers en Krakers, voorbereidingen vakantie en flyeren! Week 6 - 2024

Nog één weekje voordat de vakantie begint. Een drukke week waarin veel voorbereidingen worden getroffen voor de vakantie, maar ook wordt geflyerd in de buurt van de Berglarenschool en OBS 't Einder. Een drukke, maar hele leuke week. benieuwd hoe onze week er precies uit zag? Lees dan snel verder...

 

Maandag 5 februari

Nog één weekje en dan is de carnavalsvakantie aangebroken voor de kinderen. Dat betekend voor ons dus nog één normale week. Vandaag zijn we niet ingepland bij een andere vestiging, dus hebben we tijd om achter de schermen wat taken te doen. Lisa is in de ochtend bezig geweest met de invulling van de open dag, welke op woensdag 21 februari plaats zal vinden. Er zullen verschillende activiteiten klaar staan waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Ook lopen wij natuurlijk zelf rond om uitleg te geven over wat Sportstuif in houdt. In de middag zijn we weer een rondje gaan flyeren, we zijn begonnen in de buurt van de Eendracht en later hebben we nog rondom de Berglarenschool geflyerd. Het was een productieve dag voor Sportstuif Gemert!

 

Dinsdag 6 februari

Op dinsdag heeft Sportstuif Gemert zelf kinderen, dus mochten wij (Lisa en Marieke) samen de BSO draaien in de middag. Eerst hebben we de kinderen opgehaald bij basisschool de Samenstroom, bij aankomst op de BSO hadden we nog even tijd om vrij te spelen en daarna zijn we fruit gaan eten. Het fruitmoment is altijd een fijn moment om de dag van de kinderen te bespreken, wij zitten zelf dan ook bij de kinderen aan tafel tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn we meteen naar buiten gegaan waar we het spel Makers en Krakers hebben gedaan en later nog een voetbalestafette. Beide activiteiten waren een groot succes en tot het moment dat de kinderen op werden gehaald hebben we lekker buiten gespeeld!

   

 

Woensdag 7 februari

Woensdag, de dag van de gratis activiteiten. Deze week stond boksen op het programma! We zijn begonnen met een warming up spel zonder de bokshandschoenen. Hierbij moesten we proberen de ander op de schouder of de knie te tikken. Toen we eenmaal warm waren, mochten de handschoenen aan. We hebben verschillende stoten geleerd en geoefend. Na de basis was het tijd voor de combinaties, dus twee verschillende stoten achter elkaar. Het was een intensieve middag, dus de kinderen waren lekker moe aan het einde van de activiteit. We hebben veel geleerd!

Volgende week helaas geen gratis activiteit op het programma i.v.m. de vakantie. De week erna, 21 februari staat de open dag op de planning. Ook dan is het mogelijk om langs te komen en lekker mee te spelen! 😊

   

 

Donderdag 8 februari

Op donderdag hebben wij momenteel nog geen kinderen op de BSO, dus werden wij ingezet bij een andere vestiging. Lisa mocht een dagje mee draaien in Schijndel en Marieke mocht een dagje mee draaien in Son en Breugel. Helaas viel er op deze dag heel veel regen, dus konden we niet naar buiten. Voor ons niet erg, want dan verplaatsen wij de sport- en spelactiviteiten gewoon naar binnen. Zo hebben we onder andere het kleurengelukspel gedaan, levend memory en ballonnentikkertje. Dus ondanks de regen zijn wij alsnog lekker actief bezig geweest en hebben wij ons goed vermaakt deze dag.

 

Vrijdag 9 februari

In de ochtend is het tijd om wat voorbereidingen te treffen voor de vakantie, want wij zijn natuurlijk ook gewoon in de schoolvakanties geopend. De vakantiedagen zijn wat langere dagen dan de schooldagen, dus proberen wij er altijd een feestje van te maken. Zo gaan wij volgende week een carnavalsbingo doen en gaan we maskers knutselen. Maar ook gaan we leuke uitstapjes doen zoals naar Hemelrijk en naar een trampolinepark. Zo proberen wij voor alle kinderen de vakantie zo leuk mogelijk te maken. In de middag is het tijd een rondje te flyeren in de buurt van basisschool ’t Einder, daarna is het tijd voor een leuk carnavalsweekend! Alaaf!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches