Echt een TOP BSO! Goede afwisseling tussen sporten - rustige activiteiten én alles in teamverband. Je leert dus sportief samen te werken in een gezellige omgeving met een jonge, dynamische leiding. En als bonus maken ze met grote regelmaat leuke uitstapjes zoals de bios of een (indoor) speeltuin. Echt gaaf!

Janssen Janssen
5 /5
bij Google reviews

Levend baseball, Crazy 44 en Kamelenrace! Week 50 - 2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 50!

 

Maandag 11 december
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Geldrop. Deze week staan er weer leuke activiteiten op de planning. We zijn de maandag begonnen met alle kinderen van school op te gaan halen. Nadat iedereen op de bso is gaan we lekker fruit eten. Nadat de buikjes gevuld waren was het alweer tijd voor een leuke activiteit. Gezamenlijk met de gehele groep spelen we vandaag kamelenrace en het abc spel. Alle leeftijden zijn bij deze activiteiten gemixt, mooi om te zien hoe de grotere kinderen rekening houden met de jongere kinderen. Ze helpen elkaar allemaal goed mee en leren hierdoor ook op elkaar te wachten.

We sluiten de middag af met iets lekkers! Het was weer een leuke middag bij Sportstuif Geldrop.



Dinsdag 12 december

De drukke dinsdag is weer aangebroken. We zijn met een grote groep vandaag waar door we twee groepen maken. We delen de groepen willekeurig in waardoor de leeftijd bij elkaar past. Groep 1 gaat met Sanne en Ymke mee en spelen het spel Levend Baseball.

Groep 2 gaat met Romy en Marieke mee en speelt de Pionnendans Dit spelletje valt altijd goed in de smaak bij de kinderen. Het is eigenlijk een soort stoelendans maar dan met pionnen. De pionnen staat verspreid in het veld wanneer de muziek stopt moet je zo snel mogelijk een pion vast hebben. Diegene die er geen vast heeft is af en neemt een pion mee. De finale is elke keer zeer spannend bij de kinderen. Ze zijn erg gefocust op de pion terwijl ze aan het dansen zijn.



Woensdag 13 december

Vandaag staat er bij de gratis woensdagmiddag activiteit een crazy 44 op het programma! Het idee is hetzelfde als de welbekende crazy 88, maar hebben we iets minder opdrachten die we moeten voltooien. De grote groep wordt in twee kleinere groepen verdeeld, deze worden ingedeeld op leeftijd zodat iedereen naar zijn eigen niveau mee kan doen. De kleinere kinderen zijn met Marieke verschillende opdrachten uit gaan voeren en de grotere kinderen zijn met Lisa mee gegaan. Allebei de groepjes hadden een uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien, dit hoefde niet op volgorde. Er zaten opdrachten bij zoals: Maak iemand van je groepje een mummie, ga op de foto met de Sportstuif auto, doe een leuk dansje, houd zoveel mogelijk voorwerpen vast etc. Na een uur kwamen de groepjes weer bij elkaar en is de winnaar bekend gemaakt, dit was het groepje van Lisa. Nadat de uitslag bekend was gemaakt, hebben we met alle kinderen tegelijk nog één afsluitend spelletje gedaan. Namelijk: Je krijgt een koekje op je voorhoofd, wie krijgt zijn koekje in zijn mond zonder de handen te gebruiken.

Na deze challenge zat de middag er alweer op, de tijd is voorbij gevolgen!

   

Donderdag 14 december

In de ochtend ben ik bezig met wat administratieve dingen voor Sportstuif Gemert. Als de middag is aangebroken ga ik naar Geldrop om daar weer een middag te helpen op de bso. We starten de blauwe Sportstuif auto’s om de kinderen op te gaan halen. Als onze buikjes gevuld zijn met fruit rennen we meteen lekker naar buiten. Voordat we beginnen met onze activiteiten mogen de kinderen eerst nog vrij spelen. Vandaag staat op het programma verschillende tik spelen. We roepen de kids bij elkaar en splitsen de groep in tweeën.

Jelle en Rudy leiden de activiteit Voetbal lummeltje. Een kind is de lummel, en de andere kinderen moeten de bal overspelen zonder dat de lummel deze te pakken weet te krijgen. Wij wijze iemand in de groep aan die de lummel is en laat deze in het midden van de andere spelers staan. Meestal vormt de groep een kring waarin de lummel in het midden staat. Terwijl de kinderen de bal overgooien moet de lummel proberen deze bal af te pakken. Als dit lukt, en de bal is afgepakt is de speler die als laatste de bal heeft gegooid de nieuwe lummel.

Romy Marieke en Ymke leiden de activiteit Lummeltje. De kinderen gaan allemaal in een cirkel staan. De lummel gaat in het midden staan en probeert de bal te vangen. Dit gaat erg goed om het moeilijker te maken mag de lummel nu ook de kinderen tikken die de bal vast hebben. Iedereen doet super goed mee!

     

Vrijdag 15 december

Mijn ochtend begon met buurtsportcoach werkzaamheden. Voor de gemeente Geldrop-Mierlo heb ik met een aantal collega’s een leuke speurtocht uitgezet rondom de schaatsbaan in Geldrop. Hier kunnen mensen gratis aan mee doen, het is een speurtocht met veel verschillende puzzels en opdrachten. Deze ben ik samen met twee andere organisatoren uit gaan zetten. Hierna ben ik bij Sportstuif Geldrop mee kinderen op wezen halen bij de scholen en ben ik daarna naar huis gegaan om Levend Cluedo te ontwikkelen voor Sportstuif Gemert. Een drukke dag met veel verschillende werkzaamheden!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches