Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Kubb, levend Party & co en levend cluedo! Week 4 - 2024

Wederom een week met veel proefmiddagen, heel leuk nieuws en veel leuke activiteiten. Benieuwd naar het goede nieuws en alle activiteiten? Lees dan snel verder!

 

Maandag 22 januari

De week begon met een proefmiddag van kindjes van basisschool de Pandelaar. Na het ophalen van de kinderen zijn we meteen fruit gaan eten, want de kinderen hebben vaak honger en dorst na zo’n lange schooldag. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan. Hier hadden de kinderen eerst nog wat tijd om vrij te spelen, daarna zijn we een spel gaan doen. Vandaag stond Kubb op het programma. Op het begin een erg lastig spel, maar na wat aanwijzingen en proberen ging het steeds beter! Na de activiteit was het alweer tijd voor een koekje, want 16:30 uur is koekjestijd bij Sportstuif Gemert. Na het koekje hebben we binnen nog verschillende spelletjes gedaan en werden de kinderen alweer opgehaald.

In de avond mocht ik weer terug naar HC Gemert. Deze keer niet voor kinderen van de BSO, maar om het contract met HC Gemert te ondertekenen. Een heel mooi moment, want dat betekent dat Sportstuif Gemert officieel is geopend vanaf vandaag! Na een hele lange tijd wachten is het er toch van gekomen en kunnen wij de kinderen in Gemert-Bakel eindelijk sportieve naschoolse opvang aanbieden. Zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

   

 

Dinsdag 23 januari  

De tweede proefmiddag van deze week. Vandaag met kindjes van de Samenstroom, dus dan kunnen we de kinderen lekker te voet op gaan halen. Ook vandaag weer zijn we na het ophalen fruit gaan eten en wat gaan drinken. De kinderen waren super enthousiast en wilden meteen buiten gaan spelen, dat is juist wat we ook willen bij Sportstuif Gemert: lekker buiten spelen. De kinderen zijn begonnen met vrij spelen, ze kozen ervoor om samen te gaan voetballen. Ondertussen heb ik het spel levend Party & co klaargezet. Na het voetballen zijn we dit spel gaan doen, helaas maar voor korte duur want toen begon het te regenen. Na de activiteit zijn we dus naar binnen gegaan en hebben we binnen nog verschillende spellen gedaan. De kinderen hebben binnen met domino gespeeld, mens erger je niet gedaan en Halli Galli. Hierna werden ze al snel genoeg weer opgehaald en zat de proefmiddag er alweer op. Wat gaan de middagen toch snel!

   

 

Woensdag 24 januari 

Vandaag een proefmiddag en de gratis activiteit op de planning. De middag begon bij basisschool de Pandelaar, hier moesten we een aantal kindjes ophalen voor de proefmiddag. De woensdag is altijd een langere middag op de BSO, dus mochten de kinderen eerst bij ons lunchen. Na het lunchen zijn we lekker naar buiten gegaan om een potje te voetballen. Al snel genoeg stond de gratis activiteit op het programma, deze week was dat ‘’Levend cluedo’’. Hierbij moesten de kinderen op onderzoek wie welk voorwerp in welke ruimte heeft gestolen. Door opdrachten te zoeken en uit te voeren konden de kinderen hints verzamelen. Wanneer je alle hints verzamelt hebt, weet je ook meteen de dader, het voorwerp en de plaats delict. De kinderen waren erg fanatiek en het is ze uiteindelijk gelukt om de misdaad op te lossen!

   

 

Donderdag 25 januari  

Na een aantal proefmiddagen mocht ik vandaag weer een keer naar een andere locatie, deze keer was het Sportstuif Schijndel. Hier begon met het ophalen van kinderen bij verschillende scholen. Eenmaal aangekomen op de BSO, hadden de kinderen nog tijd om vrij te spelen. Er werd geknutseld, buiten gespeeld en er werden verschillende spelletjes gedaan. Om 15:30 uur was het tijd om fruit te eten en daarna lekker naar buiten te gaan. We hebben het spelletje ‘’íemand is hem, niemand is hem’’ gespeeld. Helaas begon het tijdens de activiteit te regenen, dus was de activiteit korter dan gepland. Hierna zijn we dus weer naar binnen gegaan en mochten de kinderen weer vrij spelen. Een aantal kinderen kozen er toch voor om buiten te blijven, want we zijn niet van suiker hé? 😉 Al snel genoeg kwamen alle ouders om de kinderen op te halen en was het weer tijd om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 26 januari 

Vandaag een dag met veel activiteiten achter de schermen. Om de BSO ruimte meer inrichting te geven, zijn we vandaag bezig geweest met het halen en in elkaar zetten van een kast. Hier kunnen we alle spelletjes en buitenspeelgoed voor de kinderen in kwijt. De dag begon dus op tijd, eerst hebben we de kast opgehaald in Eindhoven. Daarna was het tijd om de kast in elkaar te zetten. Gelukkig zijn we niet alleen sportief, maar ook een beetje creatief. Aan het einde van de middag was de kast klaar en kan de BSO volgende week echt open!   

   



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches