Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Kat en muis, open dag & peutergym! Week 14- 2024

Welkom bij de officiële blog van Sportstuif Gemert. Hier delen we wekelijkse updates en verhalen over onze buitenschoolse opvang. Ontdek de avonturen, activiteiten en bijzondere momenten die het dagelijks leven bij ons zo speciaal maken. Van nieuwe gezichten en leerzame ervaringen tot leuke evenementen en feestelijke hoogtepunten, onze blog geeft je een inkijkje in de wereld van Sportstuif Gemert. We nodigen je uit om over onze avonturen van afgelopen week te lezen in deze gloednieuwe blog!

 

Maandag 1 april

Deze maandag was de BSO gesloten vanwege Tweede Paasdag. Hopelijk heeft iedereen een fijn en gezellig Pasen gehad en zijn er wellicht hier en daar nog wat grapjes gemaakt. Ook is sinds afgelopen weekend officieel de zomertijd ingegaan en daarmee voelt het meteen een stuk meer zomers aan. De dagen worden langer en hopelijk komt daarbij het zonnetje ook steeds meer om de hoek kijken. Wij bij Sportstuif Gemert kijken er in ieder geval erg naar uit.

 

Dinsdag 2 april

De week begon met een nieuw gezicht op de BSO. Deze week hebben we namelijk een stagiaire. Haar naam is Lieke en ze zit in het 3e jaar van het VMBO. Ze volgt de richting Zorg & Welzijn en het lijkt haar heel leuk om later met kleine kinderen te werken. Ze heeft daarom voor Sportstuif Gemert gekozen om haar snuffelstage te doen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig, zo hebben we deze week een extra speelmaatje!

Na het ophalen begon de middag zoals gewoonlijk met een bordje fruit en wat te drinken. Hierna gingen we naar buiten om de activiteiten die Lieke had voorbereid, te gaan doen. We speelden Kat en Muis en pionvoetbal. Dit waren twee geslaagde activiteiten. Iedereen deed super enthousiast mee, waarna ze wel een koekje verdienden. Vervolgens begon het helaas te regenen. Gelukkig hebben we ook meer dan genoeg speelgoed en spelletjes voor binnen, dus zo werd er toch nog gezellig gespeeld tot iedereen werd opgehaald!

  

 

Woensdag 3 april

Het was alweer tijd voor de 4e peutergymles. Wat gaat de reeks toch snel en wat blijft iedereen enthousiast. Vandaag mochten de peuters de ouders een beetje plagen door dingen van ze af te pakken of ze proberen om te duwen. Ook deden we dansen en verschillende beweegvormen op muziek. Een hartstikke gezellige ochtend was dat zo!

’s Middags brachten wij een bezoekje aan Sportstuif Beek & Donk. Zij hadden namelijk een open dag en zo waren hier verschillende activiteiten. Er stond een springkussen waar we op konden springen. Ook konden we ons wagen aan pijl en boogschieten en was er een lasergame battle. Hier hebben we ons de hele middag wel vermaakt.

  

 

De nieuwe peutergymlessenreeks staat ook alweer op de planning. Deze start na de meivakantie. Schrijf je snel in via samenbijsportstuif, want vol = vol!

 

Donderdag 4 april

Ook op de donderdagen lopen de inschrijvingen meer en meer binnen, deze maand hebben we heel wat starters op deze dag! Vandaag was de eerste starter er. Met z’n drietjes gingen we er een leuke middag van maken. Ondanks dat het weer niet super was, hebben we super leuke spelletjes gedaan waaronder verstoppertje. Ook werd er veel getekend en geknutseld. Het was een geslaagde en gezellige middag op de BSO!

 

Vrijdag 5 april

Vandaag waren er geen kindjes op de BSO, dus was er tijd voor andere dingen. Zo hebben we spelletjes bedacht voor de Koningsspelen die wij organiseren op de schoolpleinen van OBS 't Einder. Ook openden we de ideeënbus waar deze week veel briefjes ingedaan waren. Hierop stonden leuke ideeën voor activiteiten. Een paar van deze gebruiken we komende week! Daarnaast was het ook weer tijd om te flyeren in de brievenbussen in de wijken van Gemert. Zo kwam er een einde aan de eerste week van april. Volgende week hebben we een drukke week met onder andere de Hockeyclinic en een kinderfeestje op het programma. Lees volgende week het verslag daarvan!



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches