Een plek waar de kinderen ook na school actief bezig worden gehouden door enthousiaste medewerkers met een sportieve achtergrond!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Hockey, escape room & paaseieren zoeken! Week 13- 2024

Welkom bij de Sportstuif Weekoverzicht! In deze wekelijkse blog nemen we een kijkje in de bruisende wereld van Sportstuif, waar elke dag gevuld is met avonturen, spelletjes en sportieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Van spannende kinderfeestjes tot leerzame peutergymlessen en verrassende proefmiddagen, bij Sportstuif is geen dag hetzelfde. Laat je inspireren door de verhalen van onze avonturen en ontdek hoe wij bij Sportstuif het plezier en de energie van kinderen stimuleren. Bereid je voor op een glimlach op je gezicht en een dosis enthousiasme terwijl we je meenemen op een reis door de week bij Sportstuif!

 

Maandag 25 maart

Afgelopen maandag beloofde een leuke dag te worden. Een kindje werd na haar allereerste volle schooldag opgehaald en mocht dus ook nog eens naar Sportstuif, wat een dag! We stapten samen de blauwe Sportstuif auto in om nog bij OBS 't Einder kinderen op te halen. Het beloofde een gezellige dag te worden met z'n viertjes. Eenmaal op de BSO werd er direct buiten in het lentezonnetje gespeeld. Hierna stonden de bordjes fruit klaar samen met de bekers ranja. Toen alles opgegeten en opgedronken was, gingen we naar buiten voor de activiteit van de middag: verstoppertje. Nadat iedereen weer gevonden was, speelden we nog zowel binnen als buiten spelletjes onder het genot van een koekje. Dit was een geslaagde lentedag bij Sportstuif!

  

 

Dinsdag 26 maart

De dinsdag wordt zo langzamerhand een drukke dag bij Sportstuif. Dit is alleen maar leuk; hoe meer kindjes er zijn, hoe meer vriendjes en vriendinnetjes er zijn om mee te spelen! Na het ophalen werd er wederom gelijk met de hele groep gevoetbald. Er werd even een korte fruit- en drinkpauze gehouden tussen het voetballen door. Ondertussen legde Lisa de activiteit van de dag klaar.

Bij Sportstuif willen we de kinderen met zoveel mogelijk sporten kennis laten maken en aangezien er graag gevoetbald wordt door iedereen op de dinsdag, leek het ons leuk om juist te gaan hockeyen als activiteit. Dit is toevallig ook Lisa's specialiteit, dus de techniek werd op de juiste manier uitgelegd zodat er echt fatsoenlijk en veilig gehockeyd werd door iedereen. Dit was hartstikke leuk, en aangezien we ons op de hockeyvelden begeven, zullen we dit zeker vaker gaan doen.

  

In april is de woensdagmiddagactiviteit (WMA) ook een hockeyclinic. Check deze link voor de details en schrijf je in!

 

Woensdag 27 maart

Woensdagochtend was alweer de 3e peutergymles van deze 6-lessenreeks. Wat is het leuk om de peuters in deze korte tijd beter te leren kennen en om ze te zien groeien. Elke week komt ieder kindje meer en meer los. Binnenkort komt de 2e 6-lessenreeks online, deze zal vanaf na de meivakantie starten. Houd hiervoor ook www.samenbijsportstuif.nl in de gaten.

's Middags stond wederom een kinderfeestje op de planning. Deze keer was er door de jarige job gekozen voor de escape room en een boksclinic. Beide groepen waren precies na een uur ontsnapt en het was ongelooflijk maar waar; een gelijkspel. Het was een ontzettend succesvol feestje en de kids gingen ook nog eens met een Sportstuif gymtasje en een bidon mee naar huis.

  

 

Donderdag 28 maart

Donderdag bracht Lisa een bezoekje aan Sportstuif Helmond de Braak. Na het ophalen werd er fruit gegeten en daarna werden er twee activiteiten gedaan buiten; een partijtje voetbal en slingertikkertje. Het was heerlijk droog dus hierna werd er nog lang buiten gespeeld. Er werden radslagen en handstanden gemaakt. Ook werd er pakkertje gespeeld en verstoppertje gedaan. Er was dus een hoop plezier deze middag bij Sportstuif Helmond de Braak!

  

 

Vrijdag 29 maart

Deze vrijdag was er wederom een proefmiddag. Na samen geluncht te hebben stapten we in de Sportstuif auto en reden we wat wijken in op zoek naar wat speeltuintjes. We stopten eerst bij het olifantenspeeltuintje en hierna wandelden we door naar het speeltuintje bij de Hof. Als laatste liepen we nog naar de grootste speeltuin van de drie; speeltuin de Kuil. Hier waren wat andere kindjes buiten aan het spelen dus speelden we gezellig samen. Rond 15u reden we naar Sportstuif Beek & Donk. Hier had Dominique allerlei paaseitjes verstopt en wij mochten meehelpen met zoeken! Dit was hartstikke leuk en als toppunt kregen we ook nog een handvol paaseitjes mee naar huis. Eenmaal terug op de BSO in Gemert speelden we nog een spelletje totdat we allebei naar huis konden om een lang paasweekend te vieren.

  



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches