Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel (zelfs eerder ophalen op de laatste schooldag op een andere locatie verder weg is geen probleem!).

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Sanne van Ast Sanne van Ast
5 /5
bij Google reviews

Goed nieuws, estafette en Wie is de mol! Week 2 - 2024

Een leuke week deze week, want we hebben goed nieuws! Sportstuif Gemert heeft alle vergunningen binnen, dus is komt de opening er heel snel aan! Ook ben ik deze week weer een keer op een andere plek te vinden, namelijk bij Sportstuif Son en Breugel. Hier leer ik weer heel veel kindjes kennen die het heerlijk vinden om lekker buiten te spelen. En natuurlijk is het de eerste week na de kerstvakantie, dus de eerste normale week weer bij Sportstuif.

 

Maandag 8 januari

Na twee weken vakantie en verschillende drukke dagen mogen de kinderen weer naar school, om vervolgens opgehaald te worden door Sportstuif.

Een koude week, dus om het lekker warm te krijgen zullen we dus hard moeten gaan bewegen op het veld met z'n allen. Een iets verkort, maar wel actief programma voor vandaag. Als warming-up spelen we met z'n allen wie ben ik tikkertje. Een tikspel waarbij je, als je getikt bent door de tikker, met je ogen dicht stil moet blijven staan. De lopers kunnen je op de rug tikken en zeggen "tik tik wie ben ik?" Wanneer je dit goed raad mag je weer mee rennen. Niet goed geraden dan blijf je nog even staan. 

Na de warming-up werd de groep in tweeën verdeeld. De eerste groep begon met een voetbalspelletje. Er waren vier goals en vijf teams. Het team waarbij gescoord werd moest wisselen met het team dat aan de kant zat. Lukt het jouw en je team om ongeslagen te blijven tijdens het spel? 

Het tweede spel dat werd gespeeld was een estafette. Vanuit vier kanten liepen de vier teams naar het middenvak waarin allemaal materialen lagen in hun teamkleur. Door in de hoepels te springen en te slalommen liepen de eerste spelers van elk team naar het middenvak. Wanneer ze hier arriveerde pakten ze één materiaal van hun eigen kleur en rende zo snel als ze konden naar de rest van het team. Wanneer de eerste speler terug was mocht de volgende speler weer vertrekken. Het team dat als eerste alle materialen van hun eigen kleur had verzameld won het spel. Nadat beide groepen alle activiteiten gespeeld hadden zijn we snel weer naar binnen gegaan om lekker op te warmen, want ondanks het harde bewegen was het toch behoorlijk fris in de wind. 

      

 

Dinsdag 9 januari

Brrr, het is vandaag net zoals gisteren erg koud buiten. Ook vandaag hebben we weer gewoon buitenactiviteiten op de planning staan. Natuurlijk houden we wel rekening met de kou, door bijvoorbeeld spellen te kiezen waarbij iedereen continu in beweging blijft.  

We delen de groep vandaag op in drie kleinere groepen die ieder drie verschillende spellen langsgaan. Een van deze spellen is het bekende levend kwartet. Hierbij strijden vier teams om zoveel mogelijk kwartetten. Je hebt een kwartet verzameld door vier dezelfde materialen bij jouw team in je hoepel te leggen. De teams stelen de materialen bij elkaar. Dit gaat echter niet zo makkelijk, want bij ieder team staat een bewaker die je mag tikken als je iets gepakt hebt. Als dit het geval is, moet je het materiaal teruggeven.  

Ook spelen we een voetbal-estafette. De bedoeling is dat je met je team om de beurt een pion naar het einde van het parcours brengt. Deze zet je op een hoedje die al in een piramide opstelling klaar staan. Als je alle pionnen naar het einde hebt gebracht, staan je pionnen zoals bij het bowlen. De eerstvolgende die aan de beurt is probeert om met een bal zoveel mogelijk pionnen om te schieten. Als je hebt geschoten, ga je de bal halen en geef je hem aan de volgende. Dit doe je totdat een team als eerst alle pionnen om heeft geschoten.  

Als laatst spelen we nog een tikspel. Bij dit tikspel zijn er twee vakken met in ieder vak een tikker. Ben je getikt in het ene vak? Dan ga je naar het andere vak. Word je hier weer getikt, ga je terug naar het andere vak. Zo kunnen we steeds goed zien welke tikker de meeste kinderen kan tikken.  

Drie verschillende spellen, waarbij iedereen goed in beweging is gebleven om het zo warm mogelijk te krijgen. Na de spellen zijn we weer naar binnen gegaan om hier verder te spelen. We sluiten de dag zoals altijd af met een heerlijk koekje.  

   

 

Woensdag 10 januari

Vandaag staan we weer geopend in Gemert, want hier staat onze gratis activiteit weer op het programma. Het is een lekker grote groep, dus genoeg vriendjes en vriendinnetjes die mee komen doen. Vandaag staat Wie is de mol? Op het programma. Dit spel hebben we omgezet in een speurtocht. Er zitten verschillende dieren in het spel, ieder dier heeft een voorwerp bij behalve … de mol! Bij deze speurtocht moeten de kinderen opdrachten oplossen, bij elke opdracht wordt er een dier onthuld wat met het voorwerp wat hij bij zich heeft. Wanneer je alle opdrachten hebt voltooid, kom je erachter welk dier de mol is! Iedereen is de hele middag bezig geweest met het ontmaskeren van de mol, maar ook iedereen heeft hem uiteindelijk ontmaskerd. Wat een leuke middag was het weer bij Sportstuif Gemert! 😊

   

 

Donderdag 11 januari

Vandaag begon de dag vroeg. Omdat we nu alle vergunningen binnen hebben, gaan we weer beginnen met flyeren. Deze keer was ik niet alleen, maar hielp Lisa me mee. Zij komt vanaf 1 februari ook vast bij het team van Sportstuif Gemert! De kou hield ons niet tegen, dus goed gekleed zijn wij in de buurt van basisschool het Venster en de visvijver gaan flyeren. Hier zijn we de hele ochtend zoet mee geweest. Na de middag had ik een thuiswerkdag op de planning staan. Hier had ik tijd om verschillende proefmiddagen te plannen, een kinderfeestje te plannen en nog wat andere belangrijke dingen te doen voor de opening van Sportstuif Gemert. Het was een hele nuttige dag vandaag, waarbij erg veel is gedaan achter de schermen!

 

Vrijdag 12 januari

Het is weer het einde van de week en deze is gelukkig een stuk minder koud dan de rest van de week. In de middag gaan we weer lekker naar buiten voor de sportactiviteiten.  

We beginnen vandaag met een estafette met de hele groep. Er zijn maar liefst zeven teams die het tegen elkaar opnemen. Ieder team heeft aan het eind van het parcours vijf pittenzakjes liggen. Het is de bedoeling dat je het parcours aflegt en aan het eind een pittenzakje in de hoepel probeert te mikken. Je mag het iedere keer één keer proberen, dus ongeacht of je raak of misgooit, ren je weer terug naar het begin om de volgende uit je team aan te tikken. Het team dat als eerst alle vijf de zakjes in de hoepel heeft gegooid, wint! We spelen verschillende rondes, totdat we naar het volgende spel gaan.  

Het volgende spel is politie en boefje. Er zijn drie verschillende rollen: de polities, de boven en de bewakers.   

De boeven krijgen een minuut te tijd om zich over het hele terrein te verstoppen, totdat de polities in actie komen. Zij gaan proberen de boeven te vangen / tikken. Lukt dit? Dan moet de boef naar de gevangenis midden op het veld. Bij de gevangenis staan natuurlijk ook bewakers die de boeven goed in de gaten houden. Als het de boef lukt om te ontsnappen, mag hij weer wegrennen en zichzelf verstoppen voor de polities. Zowel de boeven als de polities hebben het hele terrein over gerend, dus zijn lekker in beweging gebleven! De dag ging weer snel voorbij!  

      

 



Ons team

Marieke Verbakel vestigingsmanager
Marieke Verbakel vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
pedagogisch coaches